Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία κέρδισε από την κρίση στην Ελλάδα


Έσοδα 443 εκατ. ευρώ απέφερε το δάνειο της KfW στην Ελλάδα
Το δάνειο ύψους 15,2 δισ. ευρώ που δόθηκε από την γερμανική κρατική τράπεζα ΚfW στην Ελλάδα το 2010 ήταν αμφιλεγόμενο, αλλά απέφερε στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό μέχρι το 2019 έσοδα της τάξεως των 443 εκατ. ευρώ από τους τόκους, γράφει τo Spiegel

Το δάνειο ύψους 15,2 δισ. ευρώ που δόθηκε από την κρατική τράπεζα Kreditanstalt für Wiederaufbau (ΚfW) (Πιστωτικό Ίδρυμα για την Ανασυγκρότηση) στην Ελλάδα το 2010 ήταν αμφιλεγόμενο, αλλά απέφερε στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό μέχρι το 2019 έσοδα της τάξεως των 443 εκατ. ευρώ από τους τόκους, γράφει τo νέο τεύχος του Spiegel.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση, την οποία υπέβαλε o Φάμπιο Ντε Μάζι, βουλευτής της Αριστεράς (Die Linke) στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο/Bundestag.


Μείωση επιτοκίου

Ως εκ τούτου, το μέσο επιτόκιο του γερμανικού δημοσίου χρέους μειώθηκε από 4,24% σε 1,5% στο χρονικό διάστημα 2008-2018.

Τα χαμηλά επιτόκια της κεφαλαιαγοράς ανακουφίζουν σημαντικά τους δημόσιους προϋπολογισμούς, καθώς τα νεότερα δάνεια κοστίζουν όλο και λιγότερο.

Οι χώρες του ευρώ ωφελήθηκαν επίσης σημαντικά: το μέσο επιτόκιο μειώθηκε από 4,59 σε 2,11%, όπως αναφέρεται στην απάντηση του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών.

Αντίθετα, η περίοδος προσδιορισμού του επιτοκίου για το ομοσπονδιακό χρέος αυξήθηκε από 6,26 σε 6,93 έτη. Και αυτό ανακουφίζει επίσης τον προϋπολογισμό, επειδή το κράτος μπορεί να εξασφαλίσει τις ευνοϊκές συνθήκες δανεισμού για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]