Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ειδική στρατιωτική διοίκηση για τη Συρία δημιούργησε η Τουρκία


Βήματα προσάρτησης "βλέπουν" τα ΗΑΕ

Ο τουρκικός στρατός δημιούργησε μια νέα βάση στην περιοχή Jabal Al-Akrad κοντά στη βόρεια πόλη Λατάκια της Συρίας, όπως αποκάλυψε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τη Δευτέρα.

H νέα βάση προορίζεται να υπονομεύσει την κίνηση του συριακού στρατού προς την περιοχή γύρω από τα Λατάκια. Ο ακριβής αριθμός των τουρκικών βάσεων στη βόρεια Συρία δεν είναι γνωστός.


Τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι ο στρατός έχει δημιουργήσει μια κεντρική στρατιωτική ηγεσία για τις δυνάμεις του που υπηρετούν στη Συρία με επίκεντρο την Αντιόχεια. Η ηγεσία είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση της συριακής επικράτειας που ελέγχεται από την Τουρκία και την προστασία του συριακού λαού που έχει υποστεί βαριές επιθέσεις από δυνάμεις του καθεστώτος. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, Rai Al-Youm, πιστεύει ότι αυτό το βήμα μπορεί να είναι η πρώτη κίνηση στην προσάρτηση της περιοχής από την Τουρκία.

Η εφημερίδα που εδρεύει στα ΗΑΕ ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία δεν σέβεται την τουρκο-ρωσική συμφωνία σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης στο βόρειο τμήμα της Συρίας που υπεγράφη τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Η κυβέρνηση των ΗΑΕ λέγεται ότι εργάζεται εναντίον της Τουρκίας σε διάφορα μέτωπα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]