Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παναγιωτόπουλος: Έτοιμοι να πατήσουμε το «κόκκινο κουμπί»


Ο υπ. Εθνικής Άμυνας στέλνει νέο σαφές μήνυμα στην Τουρκία: «Στρατιωτική εμπλοκή, εάν κρίνουμε ότι έχουν ξεπεραστεί τα όρια»

Aν ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές, εξετάζουμε όλα τα σενάρια, ακόμη και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Τουρκία, που συνεχίζει να προκαλεί και να αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, πως οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να πατήσουν το «κόκκινο κουμπί».

Σε δηλώσεις που έκανε από την Κοζάνη ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι «εάν χρειαστεί, θα απαντήσουμε», για να συμπληρώσει: «Εάν κρίνουμε ότι έχουν ξεπεραστεί οι κόκκινες γραμμές, πράγμα που σημαίνει ότι εξετάζουμε όλα τα σενάρια, είναι και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής».


Αποδέσμευση

Το πήγε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως την αποδέσμευση των κανόνων εμπλοκής θα τη δώσει ο πρωθυπουργός ή, αν απαιτηθεί, ακόμη και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. «Όλα αυτά είναι ανοικτά, αλλά εύχομαι να μην έρθει ποτέ αυτή η ώρα και η προσπάθειά μας για ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις εκεί κατατείνει, ώστε να μην υπάρξει η στιγμή που θα μπορέσει να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός» κατέληξε.

Ακόμη μια φορά απάντησε στον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ζήτησε αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, επαναλαμβάνοντας πως «ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται». Επισήμανε ταυτόχρονα ότι «ουδέποτε στο πρόσφατο παρελθόν έχει επιδειχθεί από πλευράς της Τουρκίας τέτοια προκλητική συμπεριφορά», σημειώνοντας ότι όλες αυτές οι προκλήσεις από μέρους της «είναι κλιμακούμενες, μεθοδικές και γίνονται βάσει συστήματος».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, κάτι στο οποίο αναφέρεται συχνά τελευταία η Τουρκία, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε αναφέροντας την αντίφαση από πλευράς της γειτονικής χώρας, που, ενώ δεν έχει αναγνωρίσει το Δίκαιο της Θάλασσας, θα προσφύγει στο δικαστήριο και θα ζητήσει να εκδικαστεί θέμα που αφορά την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών. «Αλλά με βάση ποιο δίκαιο θα ζητήσει να κριθεί το αίτημά της;» αναρωτήθηκε, για να καταλήξει ότι «έχουμε μέλλον σε ό,τι αφορά την προσφυγή στην Χάγη».

Τέλος, απέκλεισε τη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στη Λιβύη, δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα δεν θέλει να εμπλακεί στο πεδίο αντιπαράθεσης της Λιβύης σε ό,τι αφορά το στρατιωτικό κομμάτι, έχει όμως υποστηρίξει πολιτικά τον Χαφτάρ και αυτό προκύπτει από την επίσκεψή του στην Αθήνα». Υπογράμμισε ότι η υπόθεση όπως εξελίσσεται «μετά το εξωφρενικό σύμφωνο συνεργασίας Τουρκίας - κυβέρνησης Τρίπολης δεν μπορεί να γίνει ερήμην της Ελλάδας και ότι αυτό αρχίζει να το καταλαβαίνει και η διεθνής κοινότητα».

Στο παράνομο μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Ο Ερντογάν έχει καταστεί ένας διεθνής ταραξίας, που δεν δεσμεύεται από καμία διεθνή συνθήκη, προκαλώντας τριγμούς, αναταράξεις και αντιδράσεις στην ευρύτερη περιοχή».

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]