Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απόπειρα δολοφονίας του Στέφανου Χίου


Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι επρόκειτο για μία καλά σχεδιασμένη ενέργεια, πριν από την οποία φαίνεται ότι είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες: Εντοπισμός του σπιτιού του δημοσιογράφου, παρακολούθησή του, κατόπτευση των γύρω δρόμων.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι «μοναδικός μάρτυρας στην υπόθεση είναι ο ίδιος ο Στέφανος Χίος, ο οποίος δεν είναι ακόμα σε θέση να μιλήσει. Περιμένουμε να του πάρουμε κατάθεση για να μάθουμε τα πρώτα βασικά στοιχεία για την επίθεση. Δεν κινδυνεύει η ζωή του αλλά δεν ήταν σε θέση να μιλήσει το πρωί».

Την έρευνα ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής, ενώ και η Αντιτρομοκρατική παρακολουθεί άτυπα την υπόθεση. Η Αστυνομία αναζητά το κίνητρο των δραστών. Εάν πρόκειται για προσωπικές διαφορές, εάν πρόκειται για κάποιον που ήθελε να εκδικηθεί για κάποιο δημοσίευμα της εφημερίδας του Στέφανου Χίου ή εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Στην τελευταία περίπτωση αυτό θα μπορούσε να αποκαλυφθεί με κάποια προκήρυξη. Μέχρι στιγμής κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί, όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί.


Πώς σώθηκε από την ενέδρα θανάτου ο εκδότης

«Αγιο» είχε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος ο οποίος έπεσε θύμα ένοπλης επίθεσης έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια τα ξημερώματα της Δευτέρας. Δύο άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου και μόλις εκείνος βγήκε από το αυτοκίνητό του, ο ένας τον πλησίασε και τον πυροβόλησε εξ επαφής δύο φορές.

Ο δράστης τον πυροβόλησε από το παράθυρο του οδηγού, ωστόσο, ο δημοσιογράφος ήταν τυχερός, καθώς φέρει δύο διαμπερή τραύματα από σφαίρες πυροβόλου όπλου. Η μία τον πέτυχε στο λαιμό περνώντας ξυστά από την καρωτίδα, η δεύτερη πέρασε μέσα από το στήθος λίγα εκατοστά μακριά από την καρδιά και αυτό που έσωσε τον δημοσιογράφο είναι το γεγονός ότι -σύμφωνα με τον εκδότη- το όπλο του δράστη μπλόκαρε πριν αδειάσει και τις υπόλοιπες σφαίρες πάνω του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Το δησιογραφικό κατεστημένο διά στόματος Ν.Χατζηνικολάου μίλησε: “μεγάλος αλήτης και φασισταριό ο Στέφανος Χίος”.
    Κύριε Χατζηνικολάου μια ερώτηση: Αν ο Στέφανος Χίος που αποκαλύπτει και καταγγέλλει “είναι μεγάλος αλήτης και φασισταριό”, ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΕΥΟΥΣΑ ΤΑΞΗ σε όλους τους τομείς δυνάμεως και εξουσίας, στην οποία ανήκετε και την οποία χρονίως υπηρετείτε (ουδέποτε καταγγέλοντας παρά μόνον κομματικούς “αντιφρονούντες”) και η οποία διαπράττει αυτά που αποκαλύπτει και καταγγέλει ο Στέφανος Χίος, ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. " Η μία τον πέτυχε στο λαιμό περνώντας ξυστά από την καρωτίδα, η δεύτερη πέρασε μέσα από το στήθος λίγα εκατοστά μακριά από την καρδιά "


    Η δευτερη σφαιρα τον διαπερασε δηλαδη;

    Δηλαδη βγηκε απο την πλατη, χωρις να πληγουν αλλα ζωτικα οργανα οπως οι πνευμονες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι η συνέχεια της απόπειρας δολοφονίας του Στέφανου Χίου θα επηρεάσει τα ελληνοτουρκικά προς το συμφέρον της Ελλάδος. Όσο δυνατό κι αν είναι το σύστημα εξουσίας δεν μπορεί να αντέξει τη λαϊκή κατακραυγή από όλες τις όψεις του σάπιου οικοδομήματος που έχει στήσει.
    Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε το σύστημα εξουσίας ακριβώς τώρα (που θέλει τα νώτα του καλυμμένα και “χωρίς τρύπες” για να δράσει μειοδοτικά για την Ελλάδα) είναι ένα χτύπημα από όψεις που προσπαθούσε να κρύψει καλά. Γι αυτό και ήταν άμεση η προσπάθεια δολοφονίας του Χίου, όταν αρνήθηκε να πάρει χρήματα για περάσει σε σιγή ιχθύος. Το θέμα έχει πολύ πιο μεγάλο βάθος από όσο φάνηκε αρχικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]