Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ORUC REIS θα αποκαλύψει την αλήθεια


Το ORUC REIS, σύμφωνα με τη navtex που έχει εκδώσει η Τουρκία, δεν πάει ούτε στην Τουρκο-Λιβυκή ΑΟΖ, ούτε περνάει Δυτικά του Ανατολικού ορίου της Ελληνο-Αιγυπτιακής ΑΟΖ.

Πάει σε περιοχή η οποία, μετά την Ελληνο-Αιγυπτιακή χάραξη ΑΟΖ και τη αποδεκτή (από την Ελλάδα, κατά τη συμφωνία αυτή) μείωση του δικαιώματος ΑΟΖ των νησιών της, μπορεί να θεωρηθεί «γκρίζα», δηλαδή χωρίς δεδομένα και σαφή όρια.

Το αν, όντως, η Ελλάδα εκχωρεί στην Τουρκία την περιοχή αυτή ως «γκρίζα» (από εκεί που, σύμφωνα με το Δίκαιο της θάλασσας, ήταν αμιγώς Ελληνική) θα φανεί από το αν η Ελλάδα θα χτυπήσει ή ὀχι το ORUC REIS όταν αυτό βρεθεί στη «γκρίζα» περιοχή και αρχίσει να διεξάγει έρευνα.

Αν το χτυπήσει, η Ελλάδα θα δείξει πως δεν θεωρεί την περιοχή «γκρίζα», αλλά Ελληνική.

Βέβαια, όταν λέμε «χτυπήσει», δεν εννοούμε να γίνει ένα τσαφ ως αιτία να κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων…

Αν δεν το χτυπήσει, θα είναι το σινιάλο προς τους Τούρκους πως η Ελλάδα έχει αποδεχτεί το «γκριζάρισμα» της περιοχής το οποίο αυτή δημιούργησε, διά της συμφωνίας με τους Αιγύπτιους.


Αυτό θα σημαίνει πως πάμε ολοταχώς για «καζάν-καζάν» μοιρασιά με τους Τούρκους, στο κοίτασμα της «Λεκάνης του Ηροδότου» το οποίο αναλογεί στην Ελλάδα, μετά τη συμφωνία με την Αίγυπτο.

Βλέπετε τί ωραία μεθοδεύονται και στήνονται οι προδοσίες και οι απώλειες εθνικής κυριαρχίας και εθνικού πλούτου;;;

Όμως, θέλω να ελπίζω πως η Ελλάδα (διά της κυβερνήσεως της) θα δείξει πως δεν θεωρεί την περιοχή «γκρίζα», αλλά Ελληνική και θα χτυπήσει το ORUC REIS και τα συνοδά του πλοία, υπερασπιζόμενη την εθνική μας κυριαρχία. Αλλά μία πράξη της μου απαγορεύει αυτή την ελπίδα. Αναφέρομαι στην απόρριψη της προσφοράς αμυντικής συνδρομής της Ελλάδας, εκ μέρους της Γαλλίας, με το πρόσχημα της αγοράς δύο φρεγατών από αυτήν.

Δεν μπορεί να θέλεις να υπερασπιστείς τα δικαιά σου στο πεδίο της μάχης από τον Τούρκο και την ίδια στιγμή να αδιαφορείς (για να μη πω, διώχνεις) τη σημαντικότερη βοήθεια που σου έχει ποτέ προσφερθεί… Η πράξη αυτή, βρωμάει και όζει μεθόδευση σκηνοθετημένης συνθηκολόγησης άνευ πραγματικής αντίστασης!!

Μακάρι να βγω λάθος στις εκτιμήσεις μου…

Αλλά, σαν να ακούω το τηλεφώνημα της Φράου Μέρκελ στον Εφέντη Ερντογάν: «- Έλα βρε κουτό, είδες που σου τό’ λεγα ότι θα σου δώσω τα μισά των Ελλήνων; Θυμάσαι τί σου είπα; Στο θυμίζω: Θα πω στους ανθρώπους μου, στην Ελλάδα, μην οριοθετείτε ΑΟΖ χωρίς να με ρωτήσετε.
Θα το κάνουν, όπως κάνουν πάντα ότι τους λέω.

Εν τω μεταξύ, κάνε εσύ μία «ΑΟΖ αλά Τούρκα», από το πουθενά, ας πούμε με τη Λιβύη ή με το Μαρόκο, μέ όποιον θέλεις, έτσι για να δείχνεις ότι έχεις ΑΟΖ, η οποία να κόβει την υποθετική Ελληνική. Για να ακυρώσουν την (ούτως ή άλλως) άκυρη αυτή ΑΟΖ, θα σου δώσουν το κομμάτι που χρειάζεσαι για να πάρεις τα μισά από τα δικά τους στο κοίτασμα του Ηροδότου, όπου βρίσκεται το ψωμί της υπόθεσης.

Εν τω μεταξύ, πούλα και λίγο τσαμπουκά, για να μπορέσουν τα κανάλια μας στην Ελλάδα να πουλήσουν στους Έλληνες λίγο φόβο προς τη «μεγάλη δύναμη της Τουρκίας», ώστε στο τέλος να είναι και ευχαριστημένοι που μοιράστηκαν τον πλούτο τους μαζί σου…..

Άντε και καλοφάγωτα …. και εις άλλα με υγεία …. Όσο είμαστε εμείς τα αφεντικά στην Ελλάδα, μη φοβάσαι τίποτε. Θα τους φάμε τα πάντα …»

Όθων Ιακωβίδης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]