Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά από αυτό, θα είμαστε οι ίδιοι;


Όλα έγιναν τόσο γρήγορα! Το κράτος ήταν προετοιμασμένο, έτοιμο να φροντίσει τους πολίτες του. Εμείς, όμως, ήμασταν; Το βλέπαμε, το περιμέναμε, το συζητούσαμε. Όμως, μέσα στο μυαλό μας, τουλάχιστον των περισσοτέρων, φάνταζε κάτι μακρινό, κάτι που δε θα μας άγγιζε και αν μας άγγιζε, πόσο κακό θα μπορούσε να μας κάνει!

Για αυτόν τον λόγο, ξεχυθήκαμε στους δρόμους, να γιορτάσουμε το κλείσιμο των σχολείων, να βγούμε με τα παιδιά μας βόλτες, να τα πάμε για παγωτό, στην παιδική χαρά, άντε και καμιά εκδρομή στο βουνό ή στη θάλασσα. Να συναντήσουμε τους φίλους μας, να βολτάρουμε στις παραλίες, να πάμε για καφέ και αν έχουμε κέφι, να πάμε και για κανένα ποτό το βράδυ. Να πάρουμε το αυτοκίνητό μας να πάμε στο χωριό μας ή στο αγαπημένο μας νησί. Εξάλλου, οι διακοπές ήρθαν νωρίτερα. Και το κράτος, έφερε και άλλες απαγορεύσεις. Αλλά, εμείς, καθώς είμαστε φοβερά ευρηματικοί, βρήκαμε τρόπους να συνεχίσουμε αυτό που θεωρούμε σωστό. Εξάλλου, ποιοι είναι αυτοί που θα μας επιβάλλουν περιορισμούς και θα μας πουν να μείνουμε σπίτι! Τι παραπάνω ξέρουν από εμάς; Και, όμως, ξέρουν πολύ περισσότερα από αυτά που εμείς νομίζουμε και για αυτό μας ζήτησαν, εξ αρχής, κάτι πολύ απλό. Να Μείνουμε Σπίτι!

Για πολλούς από εμάς, φάνηκε κάτι το ακατόρθωτο. Αντιδράσαμε. Κλειστήκαμε, στους τέσσερις τοίχους και η ζωή μας άλλαξε, χωρίς κανείς να μας ρωτήσει. Η ζωή, όμως, έτσι δεν είναι; Όλα γίνονται ξαφνικά!


Ήρθαμε και θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε για πολύ καιρό αντιμέτωποι με τον ίδιο μας τον εαυτό. Ίσως αυτό που ανακαλύψουμε να μη μας αρέσει. Αλλά είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε μαζί του, ώστε να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε. Μη το φοβηθούμε!

Συγκατοικούμε και θα συνεχίσουμε να συγκατοικούμε με ανθρώπους, που τις προηγούμενες φορές δεν τους βλέπαμε πολύ, καθώς οι υποχρεώσεις μας δε μας άφηναν. Είναι, λοιπόν, καιρός να αναπληρώσουμε όλα αυτά που χάσαμε και να ανακαλύψουμε καινούρια πράγματα, μαζί τους που θα έχουμε να θυμόμαστε. Είμαστε τυχεροί, που στο σπίτι μας δεν είμαστε μόνοι, αλλά έχουμε την οικογένειά μας. Είμαστε τυχεροί, που η τεχνολογία μας επιτρέπει να βλέπουμε την ευρύτερη οικογένειά μας, τους φίλους μας και να μοιραζόμαστε μαζί τους τις πιο όμορφες και ξεχωριστές στιγμές της ημέρας. Ας το εκμεταλλευτούμε, τώρα που μπορούμε!

Ας γεμίσουμε τις ζωές των παιδιών μας με όμορφες αναμνήσεις, που μόλις ανοίξουν τα σχολεία θα έχουν να συζητάνε για πολύ καιρό και να τις ζωγραφίζουν με τα πιο όμορφα χρώματα. Τους το χρωστάμε!

Ας διαβάζουμε αγαπημένα μας βιβλία, που υπό άλλες συνθήκες δε θα είχαμε τον χρόνο, ώστε να γίνουμε πιο σοφοί. Ας ανακαλύψουμε κρυμμένα ταλέντα, ώστε να παραμένουμε δημιουργικοί. Ας γυμναζόμαστε, ώστε να κρατηθούμε σε φόρμα. Ας ακούμε μουσική, ώστε να ηρεμούμε.

Ας ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, καθώς έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε, ώστε να δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Θα εκπλαγούμε!

Ας μείνουμε σπίτι, όσο περισσότερο μπορούμε, για να προστατέψουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Μπορούμε να γίνουμε οι κρυφοί ήρωές τους!

Ίσως, όταν όλο αυτό τελειώσει, να μην είμαστε οι ίδιοι. Θα είμαστε, όμως, υγιείς, πιο δυνατοί, πιο σοφοί και θα έχουμε τους ανθρώπους μας κοντά μας.

Δεν το αξίζουμε;


Ιωάννα Δημητριάδου
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Περα απο συνομοσιωλογιες, υπαρχουν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ συνεπειες:

    Θα αποδεχθουμε πιο ευκολα ,λογω "ανθρωπισμου" αλλα και λογω ελλειψης αντιδρασεως, μια ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ

    πολυπολιτισμικη κοινωνια!

    Πως ειναι δυνατον να φυλασσονται τα συνορα μας στον Εβρο αλλα μεχρι και σημερα να καταφθανουν

    λαθρομεταναστες σε ακριτικα νησια;

    (https://www.zougla.gr/greece/article/triti-varka-me-25-metanastes-eftase-sti-lesvo)

    Η πιο επικινδυνη συνεπεια ,δυστυχως, θα ειναι η αναγκη επεκτασης της ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ

    θεωρει η κυβερνηση "απαραιτητο" για τα γεωπολιτικα και οικονομικα μας "συμφεροντα"!

    Και ΑΝ , θεωρουσε το πολιτικο μας συστημα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να αποτανθουμε στην Χαγη για την "επιλυση"

    των ελληνοτουρκικων "διαφορων", εν μεσω της πανδημιας;

    Και ΑΝ , θεωρουσε το πολιτικο μας συστημα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ,ειδικα λογω κορωναϊου, να μην

    πραγματοποιουνται συναλλαγες με μετρητα;

    Το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ γινεται πλεον νομος, χωρις την δυνατοτητα επεξεργασιας της πληροφοριας και χωρις

    την δυνατοτητα αντιδρασης, αφου ο παραβατης θα ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]