Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FAZ: Οι Γερμανοί αγόρασαν 83,5 τόνους χρυσού σε έξι μήνες


Πρόκειται για μια αύξηση άνω του 100% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), οι Γερμανοί αγόρασαν ασυνήθιστα πολύ χρυσό κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους: από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο αγόρασαν ράβδους και νομίσματα συνολικού βάρους 83,5 τόνων, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού.

Πρόκειται για μια αύξηση άνω του 100% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αντίθετα, σε διεθνές επίπεδο, η ζήτηση για χρυσό με τη μορφή ράβδων και νομισμάτων μειώθηκε, όπως ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού την Πέμπτη. Συγκεκριμένα, μειώθηκε κατά 17% σε σχεδόν 400 τόνους.


Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, υπάρχει μια «σαφής διαφοροποίηση μεταξύ Ανατολής και Δύσης»: οι πωλήσεις μειώθηκαν στις περισσότερες χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής και αυξήθηκαν στη Δύση.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αβεβαιότητες στις αγορές που προκαλούνται από την πανδημία του κορονοϊού, ο χρυσός θεωρείται ασφαλής επένδυση. Πριν από λίγες ημέρες, η τιμή έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών στα 1.944,71 $ ανά ουγγιά. Μια ουγγιά είναι 31,1035 γραμμάρια.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]