Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Αναμένεται προβοκάτσια με χρήση χημικών όπλων


ΥΠΕΞ Συρίας: Τα "Λευκά Κράνη" με την υποστήριξη της Τουρκίας ετοιμάζουν χημική επίθεση

Σε μία πολύ σοβαρή κατηγορία προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, καθώς όπως λέει επιβεβαίωσε το γεγονός πως τρομοκρατικές ομάδες, οι οποίες εργάζονται επί του παρόντος υπό την τουρκική στήριξη, σχεδιάζουν ψεύτικη χημική επίθεση, νότια του Χαλεπίου και βορειοανατολικά της Ιντλίμπ, με απώτερο στόχο να κατηγορηθεί ο Συριακός Αραβικός Στρατός και να σταματήσουν οι δραστηριότητές του, στις περιοχές αυτές.

Σε επιστολή που έστειλε στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας, τη Δευτέρα, το συριακό ΥΠΕΞ δήλωσε ότι έχει γίνει γνωστό σε όλους ότι κάθε φορά που οι τρομοκρατικές ομάδες αισθάνονται "στριμωγμένες", η τρομοκρατική ομάδα "Λευκά Κράνη", ξεκινά να σκηνοθετεί χημικές επιθέσεις, κατά τις οδηγίες των αφεντικών τους στα δυτικά κράτη, για να κατηγορήσουν τη συριακή κυβέρνηση για τη χρήση χημικών όπλων και να δημιουργήσουν πρόσχημα για στρατιωτική επίθεση στη Συρία υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον και των συμμάχων της.

Το υπουργείο δήλωσε ότι τα Λευκά Κράνη και τα εργαλεία των μέσων μαζικής ενημέρωσης των τρομοκρατών συνεχίζουν να προωθούν κατασκευασμένους και ψευδείς ισχυρισμούς για υποτιθέμενες χρήσεις χημικών όπλων, ενώ τα κράτη που χρηματοδοτούν και υποστηρίζουν τρομοκράτες, αγνοούν όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις προετοιμασίες των τρομοκρατών, για χρήση χημικών όπλων.


Το υπουργείο δήλωσε ότι η Συρία υπογραμμίζει την ανάγκη να επικεντρωθούν οι χώρες του κόσμου, ιδιαίτερα εκείνες που ισχυρίζονται ότι ενδιαφέρονται για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, στην αντιμετώπιση της πραγματικής απειλής σε όλες τις χώρες που είναι παρούσα η διεθνής τρομοκρατία και όπου γίνεται χρήση τοξικών χημικών ουσιών από τρομοκράτες, τονίζοντας ότι οι χώρες του κόσμου δεν πρέπει να καλύπτουν τα εγκλήματα των τρομοκρατών στη Συρία, για την εξυπηρέτηση της προσωπικής τους ατζέντας.

"Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας επαναλαμβάνει την αυστηρή καταδίκη της οποιασδήποτε χρήσης χημικών όπλων από οποιονδήποτε, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και σε οποιοδήποτε μέρος", δήλωσε το υπουργείο.

Το υπουργείο ολοκλήρωσε ζητώντας από το Συμβούλιο Ασφαλείας και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να καταγγείλουν τα εγκλήματα τρομοκρατών εναντίον συριακών πολιτών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης χημικών όπλων, πέρα ​​από την απαίτηση να στηρίξουν τη συριακή κυβέρνηση στον πόλεμο της κατά της τρομοκρατίας.

Τα Λευκά Κράνη είναι μία αμφιλεγόμενη οργάνωση, την οποία Ρώσοι και Σύροι κατηγόρησαν πολλές φορές για προβοκατόρικες ενέργειες, ενώ το καθεστώς Άσαντ δεν δίστασε να τους κατονομάσει ως υπεύθυνος για τη "σκηνοθεσία των χημικών επιθέσεων" σε περιοχές που κατείχαν οι αντάρτες. Στις προβοκατόρικες αυτές επιθέσεις.

Σε βίντεο, τα οποία έχουν κυκλοφορήσει ως αποτέλεσμα χημικών επιθέσεων, είτε του καθεστώτος Άσαντ, είτε τρομοκρατών, τα Λευκά Κράνη εμφανίζονται να καταφτάνουν σε βοήθεια των αμάχων. Οι κατήγοροι των Λευκών Κρανών, έχουν δημοσιεύσει διάφορα βίντεο και φωτογραφίες, σύμφωνα με τις οποίες καταδεικνύουν τις "τρύπες" στα βίντεο της οργάνωσης. Δείχνουν σκηνές στις οποίες ενώ τα μέλη της οργάνωσης φέρονται να προσπαθούν να σώσουν παιδιά, στην ουσία τα κρατούν ναρκωμένα και με χρήση ένεσης ή τα σκοτώνουν ή τα ναρκώνουν ακόμα περισσότερο. Πέραν αυτού του σκληρού επιχειρήματος, άλλες εικόνες δείχνουν ότι η όλη επιχείρηση υπάρχει πιθανότητα να μην γίνεται σε βομβαρδισμένο σημείο, αλλά πρόχειρο "στούντιο".

Μάλιστα πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, τον Αύγουστο του 2018, Ρωσία και Συρία είχαν επιστήσει τη διεθνή προσοχή, καθώς όπως έλεγαν τα λευκά κράνη σχεδίαζαν κάτι παρόμοιο. Μάλιστα είχαν κατηγορήσει διάφορα τοπικά μέσα, ότι είχαν προσκληθεί στην επαρχία Jisr al-Shughur, ώστε να είναι οι "μάρτυρες", που πρώτοι θα "κατέγραφαν" την "επίθεση" και τα Λευκά Κράνη που "βοηθούσαν" αμάχους, ενώ στην ουσία, όλα ήταν σκηνοθετημένα και καταγεγραμένα μέρες πριν. Λίγες μέρες νωρίτερα από την καταγγελία, στα τέλη του Ιουλίου του 2018, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ουαλίντ Μουάλεμ, είχε δηλώσει ότι τα Λευκά Κράνη είχαν απαγάγει 44 παιδιά για να χρησιμοποιήσουν ως "θύματα" στη σχεδιαζόμενη επίθεση, ενώ είχε δηλώσει ότι η Ταχρίρ αλ Σαμ είχε προμηθευτεί χημικά για την εν λόγω επίθεση.

Η Συρία εμπλέκει την Τουρκία για πολύ απλούς λόγους.

Τα Λευκά Κράνη, υπάρχει η φήμη, ότι έχουν την έδρα τους σε μεγάλη τουρκική πόλη στα νοτιοανατολικά της χώρας και μάλιστα συνδέονται με την Ταχρίρ αλ Σαμ ως εξής. Το μέτωπο αλ Νούσρα, το παρακλάδι της αλ-Κάιντα στη Συρία, πέρασε στον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους και άρχισε να επιχειρεί για λογαριασμό του. Όταν αργότερα τα μέλη πέρασαν στο ίδιο το Ισλαμικό Κράτος, τα υπολείματα της Νούσρα, μαζί με άλλους αντιφρονούντες Σύρους, Άραβες ισλαμιστές και τζιχαντιστές σχημάτισαν την Ταχρίρ αλ-Σαμ. Μέχρι τότε η Τουρκία υποστήριζε εμφανώς τη Νούσρα. Όταν έγινε αυτή η "αλλαγή" η Τουρκία, αποφάσισε να κηρύξει το Μέτωπο αλ-Νούσρα "τρομοκρατική ομάδα", παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε και παρά το γεγονός ότι η Ταχρίρ αλ-Σαμ έβγαλε και ανακοίνωση γνωστοποιώντας τη μετάβαση. Επίσης μέλη και των δύο οργανώσεων έχουν ταυτοποιηθεί από βίντεο που αποκαλύπτουν την παρουσία τους στις επιθέσεις στις οποίες σπεύδουν να βοηθήσουν τα Λευκά Κράνη. Μάλιστα, στις 11/04/18 η Ρωσία κατηγόρησε επίσημα ότι για μία χημική επίθεση στην ανατολική Γούτα στη Συρία ευθύνονταν αποκλειστικά τα Λευκά Κράνη που έδρασαν απο κοινού με τους τζιχαντιστές.

Πέτρος Κράνιας
Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]