Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λιβύη: Νεκροί, τραυματίες και λιποτάκτες για τους μισθοφόρους της Άγκυρας


Περισσότεροι από 70 μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την Τουρκία και μεταφέρθηκαν από τη Συρία στην Λιβύη έχουν σκοτωθεί από τις δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού.

Οι δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ φέρονται να έχουν εξουδετερώσει τους τουρκόφρονες αντάρτες κοντά στην Τρίπολη, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

«Ο αριθμός των νεκρών μισθοφόρων του Ερντογάν, που προέρχονται από τη Συρία, έφτασε τους 71, ενώ 45 – 55 έχουν τραυματιστεί» αναφέρεται στο δημοσίευμα του TASS που επικαλείται στρατιωτικές πηγές.


Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής και σε κέντρο εγκαυμάτων, όπου τους φροντίζουν γιατροί από την Τουρκία και την Ουκρανία.Οι πηγές από τον ΛΕΣ αναφέρουν πως οι μισθοφόροι τραυματίστηκαν όταν ο ΛΕΣ αναγκάστηκε να απαντήσει στα πυρά που παραβίαζαν την συμφωνηθείσα εκεχειρία. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Al-Hadath οι νεκροί μισθοφόροι που έστειλε η Τουρκία στην Λιβύη ανέρχονται σε 72.

Υπολογίζεται πως η Τουρκία έχει στείλει συνολικά στη Λιβύη 2900 μισθοφόρους από τη Συρία, ενώ περισσότεροι από 1800 εκπαιδεύονται σε Τουρκικά στρατόπεδα. Ταυτόχρονα η στρατολόγηση από τις δυνάμεις των αδελφών μουσουλμάνων του Φαγιέζ αλ-Σάραζ είναι εντατική. Υπολογίζεται πως 64 Σύριοι μισθοφόροι έφυγαν προς την Ευρώπη λίγο μετά την άφιξή τους στη Λιβύη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]