Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: «Περάστε με κάθε τρόπο τα σύνορα»


Με απειλές και ριπές πολυβόλων ο Ερντογάν στέλνει μετανάστες στην Ελλάδα

«Περάστε πάση θυσία σήμερα στην Ελλάδα» είναι το σύνθημα που διακινείται από στόμα σε στόμα στον καταυλισμό όσων επιχειρούν, σχεδόν έναν μήνα, να βρεθούν παράνομα εντός των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Με συνεχείς ριπές, στρατοχωροφύλακες, Τούρκοι των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και η μυστική υπηρεσία σπρώχνουν ακόμη και δια της βίας τους μετανάστες στην οριογραμμή.

Στο κέντρο επιχειρήσεων στις Καστανιές ήταν βέβαιοι εδώ και ημέρες ότι οι επιθέσεις όχι μόνο θα συνεχιστούν, αλλά θα έχουν και ποιοτική, πιο βίαιη αναβάθμιση.

Για τις Ελληνικές αρχές δεν ήταν τυχαία η επίθεση που έγινε πριν λίγες ώρες διότι από χθες έκαναν την εμφάνισή τους νέα πρόσωπα.

Εκτός των ένστολων των ειδικών δυνάμεων που πόζαραν στον φακό ενός υποτιθέμενου δημοσιογράφου μέσα στο δάσος στις Καστανιές, οι Ελληνικές αρχές ασφαλείας έχουν «λοκάρει» νεοφερμένα πρόσωπα που δείχνουν τη δίψα τους για επεισόδια αλλά και ντυμένους με πολιτικά στρατοχωροφύλακες ή Τούρκους που έχουν δημοσιοποιήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις θέσεις που έχουν δίπλα σε μέλη της κυβέρνησης.


Την στιγμή που έχει αρχίσει να εμφανίζεται οπτικό υλικό με συνεργεία απολύμανσης στον καταυλισμό στις Καστανιές και το Παζάρ Γκιουλέ, γεγονός που αποδεικνύει κυρίως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τουρκία με τον Κορωναϊό, οι γείτονες δεν σταματούν τις προσπάθειες όχι να διατηρήσουν την κατάσταση στον Βόρειο Έβρο, αλλά να χειροτερέψουν την υπάρχουσα κατάσταση.

Ήδη από χθες η σελίδα μας αναφέρθηκε όχι στις πληροφορίες, αλλά στα στοιχεία που έχουν ανώτατες πηγές στον Έβρο από τα παρατηρητήρια και τα drone που δίνουν σαφή εικόνα. Όλα τα στοιχεία έχουν δείξει την ελαφρά αριθμητική αύξηση των μεταναστών, παρά τις διαρροές προς τον τύπο ότι το συγκεντρωμένο πλήθος στις Καστανιές έχει αρχίσει ν’ αποχωρεί προς την Κωνσταντινούπολη.

Χέρι- χέρι Jadarma και «μπαχαλάκηδες»

Και τα video από τις Καστανιές είναι η καλύτερη ίσως απόδειξη το τι ζουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, του Στρατού Ξηράς και της Frontex. Ποιοι είναι αυτοί που επιτίθενται και ποιοι είναι εκείνοι που αμύνονται με σθένος.

Το πιο χαρακτηριστικό οπτικό υλικό είναι αυτό που δείχνει την επίθεση με χημικά από την Τουρκική Jadarma σε μέλη της διμοιρίας συντήρησης του Μηχανικού, η οποία προσπαθεί να ενισχύσει το σημείο στο οποίο οι μετανάστες προκάλεσαν φθορές.

Οι στρατοχωροφύλακες κυριολεκτικά έπνιξαν στα δακρυγόνα τα στελέχη του Στρατού Ξηράς, τα οποία ωστόσο με αντιασφιξιογόνες μάσκες και υπό την προστασία των ΜΑΤ συνέχισαν την δουλειά τους, με την ίδια πυγμή που το κάνουν πάντοτε εδώ και τόσο καιρό.

Η νέα δολιοφθορά έγινε νοτίως του φυλακίου 1 στις Καστανιές κι’ όπως φάνηκε στα πλάνα το Μηχανικό τοποθέτησε άμεσα νέα σιδηροκατασκευή.

Φυσικά στο οπτικό υλικό έχουν εντοπιστεί τα νέα πρόσωπα που έχουν κάνει τα τελευταία 24ωρα την εμφάνισή τους, με πρόθεση την εκδήλωση επεισοδίων ή και υποκίνησης αυτών.

Σε άλλα video που αποδέσμευσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας φαίνεται με τον πιο καθαρό τρόπο η πορεία που διαγράφουν δεκάδες δακρυγόνα και καπνογόνα, από την Τουρκική προς την Ελληνική πλευρά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι επαναλαμβάνονται εικόνες των πρώτων 24ωρων, από τη μέρα δηλαδή που ξέσπασε με υπαιτιότητα της Τουρκίας αυτή η ασύμμετρη απειλή κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Το ίδιο όμως μαρτυρούν με απροκάλυπτο τρόπο και οι εικόνες που μεταδίδονται από το Κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolou. Διμοιρίες της στρατοχωροφυλακής υπό την κάλυψη των ασπίδων και με πολυβομβιδοβόλο εκσφενδονίζουν δεκάδες χημικά προς την Ελληνική πλευρά και τη γραμμή άμυνας αστυνομίας και Στρατού Ξηράς.

Επιτελείς σημειώνουν ότι αυτές ακριβώς οι εικόνες είναι η καλύτερη αυτοψία για τη Frontex, δηλαδή οι οργανωμένες επιθέσεις υπό την κάλυψη των τουρκικών αστυνομικών αρχών.

Και τα πάντα αυτές τις κρίσιμες για την Ευρώπη ώρες, ταξιδεύουν στην ηγεσία της ΕΕ η οποία έχει επιμείνει να συνομιλεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]