Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λιβύη: Ρωσικά μαχητικά χτύπησαν τουρκικούς στόχους


MiG-29 κατέστρεψαν συστήματα αεράμυνας της Τουρκίας κοντά στη Σίρτη

Δύο ρωσικά μαχητικά MiG-29 επιτέθηκαν στα συστήματα αεράμυνας μικρής εμβέλειας που αναπτύχθηκαν από την Τουρκία στη Σίρτη, αποκάλυψε σήμερα ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Aviapro. Τούρκοι στρατιώτες προσπάθησαν να προετοιμάσουν το έδαφος για την επίθεση στη Σίρτη, αλλά η ιδέα μετατράπηκε σε φιάσκο.

Τα μαχητικά που εμφανίστηκαν κατέστρεψαν τα συστήματα αεράμυνας σχεδιασμένα για να προστατεύουν τις θέσεις των τουρκικών στρατευμάτων, των δυνάμεων της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας και των φιλοτούρκων τζιχαντιστών και λοιπών μαχητών.

Τα ραντάρ δεν μπόρεσαν να ανιχνεύσουν την προσέγγιση των αεροσκαφών και δεν δέχτηκαν πυρά. Πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν μέσα ηλεκτρονικού πολέμου.


Η δημοσίευση σημειώνει ότι δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα που καταστράφηκαν. Τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται από τις πηγές είναι διαφορετικά. Σύμφωνα με μια πληροφορία, τα μαχητικά κατάφεραν να καταστρέψουν τρία συστήματα αεράμυνας.

Μία δεύτερη πηγή επιβεβαιώνει ότι τα αεροπλάνα χτύπησαν αποκλειστικά αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις. Η δημοσίευση σημειώνει ότι με την εμφάνιση στο πλευρό του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, ρωσικών μαχητών MiG-29 που ανήκουν στη Συριακή Πολεμική Αεροπορία, η επιθετική επιχείρηση στη Συρίας, εναντίον των αντικαθεστωτικών, των τζιχαντιστών και των φιλοτουρκικών δυνάμεων, έχει διακοπεί για τρίτη φορά. Ο χρόνος που κερδήθηκε από την επίθεση επιτρέπει στον LNA να προετοιμάσει και να ξεκινήσει μια αντεπίθεση.

Πέτρος Κράνιας
Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]