Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα για την μεγάλη γιορτή των Μουσουλμάνων


Έκτακτα μέτρα για τη μεγάλη γιορτή των Μουσουλμάνων, το κουρμπάν μπαϊράμ, που γιορτάζεται σήμερα και αύριο ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σε επείγουσα ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζει τα εξής, σχετικά με τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό του κορονοϊού:


«Στις 31 Ιουλίου 2020 είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές των μουσουλμάνων, η εορτή για την Θυσία του Αβραάμ, το Ιντ αλ Αντχα ή κουρμπάν μπαϊράμ. Τα θρησκευτικά καθήκοντα των μουσουλμάνων για την εορτή της Θυσίας του Αβραάμ υπενθυμίζουμε ότι θα πραγματοποιηθούν μόνο μέσα στα τζαμιά σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.34060, της οποίας η ισχύς έχει παραταθεί μέχρι την 21/8/2020, δηλαδή επιτρέπεται ένα άτομο ανά 5 τ.μ. και με απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Σε τζαμιά που είναι μεγαλύτερα από 500 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι 100 άτομα. Κάθε πιστός πρέπει να έχει μαζί του το δικό του χαλάκι προσευχής. Απαγορεύεται η πραγματοποίηση προσευχών σε δημόσιους χώρους και οι Δήμοι που έχουν παραχωρήσει χώρους για την πραγματοποίησή τους πρέπει άμεσα να ανακαλέσουν αμέσως τις σχετικές άδειες.

Στα προαύλια των τζαμιών επιτρέπεται να συγκεντρωθούν μέχρι 10 άτομα και με απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους, ενώ θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μάσκα. Φυσικά, οι χειραψίες, τα χειροφιλήματα, η ανταλλαγή ασπασμών και εναγκαλισμών αυξάνουν την πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας και γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγονται. Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να παραμείνουν σπίτι τους. Η προσευχή στο σπίτι είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, προστατεύοντας ταυτόχρονα την υγεία τους. Απαγορεύεται επίσης η συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων σε εορταστικά γεύματα ή δείπνα».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]