Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Χ. Ακάρ για επιθεώρηση στρατευμάτων


Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην ελληνοτουρκική μεθόριο πραγματοποίησε χθες ο Χουλουσί Ακάρ, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, αναφέροντας ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μετέβη στην Αδριανούπολη μαζί με ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για να επιθεωρήσει τα στρατεύματα.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επιθεώρηση την 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, αλλά και στρατεύματα στα σύνορα με τη χώρα μας και τη γειτονική Βουλγαρία.


To μεσημέρι της Πέμπτης, ο Χ. Ακάρ είχε δηλώσει πως η Τουρκία «ενημέρωσε τους Έλληνες συνομιλητές της πως είναι έτοιμη για την πραγματοποίηση της τέταρτης συνάντησης των αντιπροσωπειών των δυο χωρών στην Άγκυρα», στο πλαίσιο των επαφών για τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), οι οποίες έχουν διακοπεί.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε την πάγια θέση της Άγκυρας ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, «στα πεδία που αδειοδότησε», όπως είπε, «η "Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου" (σ.σ.: αναφερόμενος στα κατεχόμενα), στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας της Τουρκίας, και να εργαζόμαστε για να τα αξιοποιήσουμε».

Σύμφωνα με τον Ακάρ, το Κυπριακό αποτελεί εθνικό ζήτημα της Τουρκίας και στόχος της Άγκυρας είναι να καταστήσει μόνιμη την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]