Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αφίξεις τούρκων στην Χίο, χωρίς έλεγχο!!!


Σε ποιές περιπτώσεις ισχύουν τα μέτρα για τον κορωναϊό;

Κανονικά παρά το εξαιρετικά επείγον έγγραφο που απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Παντελής Βρουλής σε ΕΟΔΥ και Υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών και Μετανάστευσης, εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από και προς Τουρκία.

Παρά τις φοβίες που υπάρχουν για εξάπλωση του κορωναϊού, αφού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) το επίκεντρο έχει μεταφερθεί στην Ευρώπη, δεκάδες Τούρκοι πολίτες συνεχίζουν να περνούν την πύλη του Τελωνείου της Χίου, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο.

Μοναδικό μέτρο προστασίας, τόσο για τελωνειακούς- αστυνομικούς όσο και για τους Τούρκους επισκέπτες, αποτελούν οι μάσκες, οι οποίες ωστόσο είναι αμφίβολο μέχρι ποιο βαθμό μπορούν να εμποδίσουν την μετάδοση του κορωναϊού.


Μόνο ο ΕΟΔΥ υπεύθυνος

Από την πλευρά του πάντως ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Παντελής Βρουλής σε επικοινωνία με τον «π» διευκρίνισε ότι μοναδικός υπεύθυνος για το κλείσιμο της πύλης με την Τουρκία είναι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας από τον οποίο αναμένει να πράξει τα αυτονόητα.
«Εδώ και 3 ημέρες πιέζουμε για κλείσιμο της αίθουσας επιβατών του Τελωνείου αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση από τον ΕΟΔΥ. Αυτά τα άτομα που ήρθαν δεν έχουν καμία προστασία και κινούνται είτε στην πόλη είτε σε χωριά της Χίου, όπως το Πυργί. Προσπάθησα να μιλήσω με το Λιμεναρχείο, το οποίο δήλωσε αναρμόδιο για την διακοπή των δρομολογίων. Ελπίζω ότι ο ΕΟΔΥ θα καταλάβει την επικινδυνότητα της εισόδου πολιτών τρίτων χωρών μέσω Τουρκίας και θα βάλει τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό», 
ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης.

Πολίτης Χίου


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]