Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όλη η αμερικανική Πρεσβεία πήγε να… θαυμάσει την Αγία Σοφία ως τζαμί


Τη μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί επιδοκίμασε ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, επισκεπτόμενος την Τετάρτη ως… τουρίστας και διαψεύδοντας στην πράξη όσους στην Ελλάδα μιλούν για «ξεσηκωμό» της Δύσης κατά του Ερντογάν λόγω της απόφασής του αυτής.

Μάλιστα ο Αμερικανός πρέσβης δεν πήγε μόνος του αλλά συνοδευόταν από τη γενική πρόξενο της χώρας του στην Τουρκία Ντάρια Νταρνέλ και όλο το προσωπικό της πρεσβείας! Πρόκειται για μια κίνηση η οποία μόνο σαν χαστούκι μπορεί να γίνει αποδεκτή στη χώρα μας και η οποία δημιουργεί εύλογη αμφιβολία για τη «διπλωματική απομόνωση» της Τουρκίας την οποία ισχυρίζεται ότι έχει πετύχει η κυβέρνηση.


Τον υποδέχτηκαν -προφανώς όλο χαρά- ο ιμάμης του «τζαμιού» Μεχμέτ Μπουνικαλίν και ο Τούρκος διευθυντής πολιτισμού και τουρισμού της Κωνσταντινούπολης Τσοσκούν Γιλμάζ. Η αμερικανική αντιπροσωπία, που ως σκοπό είχε να νομιμοποιήσει στα μάτια των δυτικών τουριστών τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι η Αγία Σοφία θα είναι ανοιχτή σε όλους, μπήκε από την πύλη που υπάρχει για τουρίστες και έμεινε 45 λεπτά.

Η επίσκεψη έγινε μόλις πέντε ημέρες μετά την πρώτη προσευχή της προηγούμενης Παρασκευής και τα τουρκικά μέσα έσπευσαν να την κεφαλαιοποιήσουν προβάλλοντάς την διεθνώς ως το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για το «μνημείο».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]