Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Βρέθηκε κρησφύγετο τζιχαντιστών σε πόλη που προστάτευαν οι δυνάμεις του Ερντογάν


Ο Συριακός Στρατός ξεκίνησε μία προέλαση ως απάντηση στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός από τους αντικαθεστωτικούς μαχητές της Ιντλίμπ, που υποστηρίζονται από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απελευθερώνοντας μερικές από τις πόλεις και τα χωριά κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας, στις επιχειρήσεις αυτές, ανακάλυψαν ένα υπόγειο οχυρωμένο αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης Jabhat al-Nusra (Μέτωπο αλ-Νούσρα), το οποίο είχε κατασκευαστεί κάτω από το μουσείο της πόλης Μααράτ αλ-Νούμαν, ανέφερε το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η υπόγεια κατασκευή δύο επιπέδων, η οποία εκτείνεται σε περίπου 1.000 τετραγωνικά μέτρα, χρησίμευσε ως βάση για τις επιχειρήσεις για τρομοκράτες και είχε αυτοσχέδιους χώρους φυλάκισης και βασανιστηρίων, για πολίτες που αντιτάσσονταν στις ιδέες και τις πρακτικές των τζιχαντιστών.


Τα τείχη του αρχηγείου, τα οποία βρέθηκαν κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης σάρωσης από το Συριακό Στρατό, ήταν κατασκευασμένα από ενισχυμένο σκυρόδεμα για να αντέξουν βομβαρδισμούς ή επιθέσεις με όλμους από τον στρατό της Δαμασκού. Παρόμοιες υπόγειες κατασκευές, τάφροι και σπηλιές βρέθηκαν στο κοντινό χωριό Babila και στην πόλη Khan al-Subol, ανέφερε το SANA.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]