Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παιχνίδι για γερά νεύρα στα ελληνοτουρκικά


Οι “κηδεμόνες” δεν έχουν πλέον θέση

Παιχνίδι για γερά νεύρα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, με το καθεστώς Ερντογάν να δείχνει διατεθειμένο να προχωρήσει σε νέο κύκλο κλιμάκωσης. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο η Αθήνα θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχουν θέση “κηδεμόνες” που θα μας καθοδηγούν ,θα μας καθησυχάζουν ή θα μας τρομοκρατούν. Η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη αυτό το παιχνίδι νεύρων να το παίξει με δική της στρατηγική και με μοναδικό στόχο να διαφυλάξει τα εθνικά συμφέροντα.

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι το Βερολίνο και η Α.Μέρκελ έχει αναλάβει ρόλο πρωταγωνιστικό, παράλληλα βέβαια με τους Αμερικανούς. Την κυρία Μέρκελ ενημέρωσε ο Ερντογάν για την απόφαση του να αποχωρήσει η Τουρκία από τις συνομιλίες με την Ελλάδα που θα γίνονταν καθ΄ υπόδειξη του Βερολίνου!
Στην κυρία Μέρκελ παραπονέθηκε ότι δήθεν εξαπατήθηκε από τους Έλληνες ,μετά από τη συμφωνία με την Αίγυπτο. Την οποία όπως φαίνεται εμείς υπογράψαμε καθ΄ υπόδειξη των Αμερικανών και γι΄ αυτό δεν μας βγήκε και τόσο καλή!

Αν συνεχίσουμε με την ίδια λογική να ακούμε πρώτα τι θέλουν οι “σύμμαχοι” και μετά να χαράσσουμε στρατηγική έναντι της Τουρκίας είναι βέβαιο ότι δεν θα ΄χουμε καλά αποτελέσματα.

Τα αστεία τελείωσαν όπως και η χαλαρή λογική του “κάπως θα τα βολέψουμε με την Τουρκία”, που είχε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τουλάχιστον στους πρώτους μήνες της θητείας της.

Το “θα τα κανονίσει όλα η Μέρκελ”, που διακινείται από κάποιους τελευταία είναι ακόμη πιο επικίνδυνο για να μην πούμε ότι εγγυάται την καταστροφή.

Ας τ΄ αφήσουν λοιπόν αυτά στην άκρη και ας προετοιμαστούν για τα δύσκολα.


Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα παραμείνουν πανέτοιμες. Από χθες το βράδυ οι ΕΔ είναι ξανά σε επιφυλακή.

Η ετοιμότητα τους αποδείχτηκε και στην πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση και οι κυβερνητικοί υποστήριξαν ότι χάρη στην αποφασιστική παρουσία τους εκεί που έπρεπε, η Τουρκία αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί. Εφόσον κατέληξαν σ΄ αυτό το συμπέρασμα, ουδείς κατάλαβε γιατί αμέσως μετά έσπευσαν να αποδεχτούν τη “γερμανική πρωτοβουλία” και να να δηλώσουν έτοιμοι για συνομιλίες με την Τουρκία. Ας δεχτούμε το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση θέλει να κερδίσει χρόνο…

Φαίνεται όμως ότι ο χρόνος μετρά διαφορετικά για τον Ερντογάν που θέλει να “τελειώνουμε” ακόμη και πριν από τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου. Συνεπώς οι “πρωτοβουλίες”, οι “παραινέσεις” και οι “νουθεσίες” των ξένων πρέπει να μην απασχολούν πια την ελληνική κυβέρνηση. Ίσως είναι η ώρα που όλοι παραδέχονταν ότι θα ΄ρθει. Ώρα κατά την οποία μόνοι μας θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική επιθετικότητα. Ας επικεντρωθεί λοιπόν η κυβέρνηση στον τρόπο με τον οποίο θα την αναχαιτίσει αποτελεσματικά. Οποιοσδήποτε άλλος δρόμος οδηγεί σε δραματικές εκπτώσεις για τα συμφέροντα της χώρας και δικαιολογία γι΄ αυτό δεν μπορεί να υπάρξει…

Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]