Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χίος: Εισβολή στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι αστυνομικοί


Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στο νησί της Χίου, όπου οι αντιδράσεις συνεχίζονται κατά των κλειστών δομών. Ομάδα κατοίκων συγκεντρώθηκαν σε ένα από τα δυο ξενοδοχεία στην περιοχή Καρφάς, όπου διαμένουν οι άνδρες των ΜΑΤ και τους επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να προκληθούν μικροτραυματισμοί.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ τα ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να απομακρυνθούν οι επιτιθέμενοι, ενώ αυτή την ώρα οι κάτοικοι κατευθύνονται προς την περιοχή Έπος, οπού αναμένεται να κατασκευαστεί το κλειστό κέντρο. Ήδη εκσκαφικό μηχάνημα προσπαθεί να ισοπεδώσει το χώρο, καθώς πρόκειται για βοσκότοπο.


Λέσβος

Στη Λέσβο επεισόδια, πετροπόλεμος και δακρυγόνα καταγράφονται αυτή την ώρα στο Διαβολόρεμα, ιδιαίτερα στην περιοχή της Καράβας από τη μεριά του Μανταμάδου, ενώ από την άλλη πλευρά στον Καράβα έχει ξεσπάσει φωτιά στο δάσος. Η μια εστία έχει τεθεί ήδη υπό έλεγχο, ωστόσο μια άλλη εστία είναι σε εξέλιξη. Από τα επεισόδια στη Λέσβο έχουν τραυματισθεί ελαφρά δυο πολίτες και δυο αστυνομικοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Καλλονής.

Νωρίτερα, μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ με αίτημα την άμεση αποσυμφόρηση της Λέσβου και την αποχώρηση των ΜΑΤ. Η πορεία κατέληξε στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου27 Φεβρουαρίου 2020 στις 12:31 π.μ.

    Διατυπώνω μια απλή απορία, έστω και αν είναι αβάσιμη. Έχει τελεσιδικήσει η απόφαση για τις επιτάξεις; Υποβλήθηκαν ενστάσεις ή και προσφυγή στο Σ.τ.Ε ή ότι άλλο προβλέπει το Σύνταγμα και η σχετική νομοθεσία;
    Αν δεν έχει τελεσιδικήσει και χτύπησαν τα ΜΑΤ και η SEEBRIG -απ' ότι λέγεται, τότε νησιώτες ΠΑΡΤΕ με αγωγές και ΤΑ ΡΟΥΧΑ κάθε υπεύθυνου που διέταξε, ανέχτηκε ή εκτέλεσε τα χτυπήματα. Ο ίδιος ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρέπει να διατάξει μεγάλη έρευνα και τα στοιχεία να είναι ανοιχτά σε σας. Διαφορετικά μπορείτε να τα βρείτε οι ίδιοι.

    Και τι δεν υπέστησαν μέσα σε λίγα 24ωρα αυτοί οι άνθρωποι, οι νησιώτες του Β. Αιγαίου; Ψυχική τρομοκρατία και οδύνη, ξύλο, τραυματισμούς, ρίψη ληγμένων χημικών και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί ο νους κάποιων διεστραμμένων ανθρώπων. Ο “νομικός πολιτισμός” της Ευρώπης, αλλά και της κυβέρνησης , σε όλο το μεγαλείο του.

    Αδέρφια νησιώτες μην παραιτηθείτε, μη δειλιάσετε, μέχρι την τελική νίκη, μέχρι να φύγει και ο τελευταίος μετανάστης από τη γη σας. Ήδη,αρχίζει να σας συμπαραστέκεται όλη η Ελλάδα!.. μέχρι να καταφέρουμε, όλοι μαζί, να φύγει και ο τελευταίος "μετανάστης" από τη γη της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτε δεν είναι πια το ίδιο μετά τα επεισόδια αυτά.

    Απεδείχθη ότι ο Έλληνας δεν έχει χάσει τη μαχητική του ισχύ. Μπορεί να πολεμήσει, δε λειτουργεί σαν τρομαγμένο κουνέλι που τρέχει να κρυφτεί.

    Οι νησιώτες ήταν οι πρώτοι που γκρέμισαν αυτό το ψυχολογικό σφάλμα. Πλέον θα είναι πιο εύκολο για τους υπόλοιπους Έλληνες. Έσπασε ο φόβος απέναντι στα ΜΑΤ.

    Κατέρρευσε πλέον παταγωδώς ο μύθος που θέλει την αστυνομία πυλώνα του έθνους. Είναι απλά ένα σώμα που ακολουθεί τις εντολές που δέχεται από το κράτος. Άλλο αυτό και άλλο πυλώνας του έθνους. Να μπαίνουν τα πράγματα στη σωστή τους θέση.

    Ακόμη και τώρα, η κυβέρνηση αρνείται να δει το σωστό: να επιστρέψουν στην Τουρκία όλοι αυτοί οι παρανόμως εισελθόντες, άμεσα, και να γίνει εκεί η όποια ταυτοποίηση και απόδοση χαρακτήρος πρόσφυγα (στη συνέχεια η κάθε χώρα μπορεί να αποφασίσει πόσους μπορεί να δεχθεί). Αντί να διατρανώνει αυτή τη θέση σε όλα τα fora και να εργάζεται σ' αυτήν την κατεύθυνση, προσπαθεί μα κάθε τρόπο και κάθε μέσο να πείσει τον Έλληνα να δεχθεί τη διάσπαση του εθνικού συμπαγούς. Καταρρέει, λοιπόν, και ο μύθος περί πατριωτισμού της δεξιάς. Πλέον είναι εμφανές: άλλο δεξιός, άλλο πατριώτης.

    Φάνηκε πλέον ολοκάθαρα ο διχασμός που υπάρχει. Από τη μια η πλειοψηφία του κόσμου που μιλά για απελάσεις, από την άλλη πολιτικοί, δημοσιογράφοι και λοιποί διαμορφωτές κοινής γνώμης (και μαζί τους μια μεγάλη μερίδα του κόσμου) που υπηρετούν πιστά το όραμα της παγκοσμιοποίησης και μιλούν για αφομοίωση, διασπορά στην Ευρώπη κλπ. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και θα είναι πολύ σκληρή.

    Οι νησιώτες να ξέρετε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω. Θα προσπαθήσει να επιβάλει τη θέλησή της. Μη δειλιάσετε, προσοχή στους πολιτικούς κάθε βαθμίδας. Προσοχή στούς "λογικούς" (αυτούς που επικαλούνται τη δήθεν λογική για να σας πείσουν να συμβιβαστείτε, προσπαθώντας να ξυπνήσουν τους φόβους σας), αλλά και στους υπερενθουσιώδεις που μπορεί να υπηρετούν άλλα συμφέροντα και να σας σπρώξουν σε περίεργες ατραπούς.

    Να ξέρετε ότι η προπαγάνδα γίνεται με πολλούς τρόπους. Πολλοί βαλτοί θα σας κατηγορήσουν ότι στην πραγματικότητα όλα αυτά τα κάνετε για να έλθουν οι αλλοδαποί στην ενδοχώρα ώστε να συνεχιστεί η "μπίζνα" σας με άλλους, νέους αλλοδαπούς (το άκουσα κι αυτό σήμερα), ότι γι' αυτό δεν τα βάζετε με τις ΜΚΟ. Να ξέρετε ότι οι Έλληνες είμαστε μαζί σας. Μιλήστε όμως ξεκάθαρα για απελάσεις, αν θέλετε να σπάσει αυτή η προπαγάνδα.

    Καλό αγώνα!

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τίποτα δέν έχει χαθεί ακόμα! Τό ευχάριστο είναι ή αφύπνιση τών Ελλήνων. Πού παρά τήν παραπληροφόρηση ,τήν προπαγάνδα. Ό ψυχοπνευματικός ευνουχισμός φαίνεται ότι αποτυγχάνει ευτυχώς. Καί όλοι αντιλαμβάνονται ότι ή σύγκρουση έρχεται. Καί κάπου μέσα μου ελπίζω ότι οί "λογικοί" οί "υπερπατριώτες". Χρυσές εφεδρείες τών επικυρίαρχων. Δέν θά καταφέρουν τίποτα. Σφυρηλατείται ανάμεσα στούς συνέλληνες ό μεγάλος κίνδυνος γιά τούς εχθρούς πού απεργάζονται τή διάλυση μας: ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΜΟΘΥΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Καί αυτό οί Ελληνόφωνοι κυβερνήτες μας αντιπρόσωποι τού Βερολίνου, δέν τό είχαν υπολογίσει. Αυτό είναι τό πολύ αισιόδοξο σημάδι. Πού θά ενεργοποίησει αντίδραση μαχητικότητα κτλ. Είναι αυτό πού θά γκρεμίσει τά σχέδια τού Βερολίνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]