Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όλα τα είχαμε, οι τούρκοι αντικαθεστωτικοί μας έλειπαν...


Μνήμες ιδιαιτέρως "περίεργων" γεγονότων του παρελθόντος στα ελληνοτουρκικά, ξυπνάει η πρόσφατη, πολυδιαφημισμένη, επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη Τούρκων αντικαθεστωτικών, που φέρονται ως μέλη της παράνομης αριστερίστικης οργάνωσης, "Ντεβ Σολ" (DHKP), στην Αθήνα. Οργάνωση, η οποία χαρακτηρίζεται από την Άγκυρα ως τρομοκρατική.

Η συγκυρία, κατά την οποία έγινε η επιχείρηση, εν μέσω μάλιστα της μάστιγας του κορωναϊού, και με την ΕΛΑΣ να είναι απορροφημένη στα μέτρα για την πανδημία, προκάλεσε πολλά και σοβαρά ερωτηματικά. Πόσο μάλλον, τη στιγμή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, εξαιτίας των τουρκικών προκλήσεων στα σύνορα, στον Έβρο, κινούνται στην κόψη του ξυραφιού.

Γιατί, άραγε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσχοχοΐδης, και η ηγεσία της ΕΛΑΣ επέλεξαν τη συγκεκριμένη στιγμή για την επιχείρηση - σκούπα εναντίον των Τούρκων αντικαθεστωτικών; Επρόκειτο, απλά, για χρονική σύμπτωση, όπως αφήνει να εννοηθεί η ηγεσία της Αστυνομίας ή, αντίθετα, όπως υποστηρίζουν άλλοι, ήταν μια "κίνηση καλής θέλησης" και "εξευμενισμού" της Άγκυρας, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να αποσύρει τους μετανάστες που "πολιορκούν" τον φράχτη στον Έβρο; Δεν είναι, επίσης, λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι οι συλλήψεις, εν μέσω κορωναϊού, αποτελούν την ιδανική στιγμή, δεδομένου ότι έτσι θα απομακρύνονταν τα φώτα της δημοσιότητας από την υπόθεση.

Όπως και να' χει, εξαιτίας του κορωναϊού, αλλά και των μαγειρεμάτων μεταξύ μεγάλων κρατών - μελών της ΕΕ και της Άγκυρας, όπως φάνηκε κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη Μέρκελ, Μακρόν, Τζόνσον, με τον Τ. Ερντογάν, η Άγκυρα φαίνεται πως ήδη έχει αρχίσει να αποσύρει αρκετούς εκ των μεταναστών που βρίσκονταν στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα.

Παρά ταύτα, αρκετοί παραμένουν στον εκεί πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί, ενώ συνεχίζεται και η παρουσία των δυνάμεων της τουρκικής στρατοχορωφυλακής, η οποία εμφανώς παίζει τον ρόλο του προστάτη ομάδων "μπαχαλάκηδων", που, ως όλα δείχνουν, είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία πρόκλησης επεισοδίων στον Έβρο.


Λίστα τουρκικών "απαιτήσεων"

Η κατά καιρούς παρουσία των φερομένων ως μελών και στελεχών της "Ντεβ Σόλ" στο ελληνικό έδαφος είναι γνωστή, βέβαια, ήδη από τη δεκαετία του 1990.
Ωστόσο, από τα έως τώρα στοιχεία των ελληνικών υπηρεσιών δίωξης, η χώρα μας φαίνεται πως μάλλον χρησιμοποιείτο ως σταθμός transit, ενώ ουδέποτε απεδείχθη ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είχε πραγματοποιήσει επιθέσεις εντός της Ελλάδος.

Στο παρελθόν, είχαν εγερθεί ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η DHKP διατηρούσε σχέσεις ακόμα και με την "17 Νοέμβρη". Μάλιστα, ορισμένοι τουρκικοί "κύκλοι" έδειχναν μια ιδιαίτερη επιμονή σε αυτό, όταν αναφέρονταν στις δολοφονίες δυο Τούρκων διπλωματών στην Ελλάδα από την "17Ν". Όμως, ουδέποτε αποδείχτηκαν ενδεχόμενες σχέσεις μεταξύ των δυο οργανώσεων.

Εξίσου γνωστή είναι η επιμονή της Άγκυρας να καταγγέλλει την Ελλάδα ότι υποθάλπει την τρομοκρατία και να πιέζει με κάθε ευκαιρία την Αθήνα να εκδώσει όσα μέλη της DHKP έχει συλλάβει.

Ιδιαιτέρως φορτική, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εμφανιζόταν τα τελευταία χρόνια, αφού, σχεδόν σε όλες τις συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων κυβερνητικών και κρατικών παραγόντων, έθετε συνεχώς τα θέματα της έκδοσης:

1. Των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που είχαν διαφύγει από την Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και ζητούσαν άσυλο στην Ελλάδα.

2. Τουλάχιστον 50-60 Τούρκων, στελεχών του κρατικού μηχανισμού και των Ενόπλων Δυνάμεων της γείτονος, φερομένων ως "Γκιουλενιστών", που η Άγκυρα υποστήριζε ότι είχαν καταφύγει στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν μέλη τόσο του ΡΚΚ, όσο και του DHKP. Κατόπιν, βέβαια, η Τουρκία ανέβασε εξωπραγματικά τον αριθμό στους 900. Κάτι που αποτελούσε εμφανώς μαξιμαλιστικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

3. Τους εννιά Τούρκους, φερόμενους ως μέλη του DHKP (από 20 έως 64 ετών) που συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2017, λίγο πριν την τότε επίσημη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, σε διαμερίσματα , στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα .

4. Ευρεία λίστα με μέλη και στελέχη του ΡΚΚ που βρίσκονται στην Ελλάδα. Παρά τους ισχυρισμούς της Άγκυρας, ωστόσο, είναι γνωστό τοις πάσι ότι η παρουσία του ΡΚΚ στην Ελλάδα έχει ατονήσει θεαματικότατα εδώ και αρκετά χρόνια.

Να σημειωθεί πως για τα περισσότερα μέλη και στελέχη που φέρονται να ανήκουν στις οργανώσεις "Γκιουλενιστών", του ΡΚΚ και της DHKP, η Άγκυρα έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης, τα οποία έχει κοινοποιήσει στην Ιντερπόλ. Αρκετές χώρες στην Ευρώπη έχουν αρνηθεί να εκτελέσουν τα εντάλματα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κραυγαλέες περιπτώσεις προσώπων που έχουν βαφτιστεί, με το έτσι θέλω από την Άγκυρα, ως δήθεν τρομοκράτες.

Βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που τα τελευταία χρόνια η Άγκυρα εγείρει τέτοιες "απαιτήσεις" από την Αθήνα. Ήδη, από τη δεκαετία του 1990, είχε ξεκινήσει μια ευρεία προπαγανδιστική εκστρατεία, με αποκορύφωμα την "απαγωγή" (;) του Αμπντουλάχ Οτσαλάν μέσα από ελληνικά χέρια, στο τέλος εκείνης της δεκαετίας.

Αλυσίδα περίεργων γεγονότων

Η προϊστορία της παρουσίας της "Ντεβ Σολ" σε ελληνικό έδαφος και η αντιμετώπισή της από τις αρχές της χώρας μας, έρχεται να προσθέσει περαιτέρω υποψίες για την τελευταία επιχείρηση της ΕΛΑΣ. Αναλυτικότερα:

α) Ένα ιδιαιτέρως περίεργο περιστατικό σημειώθηκε το Μάϊο του 2013, οπότε ένας Τούρκος, φερόμενος ως μέλος της DHKP, έγινε "σηκωτός" μέσα από το κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια, και ... διακτινίστηκε στην Αδριανούπολη, στα μπουντρούμια της ΜΙΤ. Κάτι που τότε είχε προκαλέσει έντονα ερωτηματικά για δράση κλιμακίων της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, ΜΙΤ, στην Ελλάδα, και ακόμα χειρότερα, για ενδεχόμενη συνδιαλλαγή παρασκηνίου μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.
Παρ' ότι, τον Ιούνιο του 2013, διατάχθηκε από τη Δικαιοσύνη η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, βάσει καταγγελιών που δημοσιεύθηκαν στα ΜΜΕ περί απαγωγής του Τούρκου πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά, μέχρι σήμερα δεν έχει πέσει η παραμικρή ακτίνα φωτός σε αυτή την άκρως ύποπτη υπόθεση.
Να σημειωθεί πως τότε, αυτόπτες μάρτυρες είχαν καταγγείλει το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, δίνοντας μάλιστα στην ΕΛΑΣ και τον αριθμό κυκλοφορίας του ύποπτου αυτοκινήτου, όπου μπουζούριασαν τον Τούρκο.

β) Το όνομα του Μπουλούτ Γιαϊλά φέρεται να συνδέεται με μια άλλη υπόθεση στην Ελλάδα. Όταν τον Ιούλιο του 2013, δηλαδή ένα μήνα μετά την απαγωγή του, στη Χίο, συνελήφθησαν Τούρκοι, αλλά και Έλληνες συνεργοί τους, για μεταφορά οπλισμού από το ελληνικό νησί στα τουρκικά παράλια. Και αυτή η υπόθεση ανέδυε άρωμα "καρφωτής".
Συνελήφθησαν οι Μεχμέτ Γιαϊλά, Χασάν Μπιμπέρ και Σινάν Οκτάι Οζέν, γνωστός με το παρατσούκλι, "Κώστας". Το όνομα του τελευταίου εμφανίστηκε και στην πρόσφατη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Σεπόλια.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, η Άγκυρα επεδείκνυε τότε για τον Μεχμέτ Γιαϊλά, ο αδελφός του οποίου, Μπουλούτ Γιαϊλά, φαίνεται πως απήχθη στις 30 Μαΐου 2013, στην οδό Σόλωνος, στα Εξάρχεια.
Όλοι οι συλληφθέντες κατηγορούνταν από την Άγκυρα για συμμετοχή στην "Ντεβ Σολ", καθώς και για συμμετοχή σε επιθέσεις εντός της Τουρκίας.
Στο μικρό φουσκωτό που θα χρησιμοποιούσαν, είχαν βρεθεί δύο αντιαρματικοί όλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, 195 σφαίρες και δύο αυτοσχέδιοι ωρολογιακοί μηχανισμοί, που τα φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης, κατά τις διαρροές της ΕΛΑΣ, είχαν προμηθευτεί στην ηπειρωτική Ελλάδα. Σύμφωνα, πάντως, με υψηλόβαθμους κύκλους του ελληνικού ΓΕΕΘΑ, τα όπλα και τα πυρομαχικά δεν προέρχονταν από το οπλοστάσιο των ελληνικών ΕΔ.

γ) Στην αρχή του 2014, σε διαμέρισμα της οδού Γενναδίου, στου Γκύζη, "ανακαλύφθηκε" μια γιάφκα με οπλισμό (καλάσνικοφ, πιστόλια, υποπολυβόλα, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, χάρτες, κ.λ.π.). Το διαμέρισμα συνδεόταν με τον Χουσεΐν Τεκίν, του οποίου DNA, κατά την ΕΛΑΣ, είχε βρεθεί στην υπόθεση της Χίου.
Αργότερα, στον τουρκικό Τύπο εμφανίστηκαν δημοσιεύματα, τα οποία παρουσίαζαν τον Χ.Τεκίν ως πρωτοκλασάτο στέλεχος της "Ντεβ Σολ". Βέβαια, τέτοιου είδους κατευθυνόμενα δημοσιεύματα στην Τουρκία αποτελούν σύνηθες φαινόμενο.

δ) Τη νύκτα της 4ης Οκτωβρίου 2011, στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη βόμβας, από την οποία έχασε τη ζωή του ένας 32χρονος άνδρας, τουρκικής υπηκοότητας.
Στο υπόγειο διαμέρισμα βρέθηκαν εκρηκτικά, καθώς και οπλισμός (καλάσνικοφ, δύο μικρές νάρκες, ένα υποπολυβόλο "Σκόρπιον", εννέα χειροβομβίδες, και εκρηκτικές ύλες). Το διαμέρισμα φέρεται να είχε ενοικιάσει ο Χουσεΐν Τεκίν, τον οποίον συνδέουν και με το διαμέρισμα του Γκύζη.
Λίγες ημέρες αργότερα, κυκλοφόρησε προκήρυξη που υπογραφόταν από την "Ντεβ Σόλ" στην οποία αναφερόταν ότι ο νεκρός ήταν μέλος της που "συμμετείχε σε επιχειρήσεις της οργάνωσης μας στην Μαύρη Θάλασσα", και ζητούσε "συγγνώμη από τον αδελφό ελληνικό λαό"για το συμβάν. Αποκάλυπτε, επίσης, ότι το όνομα του νεκρού ήταν Μεχμέτ Μπασμπάγ.
Πάντως, υψηλόβαθμα στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών θεωρούσαν αδιανόητη την ένοπλη δράση της "Ντεβ Σολ" σε ελληνικό έδαφος, δεδομένου μάλιστα, ότι παρόμοια δραστηριότητα δεν είχε παρατηρηθεί, όπως ανέφεραν τότε, εδώ και τουλάχιστον 15 έτη στη χώρα μας.
Να σημειωθεί ότι την ημέρα της έκρηξης στη Θεσσαλονίκη, η Τουρκάλα -καταζητούμενη από την Τουρκία και τη Γερμανία- Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ, περνούσε από την αρμόδια Επιτροπή Ασύλου, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα που έχει υποβάλλει καιρό πριν στην Ελλάδα για να της παρασχεθεί πολιτικό άσυλο.
Η καταζητούμενη από την Τουρκία ως μέλος της "Ντεβ Σολ", φυλακίστηκε στην γείτονα το 1995 μαζί με τον σύζυγό της ως ιδρυτικό μέλος του συνδικάτου των δημοσίων υπαλλήλων. Το 1996 είχε καταγγελθεί ότι κατά τη διάρκεια απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές, είχε ξυλοκοπηθεί άγρια. Το 1999 διέφυγε στην Γερμανία όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο. Λίγο μετά επέστρεψε στην Τουρκία, οπότε ο σύζυγός της ξαναφυλακίστηκε από το 2000 έως το 2008. Ο τελευταίος φυλακίστηκε για μια ακόμη φορά το 2010. Τότε, η Γκιουλαφερίτ έφυγε από την Τουρκία.
Στις 16 Φεβρουαρίου 2011 η Γερμανία έστειλε στην Ελλάδα το πρώτο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και τον Ιούλιο, το δεύτερο. Στις 7 Ιουλίου 2011 η Γκιουλαφερίτ συνελήφθη από την ελληνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη, όπου πιθανώς βρισκόταν επί ένα μήνα. Τότε, υπέβαλε και πάλι αίτηση ασύλου στην Ελλάδα. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2011, ο Άρειος Πάγος, αποφάσισε να εκδοθεί στην Γερμανία η Τουρκάλα πολιτική πρόσφυγας. Η Τουρκάλα είχε παρουσιαστεί στην αίθουσα του Αρείου Πάγου με χειροπέδες και συνοδεία οπλισμένων και με κάλυψη μάσκας αστυνομικών. Μια πρωτοφανής εικόνα για ελληνικό Δικαστήριο, που, τότε, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

ε) Το Νοέμβριο του 2017, λίγες εβδομάδες πριν από την επίσημη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, συνελήφθησαν εννέα άτομα, τα οποία η Άγκυρα κατηγορούσε για συμμετοχή στο DHKP. Ειδικότερα, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, σε τρία διαμερίσματα, στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα. Εις βάρος του ενός εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της Χίου.
Τότε, δεν ήταν λίγα τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία οι συλλήψεις αποτελούσαν μια επίσης "κίνηση καλής θέλησης" προς το Ερντογάν. Άλλοι, υποστήριζαν ωστόσο, ότι έγιναν, προκειμένου "να του κλείσουν το στόμα".
Η Άγκυρα, πάντως, τα επόμενα χρόνια δεν σταμάτησε να ζητάει την έκδοσή τους στην Τουρκία, όπως και των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

Έφοδος και στα Εξάρχεια

Κατά την τελευταία επιχείρηση της ΕΛΑΣ, εκτός από τη μονοκατοικία - γιάφκα στα Σεπόλια, "έφοδος" έγινε και στα Εξάρχεια, στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για Τούρκους Πολιτικούς Κρατούμενους, στην οδό Τζαβέλα.

Πρόκειται για το σημείο όπου σχεδόν πάντα, σε κάθε επιχείρησή της κατά της "Ντεβ Σολ", η Αστυνομία κάνει έφοδο. Το ίδιο είχε γίνει, εξάλλου, και με αφορμή την υπόθεση της Χίου.

Να σημειωθεί ότι, από την οικία στα Σεπόλια, και στα γραφεία, στα Εξάρχεια, συνολικά προσήχθησαν 26 άτομα. Ωστόσο, μόνον έντεκα από τις προσαγωγές μετετράπησαν σε συλλήψεις.
Σύμφωνα, εξάλλου, με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, "κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν 15 ακόμα άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν δυο. Ο μεν ένας γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol, για υπόθεση συμμετοχής του στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C, και ο δεύτερος επειδή δεν κατείχε νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα".

Οι περισσότεροι από αυτούς που αφέθησαν ελεύθεροι, κατά πληροφορίες έχουν την ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα. Το ίδιο λέγεται, πάντως, και για κάποιους εκ των συλληφθέντων.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Σεπόλια

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν κύκλοι της ΕΛΑΣ, η έφοδος στη μονοκατοικία στα Σεπόλια, αποφασίστηκε όταν, την περασμένη Τετάρτη, διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι από τα φερόμενα ως μέλη της "Ντεβ Σόλ", από τους πρόποδες της Πάρνηθας, μετέφεραν στα Σεπόλια σάκους με άγνωστο περιεχόμενο.

Κατά εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση να θεώρησαν ως ευκαιρία την συγκυρία με τον κορωναϊό, προκειμένου να μεταφέρουν με μεγαλύτερη ασφάλεια οπλισμό ή εκρηκτικά που είχαν κρύψει στη μονοκατοικία.

Κατά τις ίδιες διαρροές, και το 2017, στο πλαίσιο των -τότε- ερευνών, είχαν πραγματοποιηθεί έρευνες για τυχόν θαμμένο οπλοστάσιο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία στους πρόποδες της Πάρνηθας. Μάλιστα, λέγεται ότι είχαν βρεθεί βαρέλια, αλλά ήταν κενά.

Αντίθετα, τώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, "στη μονοκατοικία, στα Σεπόλια, βρέθηκε ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο – τούνελ εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Εκτοξευτήρας ρουκετών αντιαρματικού όπλου, τύπου "RPG" με μεταλλικό τρίποδο, αντιαρματικό, μίας χρήσης, πολεμικό τυφέκιο τύπου "Kalashnikov" με ξύλινο κοντάκι και πιστολοειδή λαβή, (2) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας, (4) πιστόλια με προσαρμοσμένες αντίστοιχες μεταλλικές γεμιστήρες, πιστόλι άνευ γεμιστήρα και (56) φυσίγγια, (12) μεταλλικές γεμιστήρες πιστολιού και μεταλλική γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου".

Στη μονοκατοικία στα Σεπόλια, όπου, όπως σημειώνει η ΕΛΑΣ, "στους εξωτερικούς χώρους είχαν τοποθετηθεί κάμερες κλειστού κυκλώματος καταγραφής εικόνας", η σήραγγα που είχε διαμορφωθεί, "ξεκινούσε από το ισόγειο και είχε συνολικό μήκος 47 μέτρα. Αρχικά εκτεινόταν για 3 μέτρα κάθετα στο έδαφος και στη συνέχεια διέτρεχε υπογείως όλο τον αύλειο χώρο της μονοκατοικίας και εκτεινόταν πέραν αυτού για άλλα 24 μέτρα με την έξοδό του να καταλήγει σε παρακείμενο οικόπεδο επιμελώς καλυμμένη με διάφορα αντικείμενα". (Δελτίο Τύπου http://www.astynomia.gr/index.php option=ozo_content&lang=&perform=view&id=93563&Itemid=2425&lang=). Κάτι που δείχνει ότι κατασκευάστηκε τόσο για διαφυγή, όσο και, το πιθανότερο, για την ασφαλέστερη μεταφορά των υλικών της οργάνωσης.

Κατά τα σύλληψή τους, τα φερόμενα ως μέλη της "Ντεβ Σολ", όπως φαίνεται από ερασιτεχνικό βίντεο που τραβήχτηκε από γειτονική πολυκατοικία, φώναζαν: "Οι αγωνιστές δεν είναι τρομοκράτες". (https://video.omniatv.com/videos/watch/482cfacd-0cb4-4303-b959-aae06cbfd9d1?start=4m18s).

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]