Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναστολή των δοκιμών του εμβολίου για τον κορωναϊό της AstraZeneca


Η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca Plc ανακοίνωσε χθες ότι σταμάτησε τις δοκιμές σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών τελευταίου σταδίου, για το πειραματικό εμβόλιο της, κατά της COVID-19, εξαιτίας της ανεξήγητης ασθένειας σε έναν συμμετέχοντα στην έρευνα.

"Η τυπική διαδικασία ελέγχου ενεργοποιήθηκε και σταματήσαμε τον εμβολιασμό για να επιτρέψουμε τον έλεγχο των δεδομένων ασφαλείας από μια ανεξάρτητη επιτροπή" δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Michele Meixell, σύμφωνα με το Reuters. Η εταιρία, όπως ανακοίνωσε, εργάζεται για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάλυσης του περιστατικού, ώστε να ελαχιστοποιηθεί κάθε ενδεχόμενη συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος δοκιμών.

Το εμβόλιο αυτό, έχει αναπτυχθεί από το πανεπιστήμιο (University of Oxford) και θεωρείται ως ένα από κορυφαία υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κορωναϊού, ενώ η αναστολή των δοκιμών καθιστά πιο δύσκολη την προοπτική μιας ενδεχόμενης διάθεσής του, στα τέλη του χρόνου.


Η αναστολή των δοκιμών έχει επηρεάσει και άλλες δοκιμές εμβολίων της Astrazeneca όπως επίσης και κλινικές δοκιμές που διεξάγονται από άλλους κατασκευαστές εμβολίων, οι οποίοι αναζητούν σημάδια παρόμοιων αντιδράσεων.

Η μετοχή της Astrazeneca μετά το κλείσιμο της Wall Street στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σημείωσε πτώση 8% ενώ οι μετοχές των ανταγωνιστών αυξήθηκαν. Η Moderna αυξήθηκε κατά 4% και της Pfizer σχεδόν κατά 1%.

Εννέα κατασκευαστές εμβολίων από ΗΠΑ και Ευρώπη δεσμεύτηκαν χτες να τηρήσουν τα επιστημονικά πρότυπα ασφαλείας για τα πειραματικά τους εμβόλια παρά την ανάγκη που υπάρχει να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωναϊού.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]