Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανησυχία στο State Department για την επιθετικότητα της Τουρκίας


«Όσα είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι το ανώτατο στάδιο απειλής» αναφέρει ο ανταποκριτής του Οpen και του «Έθνους» στη Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, αναφερόμενος στην ακραία ρητορική και τις επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας από τον Ταγίπ Ερντογάν, με φόντο τις απειλούμενες γεωτρήσεις εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. «Αντιλαμβάνομαι ότι έτσι το αντιλαμβάνεται και η ελληνική κυβέρνηση και η Λευκωσία και άλλες πρωτεύουσες. Αυτό που εύχομαι είναι αυτό το απειλητικό μήνυμα του προέδρου της Τουρκίας να έφτασε και στην έδρα του ΝΑΤΟ και στον Λευκό Οίκο, αλλά και στην Μόσχα -και είναι προσωπική μου γνώμη αυτή-, ότι ο Πούτιν επηρεάζει περισσότερο από τον καθένα τον Ερντογάν», σχολιάζει.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, οι Αμερικανοί διπλωμάτες ανησυχούν και το State Department είναι «σε αναμμένα κάρβουνα» για το ενδεχόμενο η Τουρκία να επιτεθεί στην Ελλάδα, αλλά δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ανησυχούν στον Λευκό Οίκο, διότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «βυθισμένος» σε θάλασσα προβλημάτων. «Δεν πιστεύω ότι ο Τραμπ καταλαβαίνει καν τα θέματα» αναφέρει ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο οποίος τονίζει ότι πολύ ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ακούει όσα λέει ο Ερντογάν και δυστυχώς τον πιστεύει.


Η υπόθεση της προδοσίας των Κούρδων είναι χαρακτηριστική της επιρροής του προέδρου της Τουρκίας στον Τραμπ. Τη Δευτέρα προσπαθούσε ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν να πείσει τον Αμερικανό πρόεδρο ότι τα επεισόδια στην Αμερική και τις διαδηλώσεις εναντίον του τις οργάνωσαν οι Κούρδοι της Συρίας και οι Κούρδοι της Τουρκίας, και το αναφέρει μάλιστα στην επίσημη ανακοίνωση. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου το κλίμα στο State Department είναι διαφορετικό, καθώς σημαντικοί πρέσβεις συζητούν το ενδεχόμενο πραγματικής αμερικανικής παρέμβασης για να σταματήσει ο Ερντογάν, ενώ από πρεσβείες στην Αθήνα και άλλες πρωτεύουσες, φτάνουν μηνύματα στο State Department για παρέμβαση κορυφής.

Ο Τζον Μπόλτον, ο οποίος ήταν σύμβουλος της Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Τραμπ, είχε πει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προσωπικά και επιχειρηματικά συμφέροντα στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, δεν είναι γνωστό τι ακριβώς ειπώθηκε στο τηλεφώνημα με τον Ερντογάν και δεν αποκλείεται ο Τραμπ να ακολούθησε τις συμβουλές των αμερικανικών πρεσβειών, ότι δηλαδή η Ουάσιγκτον πρέπει να σταματήσει τον Ερντογάν.

Έθνος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]