Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Μάτια» στο Αιγαίο μέχρι να λήξει η τουρκική NAVTEX


Τουλάχιστον μέχρι τις 2 Αυγούστου, η Ελλάδα παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής στο Αιγαίο

Η Ανγκελα Μέρκελ, ξεκαθάρισε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κατεβάσει τους τόνους γιατί «οι Ελληνες δεν αστειεύονται» και του διεμήνυσε ότι «με εκθέτεις», αφήνοντας να εννοηθεί ότι Τουρκία δεν θα καταφέρει να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με την Ευρώπη για να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες διατηρεί για ενσωματωθεί στην Ένωση αν συνεχίσει την παραβατική συμπεριφορά.

Γνωρίζοντας η Αθήνα πως η διεθνής κοινότητα είναι μαζί της και μολονότι στο τρίγωνο Μέγαρο Μαξίμου – Βασιλίσσης Σοφίας – Πεντάγωνο εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία πως τα ταχύτατα αντανακλαστικά των Ενόπλων μας Δυνάμεων σε συνδυασμό με την ηχηρή αποδοκιμασία των ελιγμών της Τουρκίας από παίκτες – κλειδιά της παγκόσμιας σκακιέρας αποτρέπουν προς ώρας τουλάχιστον την τουρκική επιθετικότητα, το Πολεμικό μας Ναυτικό θα βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής τουλάχιστον έως τις 2 Αυγούστου, όταν και εκπνέει η τουρκική Νavtex.

Οι ενδείξεις αποκλιμάκωσης καθρεφτίζονται και στις κινήσεις του δικών μας πολεμικών σκαφών, καθώς ορισμένες μονάδες επιστρέφουν στις βάσεις τους, μιμούμενες την αντίστοιχη πορεία των τουρκικών σκαφών.


Διαψεύδει άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ το «Αναντολού»

Πηγές του τουρκικού πρακτορείου «Αναντολού» διαψεύδουν τη διεξαγωγή κοινής άσκησης μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ στα νότια της Κρήτης, υποστηρίζοντας ότι το αεροπλανοφόρο Αιζενχάουερ συνοδευόμενο από 3 αμερικανικά πολεμικά πλοία τις επόμενες μέρες θα συμμετάσχει σε άσκηση της Επιχείρησης Ασπίδας της Μεσογείου με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» πάντως σήμερα στο πρωτοσέλιδό της κάνει λόγο για «Νέα Πρόκληση στην Κρήτη», εξαιτίας της κοινής άσκησης Ελλάδας-ΗΠΑ.

Τα σημάδια αποκλιμάκωσης και τα «παιχνίδια» με το Twitter

Από το απόγευμα του Σαββάτου, υπάρχουν σημάδια σταδιακής αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο, με στρατιωτικές πηγές να αναφέρουν ότι ορισμένα τουρκικά πλοία γυρίζουν στις βάσεις τους. Ωστόσο, ενώ το ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις παρέμενε αμετακίνητο στην Αττάλεια, εμφανίστηκε ένα tweet στο λογαριασμό της πρεσβείας της Τουρκίας στις ΗΠΑ, που ανακοίνωνε την έναρξη σεισμικών ερευνών στο Ανατολικό Αιγαίο. Λίγες ώρες αργότερα η συγκεκριμένη ανάρτηση «κατέβηκε» και έγινε νέα ανάρτηση που ανέφερε ότι το τουρκικό γεωτρύπανο είχε δηλώσει στις 21 Ιουλίου ότι θα ξεκινήσει τις έρευνες.

Αξίζει να τονιστεί, μάλιστα, πως σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic, το ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις την ώρα του πρώτου tweet της τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον, βρισκόταν αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Αττάλειας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]