Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καστανιές: Στρατός και Αστυνομία απέναντι από τους Γκρίζους Λύκους


Με παραστρατιωτικούς που υποκινούν τα επεισόδια, με ένστολους που φορούν όμως πολιτικά, την στρατοχωροφυλακή και την ειδική αντιτρομοκρατική ομάδα της Τουρκίας, η Τουρκία διατηρεί για 16η ημέρα την ένταση και το ενδιαφέρον των Ελληνικών Αρχών στις Καστανιές.

Οι κάμερες ασφαλείας και τα ειδικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ που διαθέτουν μηχανήματα υψηλής ευκρίνειας, συλλέγουν πολύτιμα στοιχεία για την παράνομη δράση Τούρκων που υποκινούν τα επεισόδια, με πηγές που επεξεργάζονται όλα αυτά τα δεδομένα να βλέπουν ακόμη και μέλη των γκρίζων λύκων στην πρώτη γραμμή των επεισοδίων.

Τα τελευταία 24ωρα όσοι πιθανόν είναι πρόσφυγες, οι περισσότεροι αναζητούν τη διέξοδο είτε προς την Ευρώπη είτε προς την ενδοχώρα της Τουρκίας. Όσοι έχουν μείνει στις Καστανιές είναι εκείνοι που είτε παραμένουν με εντολή εκεί, είτε θέλουν να επιτίθενται κατά των Ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας.

Και σα να μην έφταναν αυτά, οι «αντιτρομοκρατικάριοι» της Τουρκίας σε διάφορα σημεία των χερσαίων συνόρων κυκλοφορούν όπως στην ταινία «RAMBO», με περασμένες δεσμίδες σφαιρών στο στήθος τους, κοιτάζοντας προκλητικά προς την Ελληνική πλευρά.
Ίσως να είναι οι ίδιοι που κατά διαστήματα κυρίως τις νυχτερινές ώρες βάλλουν στον αέρα όταν πλησιάζουν τα θωρακισμένα οχήματα του Στρατού Ξηράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε άλλα σημεία έχουν κατασκευάσει πρόχειρα καταλύματα κι από εκεί παρακολουθούν τις περιπόλους του Στρατού Ξηράς και της αστυνομίας.


Απέναντι σ’ όλο αυτό το σκηνικό που είναι δυναμικό με πολλές καθημερινές διαφοροποιήσεις, τόσο το Ελληνικό στρατιωτικό Επιτελείο, όσο και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, επιχειρούν την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής στον Έβρο.

«Χτίζουν» τις Καστανιές

Απέναντι στα χημικά και καπνογόνα της Τζαντάρμα, στις βόμβες μολότοφ, στις πέτρες, στα πυρακτωμένα σίδερα και ξύλα των μεταναστών, Αστυνομία και Στρατός υψώνουν τσιμεντένιο τείχος.

Με πολλούς τόνους σκυροδεμάτων απαντούν Ελληνική Αστυνομία και Στρατός Ξηράς στις διαρκείς επιθέσεις των αλλοδαπών που παραμένουν συγκεντρωμένοι στο δάσος των Καστανιών.

Τα βίντεο που δόθηκαν από το Γενικό επιτελείο Εθνικής Άμυνας όμως δείχνουν και κάποιες πολύ ουσιώδεις κινήσεις οι οποίες έγιναν οργανωμένα και φυσικά όπως σημειώνουν ανώτατες στρατιωτικές πηγές, θα έπρεπε ίσως αυτά να είχαν γίνει αμέσως μετά το μεθοριακό επεισόδιο με την σύλληψη των δυο στρατιωτικών.

Και την στιγμή που η ασύμμετρη απειλή χτύπησε την πόρτα της χώρας μας, ως πύλη εισόδου των μεταναστών και προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Στρατός Ξηράς και το μηχανικό έχουν κληθεί να κάνουν πράξη σε ελάχιστον χρόνο και κάτω από την αποπνικτική ατμόσφαιρα των χημικών, ένα τιτάνιο έργο, αυτό της ουσιώδους και όχι στοιχειώδους περίφραξης των Ελληνικών χερσαίων συνόρων.

Οι νέες κατασκευές δεν σταματούν να φτάνουν διαρκώς στο φυλάκιο των Καστανιών κι από εκεί αναλόγως των αναγκών διοχετεύονται από τον Στρατό Ξηράς προς τα σημεία που χρειάζονται ενίσχυση.

Πάντως όλο αυτό το διάστημα η γείτονα έχει επιδοθεί και σε έναν άλλον πόλεμο των ηλεκτρονικών παρεμβολών κι αυτό το κάνει τόσο για τις επικοινωνίες όσο και για τα Ελληνικά drone διότι δεν επιθυμεί να φαίνονται τα όσα πράττονται στο έδαφός της με τις υποκινούμενες επιθέσεις στα Ελληνικά σύνορα.

Και από την ώρα που το στρατιωτικό επιτελείο στον Έβρο απαντά με το ίδιο νόμισμα, η Άγκυρα επιστράτευσε τα μεγάλα UAV BAYRAKTAR, που πετούν σε μεγαλύτερα ύψη και δεν κινδυνεύουν από τέτοιου είδους αντίμετρα.

Επιπροσθέτως, προσεκτική σε αυτό, αλλά κι επειδή δεν χρειάζεται να προβεί σε παραβίαση, το Μη Επανδρωμένο της Τουρκίας δεν πέρασε στο FIR Αθηνών.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]