Τι λάθος κάνουν οι Τούρκοι με την Ελλάδα
Μετά τη χούντα και την εθνική καταστροφή της Κύπρου που αυτή επέφερε, δύο τάσεις κατέστησαν κυρίαρχες για τα επόμενα πολλά χρόνια
Γράφει ο Γεώργιος Π. Μαλούχος
Μπορεί να καταλογίσει κανείς πολλά στην Ελλάδα. Ενα όμως όχι: ότι είναι χώρα επιθετική. Ουδέποτε έχει ακουστεί. Η Ελλάδα όχι απλώς δεν είναι επιθετική, αλλά, αντιθέτως, υπήρξε πολύ περισσότερο ήπια από όσο θα έπρεπε, ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες. Ουσιαστικά ενθαρρύνοντας, άθελά της, την τουρκική επιθετικότητα. Και εδώ ξεκινά μία μεγάλη παρανόηση των Τούρκων που αντιμετωπίζουν τη χώρα περίπου ως άμαχο πληθυσμό. Ξεχνώντας ότι αν απαιτηθεί για την άμυνά της έχει και η Ελλάδα σκληρά σχέδια απάντησης: καθολική άμυνα δεν σημαίνει μόνον αυτό που υπονοεί η λέξη, αλλά πολλά περισσότερα.
Μετά τη χούντα και την εθνική καταστροφή της Κύπρου που αυτή επέφερε, δύο τάσεις κατέστησαν κυρίαρχες για τα επόμενα πολλά χρόνια. Η μία ήταν ο φόβος της ήττας. Η άλλη ήταν η απαξίωση του στρατεύματος. Και οι δύο λογικές. Ομως, και οι δύο αφενός επιφανειακές και, αφετέρου, βλαπτικές για τη χώρα. Κυρίως, όμως, σήμερα πια ξεπερασμένες.
Ως προς την πρώτη: στην Κύπρο δεν υπήρξε ήττα με τη στρατιωτική έννοια του όρου. Υπήρξε με την εθνική, με τη διπλωματική, με την πολιτική. Αλλά όχι με τη στρατιωτική. Γιατί; Επειδή, πολύ απλά, η Ελλάδα της χούντας δεν πολέμησε. Μάλιστα, όσους αψήφησαν τις παρανοϊκές αντιφατικές εντολές της, η χούντα τους άφησε μόνους έναντι του εχθρού.
Υπάρχει εδώ και μία ακόμη αλήθεια που ουδέποτε ομολογείται: η διάλυση που ερχόταν από την Αθήνα συνέτεινε και στη διάλυση των κυπριακών σωμάτων που περίπου σκόρπισαν στο άκουσμα και μόνο του εχθρού, λόγω, πιθανώς, της ελληνικής κατάρρευσης σε επίπεδο εντολών, σχεδιασμών, αποφάσεων, υποστήριξης. Σε αυτό το περιβάλλον όσες δυνάμεις της ΕΛΔΥΚ πολέμησαν μόνες και αποκομμένες κατήγαγαν νίκες, παρά το τελικό αποτέλεσμα. Αυτή είναι η αλήθεια: στρατιωτική ήττα δεν υπήρξε, γιατί δεν υπήρξε πόλεμος. Υπήρξε προέλαση χωρίς αντίπαλο σε επίπεδο οργανωμένου στρατεύματος. Παράδειγμα: στο σημείο της εισβολής το 1964 υπήρχαν πλήρως στελεχωμένες και ετοιμοπόλεμες στρατιωτικές δυνάμεις. Ηταν εντελώς αδύνατον να περάσει ακόμα και κουνούπι από την Τουρκία. Στο ίδιο ακριβώς σημείο το 1974 περίπου όλες αυτές οι οχυρώσεις ήταν άδειες! Δεν υπήρχε στρατός πια εκεί: για τους Τούρκους δεν ήταν απόβαση αλλά περίπατος. Αυτό ήταν το μέγα έγκλημα της χούντας – και ίσως όχι μόνον αυτής.
Ως προς τη δεύτερη τάση: στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, ακριβώς λόγω όλων των παραπάνω, οι Ενοπλες Δυνάμεις είχαν απαξιωθεί βαθιά και σε όλα τα επίπεδα. Οχι μόνον στην ελληνική κοινωνία, ούτε απλώς στη σημασία τους για την άμυνα της χώρας. Είχαν απαξιωθεί και εσωτερικά: τα ίδια τα στελέχη τους ένιωθαν αμήχανα γι’ αυτές. Η αίσθηση της τιμής που για τους αξιωματικούς ήταν, όπως και θα έπρεπε, το Α και το Ω, είχε πλήρως απολεσθεί. Και αυτό κράτησε πάρα πολύ καιρό. Και επέδρασε εξαιρετικά αρνητικά στην εθνική άμυνα της χώρας.
Σήμερα όλα αυτά δεν υπάρχουν πια. Τα σημάδια τους έχουν σβηστεί πλήρως και οριστικά. Και εδώ ακριβώς είναι που οι Τούρκοι κάνουν το μεγάλο λάθος. Φαντάζονται ότι θα βρουν απέναντί τους τη διαλυμένη από τη χούντα Ελλάδα του ’74, ή τη φοβική και καχύποπτη για τον στρατό της Ελλάδας των επόμενων ετών. Οπως φαντάζονται ότι θα βρουν μια ελλειμματική άμυνα λόγω της πτώχευσης. Και κάτι ακόμα: νομίζουν ότι θα βρουν μία Ελλάδα αποκομμένη από τη Δύση, όπως το 1922. Το αντίθετο: θα τη βρουν συμμαχικά τοποθετημένη περίπου όπως το 1912-13. Μα, το κυριότερο όλων είναι ότι φαντάζονται μία Ελλάδα χωρίς ηθικό, χωρίς αποφασιστικότητα. Αδυνατούν να συλλάβουν ότι τους περιμένει μία εντελώς διαφορετική Ελλάδα. Θα το αντιληφθούν, αν επιχειρήσουν όσα απειλούν. Θα εκπλαγούν. Ομως, θα είναι αργά γι’ αυτούς.
«Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».
ΑπάντησηΔιαγραφή«Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…».
παλι με χρονια με καιρους ,,,,, θα εχουμε κι αλλες ρησεις ,, θα δουμε κι αλλους προφητες μαλλον επειδη με τους καιρους ολα χανονται στην ομιχλη και "στο πουσι πουπεσε αποβραδις" απ το ματζικερτ στην αποβαθρα της σμυρνης μετα στην κερο και τις κυκλαδες ( ο ντουμας πρεπει να ειπε = ειναι το αιγαιο πριν τους θεους) ,, μετα η αθηνα το μεσολογγι η πατρα και το ιονιο ,,
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι ξαφνου αλαργα αυτο που πολυ παλια το ελεγαν μεγαλη Ελλαδα,,
" ΔΑΙΜΟΝΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΙΑΣ ΠΡΥΜΑΣ ΑΝΑΠΛΕΥΣΩΜΕΝ "
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ κι εμεις τωρα το μαθαινουμε
σαν τους περισσοτερους κεραταδες
οταν το χτενι βρισκει κοντρα ,,,,,
εγραψα λαθος = "δαιμονιοι , μεχρι ποιας πρυμνας ανακρουσωμεν , κωπας εμπρος !!" αλλα πριν 2500 χρονια λιγο στο αρτεμισιο , λιγο στις θερμοπυλες , λιγο στην ιμερα (σικελια) και λιγο στην ζακανθα (βαλενθια ισπανια ) σταματησαμε να περιμενουμε στις αποβαθρες ελεημοσυνη, απ οσους μας φθονουν ,, σε τι αποβαθρες θα σταθουμε τωρα ,, αρα εχουμε ισως πλεον 2 επιλογες = Η αμεσα να αντιληφθουμε τι εγινε πριν απο 2510 και 2500 χρονια ,, να αντιληφθουμε επισης τι σημαινει μακεδονια αυτη η ελληνικη περιοχη σαν ολες τις αλλες (πελοπονησσος, στερεα, νησια και κρητη, ιωνια κτλ , ν ανακαλεσουμε οπως γραφει ο ελυτης " μνημη του λαου μου σε λενε...." ν ανακαλεσουμε λοιπον την μνημη μας ( κι εγω δεν ειμαι απ την μακεδονια) αλλα με λιγη καλη θεληση, λιγα ονειρα και την αναλογη παιδεια ... κατι παιδια απο κει μεγαλουργησαν (οσο μπορουσαν ) και μαλιστα πριν γινουν καλα καλα 33 χρονων !
ΑπάντησηΔιαγραφήκαπως ν ανακαλεσουμε αυτην την μνημη, ταπεινα αλλα σοβαρα.. διοτι οσο θ αφηνουμε εδαφος σε "βαρβαρους" χωρις να τους κανουμε ελληνες, οσο αργα μα σταθερα θα ανακρουουμε πρυμναν ... μολις φτασουμε στα παραλια του ιονιου (θα μας εχει μεινει μονο να πνιγουμε !) δεν εχει μετα καθοδον = επιστροφη !!! ελληνιστι ... διοτι τοτε δεν θαχει σημασια τι θα κανουμε χωρις βαρβαρους !! διοτι οι βαρβαροι που χιλιετηριδες περιοριζουν για να πνιγουμε στο ιονιο ΔΕΝ ΘΑΝΑΙ ΠΙΑ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ !!! ισως τελικα ναχς δικιο ο υπεροχος και ξεχασμενος παπαζογλου οτι = ΜΕΣ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ! περιπλανωμενοι ομως οσπου να ξεχαστει η λεξη ελληνας ,,, βεβαια ποτε δεν θα ξεχασουν οι παντες το δικο τους ΓΚΡΗΚ! ΑΡΑ η ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ , ΕΣΤΩ ας επιβαλουμε την ΜΕΛΕΤΗ οχι την "κουφια αναφορα"
του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΠΡΟς ΣΕΒΑΣΜΟ στην μνημη μας ουτως ωστε να αντιληφθουμε (εμεις και οχι οι αλλοι ) τις βασικες μας υποχρεωσεις διοτι οταν λες σ ολον τον πλανητη οτι το 80% της γραπτης μνημης της ανθρωποτητας (στο πρωτοτυπο οχι μεταφραση) ειναι ελληνικα σε πετανε εξω Η σε λενε φολκλορ Η σε χλεβαζουν,,, λοιπον Η αποφασιζουμε να επενδυσουμε στην αληθεια και στους αξιους χωρις να βγαςουμε τα ματια μας και με προυποθεση ν αυξησουμε την ελληνικη μας παιδεια στο επακρο Η το στερνο συνορο θαναι οι ακτες του ιονιου για ΦΟΥΝΤΟ
με συνωστισμο Η σφαγη ερχομαστε στο ιδιο !
χρειαζομαστε αμεσα λοιπον αποψη στιβαρη, ελληνικη (οχι ελληναραδικη καιταχαμου ) ΠΑΙΔΕΙΑ ξανα πρωτοτυπια οπως καναμε χιλιαδες χρονια
και αμεση ανακληση της μνημης μας αλλως πως με απλωτες δεν θα φτασουμε πουθενα μεσ τους ωκεανους = ΑΛΛΟ ΔΟΓΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ,,,,, ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΤΟΥς ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ !!!!
ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΜΑΣ !!!!!