Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Reuters : Τούρκοι χάκερ κατά Ελλάδας, Κύπρου, Ιράκ


Έργο χάκερ που ενεργούν προς το συμφέρον της τουρκικής κυβέρνησης πιστεύεται πως είναι επαναλαμβανόμενες κυβερνοεπιθέσεις που στόχευσαν ιστοσελίδες της ελληνικής, της κυπριακής και της ιρακινής κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα.

Μπαράζ επιθέσεων

Σύμφωνα με το Reuters, οι χάκερ επιτέθηκαν σε τουλάχιστον 30 οργανισμούς, μεταξύ των οποίων υπουργεία, πρεσβείες και υπηρεσίες ασφαλείας. Μεταξύ των οποίων και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της κυπριακής και της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της κυβέρνησης του Ιράκ.


Όπως ανέφεραν δύο Βρετανοί και ένας Αμερικανός αξιωματούχος, η δραστηριότητα των χάκερ φέρνει χαρακτηριστικά κρατικής υποστήριξης σε κατασκοπεία που πραγματοποιήθηκε για προώθηση τουρκικών συμφερόντων.

Δήλωσαν επίσης ότι το συμπέρασμα βασίστηκε σε τρία στοιχεία, την ταυτότητα και τις τοποθεσίες των θυμάτων (κυβερνήσεις χωρών με γεωπολιτική σημασία για την Τουρκία), καθώς και με πληροφορίες που περιέχονται εμπιστευτικές εκτιμήσεις.

Τι σχολιάζουν οι εμπλεκόμενες πλευρές

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ ανακοίνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι «οι σχετικές υπηρεσίες είχαν άμεση επίγνωση των επιθέσεων και ενήργησαν για να τις αποκρούσουν». Δεν σχολίασε τις λεπτομέρειες για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Αξιωματούχοι στην Αθήνα επεσήμαναν ότι δεν έχουν αποδείξεις ότι διακυβεύεται το ηλεκτρονικό σύστημα αλληλογραφίας, ενώ η ιρακινή κυβέρνηση δεν απάντησε στο Reuters.

Οι επιθέσεις εναντίον της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ιράκ εντοπίστηκαν στα τέλη του 2018 και στις αρχές του 2019, σύμφωνα με αρχεία του διαδικτύου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]