Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η μεγάλη ευκαιρία να απαλλαγούμε από την λαθρομετανάστευση

Αιτούντες άσυλο, μετανάστες και πρόσφυγες επιβιβάζονται σε λεωφορεία μετά την αποβίβασή τους από πλοίο Aqua Blue στο λιμάνι της Καβάλας

Δεν θα υπάρξει ευνοϊκότερη διεθνής συγκυρία για να απαλλαγεί η Ελλάδα, μια για πάντα, από τον εφιάλτη της “μετανάστευσης”

Στις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που ζούμε δημιουργούνται και ευκαιρίες που μάλλον σπάνια θα ξαναβρούμε. Μέσα σε αυτές τις διεθνείς συνθήκες τρόμου, …σεισμού, λιμού καταποντισμού, η κυβέρνηση οφείλει, στο τέλος του μήνα, να αναστείλει το δικαίωμα υποβολής ασύλου για όλους τους παράνομα εισερχόμενους. Όχι για ακόμη 30 μέρες. Επ΄αόριστον!

Εχει εθνική υποχρέωση να μας απαλλάξει από το μείζον πρόβλημα των τελευταίων ετών για να αντιμετωπίσουμε το άμεσο του κορωναιού. Και σε αυτή τη συγκυρία οι διεθνείς αντιδράσεις θα είναι ελάχιστες για να μην πω ανύπαρκτες, πέραν της γκρίνιας της Ύπατης Αρμοστείας και των ΜΚΟ που θα χάσουν το μεροκάματο.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερβεί τις αναστολές του και κόψει την κατάχρηση του ασύλου, τώρα που μπορεί, χωρίς διεθνείς παρενέργειες, θα είμαι ο πρώτος που θα τον χειροκροτήσω. Και από μέσα τους το ίδιο θα κάνουν πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες. Αν δεν το πράξει θα έχει επιτελέσει εθνικό έγκλημα πρώτου μεγέθους.

Δεν ξέρω τι λένε οι διεθνείς κανόνες για το άσυλο και δεν δίνω δεκάρα. Αυτό που ξέρω είναι ότι χώρα που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να δέχεται αίτηση ασύλου από παράνομα εισερχόμενους αλλοδαπούς που δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά διαθέτουν κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας μέσω του οποίου…δεν σκέφτηκαν να φωτογραφίσουν το διαβατήριο που, τάχα μου, έχασαν.

Αυτά τα παιδικά παραμυθάκια είναι για την «Αλληλεγγύη» του Σόρος. Όχι για κυβερνήσεις και κρατικές αρχές που αναφέρονται σε φορολογούμενους πολίτες. Κι ας χτυπιέται κάτω ο ΟΗΕ κι ο Σουλτάνος.


Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι αυτή η κυβέρνηση άλλαξε πολιτική στο μεταναστευτικό κατόπιν σχεδιασμού και ωρίμου σκέψεως. Υπό το κράτος πανικού λειτούργησε και μονάχα το ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης την υποχρέωσε να διορθώσει πορεία στρίβοντας το τιμόνι-επιτέλους- δεξιά.

Είχε κοντέψει να καεί βέβαια ύστερα από εκείνο το ανεκδιήγητο και παντελώς αχρείαστο φιάσκο «επίδειξης πυγμής» στη Λέσβο και στη Χίο που οδήγησε σε διαπόμπευση του αθηνοκεντρικού κράτους. Μόνο όταν ξεχείλισε η οργή κατάλαβαν κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου πως αν δεν κάνουν κάτι θα τους πάρει στο κυνήγι ο κόσμος…

Αν ήθελε ο Μητσοτάκης να αυστηροποιήσει τα μέτρα θωράκισης της χώρας απέναντι στην ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση θα το είχε κάνει από την πρώτη μέρα που βρέθηκε στην εξουσία. Εφαρμόζοντας ακριβώς αυτά που αναγκάστηκε να κάνει στον Εβρο, εσχάτως δε και στα νησιά, υπό την πίεση της στρατιωτικής ηγεσίας. Απλά και πρακτικά πράγματα : Αναστολή δικαιώματος υποβολής αιτήσεων ασύλου, εφαρμογή των νόμων για τους παράνομα εισερχόμενους στη χώρα και αλλαγή κανόνων εμπλοκής με χρήση προειδοποιητικών πυρών για push back.

Δεν ήθελε η κυβέρνηση να σπάσει αυγά και αυτό φάνηκε από την αρχή. Επιχείρησε με αυτοσχεδιασμούς να μεταθέσει το πρόβλημα, συγκάλεσε ένα σωρό ΚΥΣΕΑ που θύμιζαν συναντήσεις αργόσχολων σε τσάγια της Αθηναϊκής λέσχης, έφτασε να ξανασυστήσει το υπουργείο που η ίδια κατάργησε και στο τέλος επιστράτευσε πλωτούς φράχτες από τα…Jumbo, για να τα ακούει κιόλας από τους Ευρωπαίους λες και έβαλε ηλεκτροφόρα σύρματα στο Αιγαίο.

Αποτέλεσμα μηδέν. Απόρροια έλλειψης ετοιμότητας, ανυπαρξίας πολιτικής βούλησης και υπερευαισθησίας (πώς αλλιώς να το πω;…) για το τι θα πουν οι έξω σχετικά με τις πρακτικές που εφαρμόζουμε για να προστατεύσουμε τους …μέσα! Μέχρι που ήρθε ο Έβρος!

Μα θα μου πείτε, δεν ήξεραν από πριν τι απαιτεί η κοινωνία; Δεν είχαν κάνει μετρήσεις; Δεν γνώριζαν ότι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα; Προτιμώ να μην σας απαντήσω γιατί θα πρέπει να πω πράγματα βαριά που μπορεί να παρεξηγηθούν από κάποιους αναγνώστες όπως εκείνος που με είπε τις προάλλες «αμετανόητο Συριζαίο» (σ.σ. Όχι αγαπητέ, εγώ είμαι Συριζαίος όσο αυτή η κυβέρνηση που προφανώς ψήφισες είναι δεξιά…).

Ας μην μείνουμε όμως στο γιατί η κυβέρνηση δεν έκανε εξ΄αρχής στο μεταναστευτικό αυτά τα στοιχειώδη για τα οποία ψηφίστηκε. Αναγκάστηκε να τα κάνει, αφού πρώτα τα είχε μουσκέψει άσχημα στα νησιά και-πιστέψτε με- δεν θα είχε μείνει κολυμπηθρόξυλο στου Μαξίμου αν είχαν μπουκάρει 10 χιλιάδες λαθραίοι στη Θράκη, βρίσκοντας ανοχύρωτο τον Έβρο.

Η κυβέρνηση όμως έστω και στο παρά δύο ανταποκρίθηκε. Και σιγά-σιγά…γλυκάθηκε! Είδε τις δημοσκοπήσεις που χειροκροτούσαν τα (αυτονόητα) μέτρα, παρήγγειλε και μερικές ακόμη και θεώρησε ότι όχι μόνο πέρασε την διελκυστίνδα, αλλά κέρδισε και πόντους.

Περίπου έτσι είναι τα πράγματα. Κέρδισε πόντους επειδή εξέπληξε θετικά πράττοντας τα αυτονόητα και επειδή η αξιωματική αντιπολίτευση (με την εξαίρεση του Τσίπρα που πήγε κάπως να τα μαζέψει) εξόργισε την κοινωνία με τις εθνομηδενιστικές της θέσεις.

Την διελκυστίνδα όμως θα την περάσει ο Κυριάκος αν τολμήσει την επ΄αόριστον αναστολή του δικαιώματος υποβολής αιτήσεων για χορήγηση ασύλου. Όμοίως, αν δεν το πράξει θα έρθει ακριβώς στην ίδια μοίρα με τον Σύριζα. Θα έχει πετάξει μία χρυσή ευκαιρία να λύσει το πρόβλημα, όχι από εθνομηδενιστική ιδεοληψία, αλλά από πολιτική δειλία…

Γιώργος Χαρβαλιάς
HellasJournal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. ο κοροναιος σε ξεπερασε ηλιθιε,κι εσενα και την φοβομποχα που ξερνας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβομπόχα; Τι άλλη λέξη θα έβγαζε ο εθνομηδενισμός; Αν θέλεις να κάνεις την Ελλάδα Αφγανιστάν, απορώ γιατί δεν πας να ζήσεις εκεί...!

      Διαγραφή
  2. Εθνομηδενισμός. Η μεγαλύτερη μπόχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ιός του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ταλαιπωρεί τη χώρα. Και δεν υπάρχει καμία ελπίδα για εμβόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύγε σου κ. Χαρβαλιά, ο λόγος σου κοφτερό μαχαίρι, που κόβει τα "δήθεν" και τα "ημι-" της κυβέρνησης για στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού. Μακάρι να σε μιμηθούν και άλλοι δημοσιογράφοι και γενικά έχοντες δημόσιο λόγο, μήπως και η Ελλάδα περισώσει τον πολιτισμό της και τα παιδιά της, τους Έλληνες. Κι άσε τα κοράκια του εθνομηδενισμού, με μυαλό μπούφου ή τσέπη "Παπαδημούλεια", να κρώζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κυβέρνηση εγκληματεί εναντίον μας και θα το πληρώσει πολύ ακριβά, όταν κοπάσει η θύελλα φόβου και κορωνοϊού και κάνουμε τον τελικό ισολογισμό. Δημιουργεί lockdown για εμάς τους Έλληνες, δηλαδή ακραίο κλονισμό για την ψυχική, οικονομική και κοινωνική μας σταθερότητα και την ίδια στιγμή αφήνει ανοιχτά τα θαλάσσια σύνορα να περνάνε “λαθρομισιονάριοι” του Ισλάμ και από πού παρακαλώ, αν αγαπάτε τον εαυτό σας και την Ελλάδα; Από την Τουρκία, με ανεξέλεγκτη, ακατάγραφη και κρατικό μυστικό τη διασπορά του κορωνοϊού!

    Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι τυχόν δυσάρεστα αποτελέσματα τέτοιων εισβολών, εν μέσω πανδημίας θα μπορέσει να τα κρύψει ή να τα ελέγξει, πλανάται πλάνην μεγάλη.
    Αλλά και κάποιο αρνητικό συμβάν με τυχόν ιό στους εισερχόμενους να μη συμβεί, (διότι τα δοκιμαστήρια δεν είναι 100% αξιόπιστα, υπόκεινται στα λεγόμενα “σφάλματα ελέγχου”) τέτοιες αντεθνικές ενέργειες, ενώ ο ίδιος ο λαός υποφέρει τα πάνδεινα, καταγράφονται ανεξίτηλα στη συνείδηση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εάν δεν απαλλαγούμε εγκαίρως από το πρόβλημα του μεταναστευτικου θα δούμε πως τα νησιά μας και άλλες πόλεις να γίνονται "Τροπολη, Indlip, Alepo" etsi ξεκίνησε κι εκεί. Αυτός είναι ο προορισμός αυτών των ανθρώπων. Μερικοί από αυτούς δεν το γνωρίζουν αλλά με την ανάγκη τους βοηθάνε τον Ερντογάν και την παρέα του. Φυσικά η ιστορία επαναλάμβανετε και οι Γερμανία όχι μόνο χρηματοδοτεί αλλά και συμβουλεύει πάνω σε αυτη την στρατηγική της Τουρκίας. Κρίμα οι άνθρωποι, αλλά η πατρίδα πρέπει να προστατευτεί από όλους μας. Έχουμε χρέος απέναντι στους προγόνους μας που δυσαν το αίμα τους για να την απελευθερωσουν. Όποιος το βλαιπει διαφορετικά και δεν είναι κουτος, είναι απλά προδότης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τό έχω ξαναγράψει αγαπητοί συνομιλητές. Αυτό πού συντελείται εναντίον τής Ελλάδας. Είναι τό διαρκές ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΙΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. Στόν Έβρο αντιστεκόμαστε σθεναρά. Όμως δυστυχώς ΠΑΘΗΤΙΚΑ[ καί ή Κωνσταντινούπολη αντιστάθηκε καί μέ " πατέντες" αλλά λύγισε μπροστά στήν επίμονη πολιορκία τού Μωάμεθ] . Ο σουλτάνος δέν θά σταματήσει άν δέν ρίξει τόν φράκτη καί δέν εισβάλλει τελικά στήν Θράκη. Μόνο τά πολυβόλα θά τόύς σταματήσουν. Δέν είναι "κακόμοιροι" "μετανάστες" . Αλλά άνδρες 20 έως 35 ετών κάτοχοι γνώσης χρήσης τών όπλων καί στρατιωτικής εκπαίδευσης,[ιδιαίτερα ανορθόδοξου πολέμου].. Αλλά καί στά μετόπισθεν ή ισλαμική πέμπτη φάλαγγα καλά κρατεί. Ό πρόεδρος τής Πακιστανικής ένωσης Ελλάδας ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! Είμαστε πολιορκημένοι από δύο κατευθύνσεις καί εσωτερικά καί εξωτερικά. Καί οί επίδοξοι εισβολείς ΚΙΝΗΤΈς ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΈς "ΒΌΜΒΈΣ. Συνέλληνες κινδυνεύουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνο,να κόψουν τα εμβάσματα προς το Πακιστάν λόγω έκτακτης ανάγκης για να δούμε τι θα πει το φίδι ο Πακιστανός.Κακώς η τράπεζα της Ελλάδος αφήνει να φεύγει το συνάλλαγμα των λαθρομεταναστών με τα ψεύτικα στοιχεία που δίνουν στην παράνομη είσοδο τους και που δίνουν τα αληθινά τους ονόματα και χώρες, στα εμβάσματα.

      Διαγραφή
  8. Την Πέμπτη ο Μητσοτάκης θα εκδώσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου-γιατί έτσι πια μας κυβερνούν ,όχι με νόμους- για την επίταξη σπιτιών για την στέγαση λαθρομεταναστών.Περνούν τα μέτρα που θα μας εξαφανίσουν κι εμείς ασχολούμαστε με την "πανδημία"Χάνουμε την πατρίδα μας χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ή η μεγάλη ευκαιρία να φέρουν κρυφά και χωρίς αντιδράσεις όσους περισσότερους θέλουν και μπορούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]