Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ύποπτο πλοίο φέρεται να μεταφέρει τουρκικά όπλα στην Λιβύη


Εμπορικό πλοίο με σημαία Τανζανίας που φέρεται να ξεκίνησε από την Τουρκία και πλέει προς την Λιβύη συνοδευόμενο από τρεις τουρκικές φρεγάτες, «παρακολουθεί» η ελληνική φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρίσκεται στη Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης της ΕΕ «IRINI».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες εκτιμούν ότι το το φορτηγό πλοίο μεταφέρει στρατιωτικό υλικό στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το hellasjournal.com, νοτιοδυτικά της Κρήτης και ενώ το ύποπτο πλοίο έπλεε προς τη Λιβύη, ο Ιταλός Επιχειρησιακός Διοικητής της επιχείρησης IRINI έδωσε εντολή απονήωσης του ελικοπτέρου Aegean Hawk Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικού από την ελληνική φρεγάτα προκειμένου να πλησιάσει το πλοίο, με ονομασία «Cirkin».


Σε κοντινή απόσταση το πλήρωμα του ελικοπτέρου επιχείρησε να ελέγξει το εμπορικό, αρχικά μέσω ασυρμάτου, ωστόσο έλαβε απάντηση από τουρκική φρεγάτα η οποία γνωστοποίησε ότι «το πλοίο βρίσκεται υπό κρατική προστασία της Τουρκίας».

Ο Επιχειρησιακός Διοικητής από το Στρατηγείο της Ρώμης διέταξε το πλήρωμα του ελικοπτέρου να επιστρέψει στην φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» και η δεύτερη εντολή ήταν το Ελληνικό πλοίο να γίνει «σκιά» του ύποπτου εμπορικού και των συνοδών πλοίων.

Πρόκειται για σαφή ένδειξη κατάφωρης παραβίασης των ψηφισμάτων του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, σημειώνουν στρατιωτικές πηγές.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]