Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χαφτάρ: Η Τουρκία εξακολουθεί να κινητοποιεί δυνάμεις στη Λιβύη


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να κινητοποιεί δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων τουρκικών στρατευμάτων και ξένων μισθοφόρων, στη Λιβύη, και θέλει να επιβάλει την εξουσία του και να ομαλοποιήσει τη συμμετοχή του στην κρίση της Λιβύης, πριν από τις προσεχείς διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), ταγματάρχης Αχμέντ αλ-Μισμάρι.

Σύμφωνα με τον αλ-Μισμάρι, η Άγκυρα συνεχίζει να στέλνει χιλιάδες μαχητές στη Λιβύη πριν από την αναμενόμενη επερχόμενη μάχη για τις βασικές στρατηγικές θέσεις της Σίρτης και της Τζούφρα στο κέντρο της χώρας.

Η Τουρκία "μετακινεί χιλιάδες μισθοφόρους και τρομοκράτες, καθώς και χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες, στη δυτική περιοχή της Λιβύης. Ο Ερντογάν θέλει να επιβάλει τη δύναμή του στη Λιβύη ή να εμπλακεί στην κρίση της Λιβύης, ως μια πραγματικότητα που θα πρέπει να γίνει αποδεκτή σε προσεχείς διαπραγματεύσεις", δήλωσε ο αλ-Μισμάρι.


Ο ταγματάρχης είπε επίσης ότι ο LNA είναι έτοιμος στις πρώτες γραμμές και έχει στείλει τις κατάλληλες ενισχύσεις στις δυνάμεις του.

"Ενισχύουμε όλες τις δυνάμεις μας που υπάρχουν εκεί με όλα τα είδη όπλων. Το τελευταίο ήταν [αποστολή ενισχύσεων] στο παράκτιο αμυντικό σύστημα ελέγχου πλοίων", πρόσθεσε.

Η Τουρκία έχει θέσει σε εφαρμογή στρατιωτικό σχέδιο εν αναμονή ενδεχόμενης αιγυπτιακής επέμβασης στη Λιβύη, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, η οποία επικαλούνταν μη κατονομαζόμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η κλιμάκωση πραγματοποιήθηκε αφού το κοινοβούλιο της Αιγύπτου ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα την ανάπτυξη στρατευμάτων εκτός της χώρας, επιτρέποντας στον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον των φιλο-τουρκικών δυνάμεων ως απάντηση στην επέλασή τους προς την ανατολική Λιβύη.

Ο αλ-Μισμάρι είπε επίσης ότι ο διοικητής του LNA, Χαλίφα Χαφτάρ "εποπτεύει προσωπικά όλες τις κινήσεις των δυνάμεων, καθώς και τις ενισχύσεις και τα όπλα που έχουν μεταφερθεί στην περιοχή Τζούφρα, Σίρτη και στην περιοχή πετρελαίου al-Hilal".

Πέτρος Κράνιας
Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]