Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στους 15 οι νεκροί - 94 νέα κρούσματα στην Ελλάδα


Ανακοινώθηκαν 94 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωναϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, πλέον, ανέρχεται σε 624.

Επίσης, οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 15.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες, 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι. Σημειώνεται πως 14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη.

Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Σχετικά με τον μέσο όρο ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.

Τέλος, 19 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.


"Κανείς δεν είναι ασφαλής"

"Αναμένουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. Αυτή θα είναι ανάλογη της προσπάθειας, που όλοι μαζί κάνουμε, να περιορίσουμε αυτή τη νόσο.

Τα σοβαρά κρούσματα σήμερα και αύριο και μεθαύριο, μέχρι να περάσει αυτός ο ιός, αντικατοπτρίζουν την κυκλοφορία ενός εχθρού, που δεν σέβεται ηλικίες, αλλά προσβάλλει όλους. Κανείς δεν είναι 100% ασφαλής.

Η επιδημία θα αυξηθεί. Αναμένουμε αυτή την αύξηση κρουσμάτων. Προετοιμαζόμαστε, θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε, να μη βγει εκτός των προβλέψεών μας. Αυτό εξαρτάται από εμάς, από τη συμπεριφορά όλων μας".

Με τα λόγια αυτά, χθες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορωναϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, έδωσε το στίγμα για την εξάπλωση και την επικινδυνότητα του κορωναϊού.

"Έχουμε να κάνουμε με ένα ύπουλο εχθρό που δεν σέβεται σύνορα, δεν σέβεται ηλικίες, αλλά δεν σέβεται και αυτούς που δεν τον υπολογίζουν. Αυτό μας έχουν διδάξει οι προηγούμενες βδομάδες στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο" συμπλήρωσε, κάνοντας για ακόμη μια φορά έκκληση για την τήρηση των μέτρων προστασίας και τον περιορισμό των μετακινήσεων".

"Όσο περισσότερο αυξάνονται τα κρούσματα, τόσο περισσότερο περιμένουν ανθρώπους να διασωληνώνονται. Άρα και κάποιοι από αυτούς που ήδη νοσηλεύονται, ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 15%, ιδιαίτερα από τις νέες εισαγωγές, μπορεί να διασωληνωθεί. Αυτό δεν αλλάζει την πρόβλεψη για τη χώρα, αλλά οπωσδήποτε αυξάνει την επαγρύπνηση στο τοπικό επίπεδο, στη μάχη που δίνουν οι γιατροί σώμα με σώμα με αυτόν τον ιό" τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Νομίζω αυτή τη στιγμή το πιο σοβαρό και το πιο σημαντικό από όλα, είναι οι άνθρωποι που σιγά–σιγά θα αποσωληνώνονται, δηλαδή αυτοί που διασωληνώθηκαν και αποσωληνώνονται και γίνονται καλά. Σιγά–σιγά, ελπίζω θα έχουμε και τέτοιους ανθρώπους.

Πάνω από 13.000 οι νεκροί, περισσότερα από 305.000 τα κρούσματα

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, περισσότεροι από 305.000 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον κορωναϊό σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ περισσότεροι από 13.000 έχουν πεθάνει.

Οι θάνατοι στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει τον αριθμό των θανάτων στην Κίνα, όπου και καταγράφηκε αρχικά το ξέσπασμα του COVID-19 σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Ιράν: 1.685 νεκροί και 21.638 κρούσματα

Ο αριθμός των νεκρών στο Ιράν από τον COVID-19 αυξήθηκε στους 1.685, με 129 θανάτους να έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με δήλωση που έκανε σήμερα, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην κρατική τηλεόραση.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωναϊό στο Ιράν, έφτασε στους 21.638.

Ισπανία: Άλλες 15 ημέρες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

H κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά 15 ακόμη ημέρες, μετά την αρχική 15νθήμερη κατάσταση ανάγκης που είχε ανακοινωθεί στις 14 Μαρτίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του COVID-19, όπως ανέφεραν σήμερα οι εφημερίδες "El Pais" και "El Mundo".

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επικοινώνησε την απόφαση τις κυβέρνησης στα στελέχη της περιφερειακής διοίκησης μέσω μιας βιντεοκλήσης. Η επιβολή της κατάστασης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο, απαγορεύει όλες τις αναγκαίες μετακινήσεις.

Γερμανία: Στα 18.610 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Το ινστιτούτο Robert Koch στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον COVID-19 στη χώρα αυξήθηκε σήμερα στα 18.610 περιστατικά. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 1.948 περιστατικά, από την προηγούμενη ημέρα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών σύμφωνα με το ίδιο ινστιτούτο αυξήθηκε στους 55, αυξημένος κατά 9 από τους 46 νεκρούς που είχαν ανακοινωθεί χθες.

Βρετανία: 1,5 εκατ. άνθρωποι σε καραντίνα

Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους που ζουν στη χώρα και είναι οι πλέον ευάλωτοι στην επιδημία του κορωναϊού, να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους για τρεις μήνες.

"Έως και 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στην Αγγλία που έχουν ταυτοποιηθεί από το NHS (Eθνικό Σύστημα Υγείας) ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρών ασθενειών εάν μολυνθούν με κορονοϊό, θα πρέπει να μείνουν σπίτι για να προστατευθούν", ανέφερε η κυβέρνηση σε ένα δελτίο τύπου.

Μια ειδική τηλεφωνική γραμμή θα δημιουργηθεί για να βοηθηθούν όσοι την χρειάζονται περισσότερο. Τρόφιμα και φάρμακα μπορούν να παραδοθούν στο σπίτι για απομονωμένους ανθρώπους.

"Αυτή θα είναι μια περίοδο ιδιαίτερα βασανιστική για όσους πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας και γι 'αυτό παίρνουμε επείγουσα δράση για να διασφαλίσουμε ότι οι εξαιρετικά ευάλωτοι λαμβάνουν επιπλέον μέτρα για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τα βασικά προϊόντα θα πρέπει να τους παρέχονται", δήλωσε ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ.

Η υπηρεσία δημόσιας υγείας "θα έρθει σε επαφή με εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο να μολυνθούν από μια πολύ σοβαρή ασθένεια ως αποτέλεσμα του Covid-19 για να τους συστήσουν να μείνουν σπίτι για τουλάχιστον δώδεκα εβδομάδες", δήλωσε ο δρ. Πολ Τζόνσον διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]