Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο χάρτης της πανδημίας στην Ελλάδα


Πού δεν υπάρχουν κρούσματα

Σε τουλάχιστον 28 από τις 74 συνολικά περιφερειακές ενότητες της χώρας υπάρχουν, πλέον, επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωναϊού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Στην Αθήνα εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, τα οποία είναι 292 μέχρι στιγμής, ενώ ακολουθούν οι περιφερειακές ενότητες Ηλείας και Αν. Αττικής με 43 και 25 επιβεβαιωμένα κρούσματα αντίστοιχα.

Από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ προκύπτει ότι οι νομοί στους οποίους δεν έχει, μέχρι στιγμής, ανιχνευθεί κρούσμα κορωναϊού είναι: Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Κεφαλληνίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Χίου, Σάμου, Κυκλάδων, Χανίων, Ρεθύμνου, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πέλλας, Φλώρινας, Γρεβενών, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Πρέβεζας, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε σε 624, με τα περισσότερα να εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. Το 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες. Συνολικά 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι. Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.


Η άμεση αντίδραση της Πολιτείας και τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε νωρίτερα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες επέτρεψε σε 26 γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας να μην πληγούν από την πανδημία του κορωναϊού, κάτι το οποίο αναγνώρισαν και οι ειδικοί, είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρίσκεται στις 3 με 4 Ευρωπαϊκές χώρες που έχουν κινηθεί πολύ γρήγορα, λαμβάνοντας μέτρα για τους πολίτες της.

Σύμφωνα με την τελευταία ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ (22/3/2020), οι περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας στις οποίες έχουν ανιχνευθεί επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωναϊού είναι οι εξής:



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]