Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί ο Πούτιν εξοπλίζει το ναυτικό της Ρωσίας με πυρηνικά νέας γενιάς;


Η νέα γενιά πυρηνικών θα μπορεί να στοχεύει σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη διατείνεται ο Ρώσος πρόεδρος

Το ρωσικό ναυτικό θα εξοπλιστεί με υπερηχητικά πυρηνικά όπλα και υποβρύχια drones, γράφει ο Independent, γεγονός που υποδεικνύει ότι η Ρωσία είναι ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών.

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει μιλήσει επανειλημμένως για την επιθυμία του να αναπτύξει μια νέα γενιά πυρηνικών όπλων που θα μπορούν να στοχεύσουν οπουδήποτε στον πλανήτη.

Κι ενώ ειδικοί από τη Δύση αναρωτιούνται πόσο προχωρημένα είναι τα στρατιωτικά σχέδια της Μόσχας, το ρωσικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρει ότι τα νέα όπλα είναι στην τελική φάση δοκιμών.

Τα όπλα περιλαμβάνουν το υποβρύχιο πυρηνικό drone με την ονομασία «Ποσειδώνας», το οποίο έχει σχεδιαστεί να μεταφέρεται από υποβρύχια, και ο υπερηχητικός πύραυλος Tsirkon, ο οποίος μπορεί να μεταφέρεται από πλοία.


Η ευελιξία των υπερηχητικών πυραύλων, που ταξιδεύουν πέντε φορές με την ταχύτητα του ήχου, καθιστά δύσκολο να εντοπίζονται και να παρακολουθούνται.

Και, αν και δεν έκανε ξεκάθαρο τον ακριβή χρόνο που θα λάβει ο στρατός τα νέα υπερηχητικά όπλα, είπε ότι πλησιάζει η μέρα.

«Η εκτεταμένη ανάπτυξη προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών που δεν έχουν άλλες ισάξιες στον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών συστημάτων και των υποβρύχιων drones, θα δώσει στον στόλο μοναδικά πλεονεκτήματα και αυξημένες ικανότητες μάχης», δήλωσε ο Πούτιν.

Σε μια ξεχωριστή δήλωση που δημοσιεύθηκε μέσω ρωσικών πρακτορείων, το υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι διεξήχθησαν δοκιμές για τα υποβρύχια Belgorod που είναι τα πρώτα με δυνατότητα μεταφοράς των drones «Poseidon».

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η πρώτη ομάδα υπερηχητικών πυραύλων Avangard τέθηκε σε λειτουργία δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα του 2019.

Εκείνη την εποχή ο κ. Πούτιν είχε πει ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας σήμαινε ότι «φτάνουν» τη Δύση, προσθέτοντας: «Καμία χώρα δεν διαθέτει υπερηχητικά όπλα, πόσο μάλλον υπερηχητικά όπλα ηπειρωτικής εμβέλειας».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]