Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η σιωπή του Τραμπ στηρίζει τον Ερντογάν


Από λόγια χορτάσαμε! Άπραγος ο Τραμπ απέναντι στις θρασύτατες προκλήσεις του Ερντογάν!

Άπραγος παραμένει μέχρι και σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στις συνεχείς και γεμάτες θράσος προκλήσεις του Ερντογάν!

Ο Τραμπ δέχθηκε την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και συζήτησε μαζί του κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας, ενώ εμφανίστηκε έντονα ενοχλημένος και εξέφρασε τον προβληματισμό του αναφορικά με το θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών των μειονοτήτων στην Τουρκία.

Μάλιστα, δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλάι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και ειδικότερα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, καθώς επίσης και του Ελληνισμού, ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Με τη σειρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σε ανάρτησή του στο twitter δήλωσε ευγνώμων για τη συνάντηση αυτή, με τον πρόεδρο Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Πενς στον Λευκό Οίκο. «Μετέφερα την έντονη θλίψη μας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, την ανησυχία μας για την ασφάλεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών» ανέφερε.


Αξίζει να σημειωθεί, πως την Παρασκευή, με απόφαση του Ελπιδοφόρου, οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής χτύπησαν πένθιμα και οι σημαίες κυμάτισαν μεσίστιες κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημη ισλαμικής προσευχής την Αγία Σοφία.

Ωστόσο, όπως λέει και ο λαός «από λόγια χορτάσαμε, από πράξεις πεινάσαμε». Παρά τα ωραία λόγια, κανείς στις ΗΠΑ δεν δείχνει διατεθειμένος να βάλει «φρένο» στην αλαζονεία του Ερντογάν. Μάλιστα, σε ψηφοφορία την Πέμπτη στη Γερουσία, κατά την οποία υπερψηφίστηκε -με ψήφους 86 έναντι 14- το νομοσχέδιο για τον Προϋπολογισμό Εθνικής Άμυνας του 2021, οι Δημοκρατικοί είδαν με έκπληξη να απουσιάζει από το κείμενο η παράγραφος που είχε εγκριθεί την Τετάρτη από τη Βουλή και ζητεί από τον πρόεδρο Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των S-400.

Πηγές της Γερουσίας ανέφεραν πως την τροπολογία «έκοψε» από το κείμενο ο ηγέτης της πλειοψηφίας του Σώματος, ο Ρεπουμπλικανός Μιτς ΜακΚόνελ, ο οποίος στο παρελθόν έχει αποτρέψει αρκετά νομοσχέδια εναντίον της Τουρκίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]