Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Oruc Reis: Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, παρακολουθείται από το Πολεμικό Ναυτικό


Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας συνεχίζει να πλέει με χαμηλή ταχύτητα το Oruc Reis, ενώ βρίσκεται συνεχώς υπό την παρακολούθηση πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού. Πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία και ακόμη δύο μικρότερα ερευνητικά σκάφη συνοδεύουν το τουρκικό ερευνητικό.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Τουρκία επικεφαλής της νηοπομπής που συνοδεύει το Oruc Reis είναι μια φρεγάτα κλάσης ΜΕΚΟ200ΤΝ και τέσσερις κορβέτες κλάσης Burak, παλιές κορβέτες D’Estienne d’Orves τις οποίες η Τουρκία αγόρασε μεταχειρισμένες το 2000.

Το Oruc Reis το πλέει με μικρή ταχύτητα - 3,9 κόμβους σύμφωνα με το marinetraffic - ενώ τις κινήσεις του παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που βρίσκονται στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες κάθε 15 λεπτά εκπέμπουν μήνυμα μέσω ασύρματου ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται παρανόμως εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και το καλούν να αποχωρήσει από αυτή.



Σε χθεσινές αναρτήσεις της στο twitter η Τουρκία ανέφερε ότι τα τουρκικά πολεμικά πλοία «παρέχουν προστασία» στο τουρκικό σκάφος καθώς και ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]