Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τουρκική εξωτερική πολιτική στην καθημερινότητα της Θράκης και η τύφλα μας η μαύρη!


Παρατηρώντας το τελευταίο χρονικό διάστημα κάποιος τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επίπτωση που έχουν αυτές στη συμπεριφορά των ελλήνων αυτόματα καταλήγει σε ένα αντιφατικό συμπέρασμα. Ενώ υπάρχει μια σαφέστατη απειλητική, επιθετική ρητορική και διάθεση της Τουρκίας προς την Ελλάδα, και μάλιστα αυτό «παίζει» αρκετά (παραδόξως;) στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, συνεπώς είναι στην επικαιρότητα, παρόλα αυτά η αντίδραση και η διάθεση για εγρήγορση των Ελλήνων σε ατομικό επίπεδο, πλην μερικών εξαιρέσεων, είναι υποτονική αν όχι ανύπαρκτη! Θα έλεγε κάποιος στα όρια της «ύπνωσης». Λες και δεν στρέφονται οι απειλές εναντίον τους αλλά εναντίον κάποιων άλλων μακριά σε άλλο σημείο της υφηλίου!. Αν και αυτό και πάλι δεν είναι δικαιολογείται καθώς πλέον κάθε σημείο του πλανήτη είναι μακριά αλλά και πολύ κοντά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της «ύπνωσης» είναι η περίπτωση της Θράκης και ιδιαίτερα στο χριστιανικό πληθυσμό. Και αναφερόμαστε στον πληθυσμό αυτής ειδικά της περιοχής καθώς θα περίμενε κάποιος να έχει άλλου είδους αντανακλαστικά. Άλλου είδους θέαση των πραγμάτων που συμβαίνουν καθώς είναι αυτοί που βιώνουν στην καθημερινότητά τους την απειλή, την καλυμμένη, αλλά απειλή. Και όταν λέμε καθημερινότητα εννοούμε μικρά αλλά σαφή συνάμα σημαντικά γεγονότα που συνθέτουν το πάζλ των επιδιώξεων της Άγκυρας στην Θράκη. Γεγονότα μικρά που συμβαίνουν γύρω τους με τα οποία έχουν εθιστεί τόσο πολύ ώστε να μη τα βλέπουν. Όπως στις εμπορικές συναλλαγές τους, στις αγορές τους, στις δοσοληψίες με δημόσιες υπηρεσίες, στο διαδίκτυο κ.λπ. Αντ’ αυτού ο μέσος Θρακιώτης αποδεικνύεται ακόμη περισσότερο «υπνωτισμένος» και «τυφλός» έναντι της απειλής.

Και τίθεται αυτόματα το ερώτημα, από που προκύπτει αυτό το συμπέρασμα; Μα από τις δύο πύλες εξόδου και εισόδου στο Νομό Έβρου που οδηγούν στην Τουρκία. Αρκεί να δει τον αριθμό των Ελλήνων πολιτών (χριστιανών) που συνωστίζονται στα δύο τελωνεία Κήπων και Καστανιών προκειμένου να περάσουν απέναντι τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες αλλά ακόμη και τις μεγάλες χριστιανικές γιορτές! Οι δικαιολογίες πολλές και διάφορες, από πατριωτικού τύπου ως την οικονομική κρίση, το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο, η οικονομική και όχι μόνο ενίσχυση αυτού που επιβουλεύεται την ίδια του την ύπαρξη !


Γιατί συμβαίνει αυτό έχει κανείς αναρωτηθεί σοβαρά; (το να αναρωτηθεί κάποιος εμπίπτει στην περίπτωση της ενδοσκόπησης, αυτοεξέτασης και τελικά της αυτομεμψίας, κάτι ξένο για την εποχή μας).

Η μόνη ίσως εξήγηση είναι η αίσθηση ότι η εξωτερική πολιτική και οι επιδιώξεις της Άγκυρας στον τόπο που ζουν δεν τους αγγίζουν, δεν είναι αυτοί ο στόχος, και ότι αυτά είναι θέματα εξωτερικής πολιτικής, «είναι δουλειά του κράτους» ποιος είναι όμως το κράτος;. Αισθάνονται ότι τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει την προσωπική και οικογενειακή τους ρουτίνα και καλοπέραση! Ασφαλώς το ίδιο πίστευαν και οι Κύπριοι λίγες ώρες πριν ξυπνήσουν από τους βομβαρδισμούς των τουρκικών αεροσκαφών το ξημέρωμα της 20ης Ιουλίου το 1974. Κανείς όμως δεν τους είπε ότι τα τουρκικά αεροσκάφη έκαναν την εμφάνισή τους όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες κατόπιν βεβαία προετοιμασίας πολλών πολλών ετών και της δικής τους ανοχής σε μικρά καθημερινά γεγονότα συμβάντα, βήματα! Για να έλθουμε και στο σήμερα ίσως το ίδιο να πίστευαν και οι Σύριοι πολίτες όταν μια ημέρα ξύπνησαν και είδαν η πατρίδα τους να είναι ένα απέραντο πεδίο μάχης, με συμμετέχοντες όλους τους ισχυρούς ή μη της γης!

Έχουν αυτή τη συμπεριφορά γιατί…

Ίσως δεν «βλέπουν» ότι ο κύριος αντικειμενικός σκοπός της Τουρκίας είναι να ασκήσει έλεγχο αρχικά στην περιοχή και τελικά να την ενσωματώσει στην μητέρα πατρίδα. Με επίσημες πλέον δηλώσεις. Δηλαδή να ενσωματώσει αυτούς και τις περιουσίες τους. Η ιστορία αλλά και η καθημερινή πρακτική στη Β. Συρία αποδεικνύει ότι η Τουρκία τους πληθυσμούς που δεν τους θέλει απλά τους ξεριζώνει τους γενοκτονεί!

Ίσως δεν «βλέπουν» ότι προωθείτε καθημερινά ο οικονομικός τους μαρασμός και η εξάρτησή τους από οικονομικά συμφέροντα εργαλεία των τουρκικών επιδιώξεών στη Θράκη.

Ίσως δεν «βλέπουν» ότι αλλάζουν οι επιγραφές των καταστημάτων γύρω τους.

Ίσως δε βλέπουν το πλήθος των επιγραφών αυτών, έναντι των άλλων (Μη πάει ο νους σας σε ελληνικές αυτές εξαφανίστηκαν προ πολλού μιλάμε για τις αγγλικές και τις τούρκικες ).

Ίσως δεν «βλέπουν» ότι τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα έχουν αλλάξει χέρια. Και όπου δεν έχουν αλλάξει, ξαφνικά και από το πουθενά εμφανίζεται ένας ανταγωνιστής ακριβώς απέναντι ή ακριβώς δίπλα με ίδια, πολλές φορές… ακριβώς ίδια προϊόντα.

Ίσως δεν «βλέπουν» τις δίγλωσσες (ελληνικά – τουρκικά ή καλύτερα τουρκικά – ελληνικά ) πλέον ανακοινώσεις των πολιτευτών που προέρχονται από τη μειονότητα, προωθώντας δια του εθισμού τη διγλωσσία στην περιοχή. Τελευταία έχει ξεπεραστεί και αυτό το στάδιο, καθώς υπάρχει η φήμη ότι, σε κάποιον από τους Δήμους με μειονοτικό δήμαρχο λειτουργούν δύο γραμματείες(!) μια που μιλάει στους μουσουλμάνους δημότες στη τουρκική γλώσσα και μια που μιλάει με τους χριστιανούς δημότες στην ελληνική γλώσσα; Αλήθεια που προβλέπεται να υπάρχει αυτή η διάκριση; Ποιοι εργάζονται εκεί; Με ποιού εντολές εφαρμόζουν κάτι τέτοιο; Και οι δημότες που μιλούν τα ρομανί ή την πομακική; Τίποτα;

Ίσως δεν «βλέπουν» τις ύποπτες αδελφοποιήσεις πόλεων, πάντα τουρκικές κατόπιν προτροπών (;) μειονοτικών δημοτικών ή περιφερειακών συμβούλων. Έχετε ακούσει ποτέ να γίνεται αδελφοποίηση ενός δήμου της Θράκης με κάποια ευρωπαϊκή πόλη; Και αν ναι σε ποιο ποσοστό σε σχέση με τις τουρκικές και γιατί; Δεν είμαστε στην Ε.Ε.;

Ίσως δεν βλέπουν τα διάφορα φεστιβάλ που οργανώνονται στον τόπο τους κάτω από αθώους τίτλους π.χ. φεστιβάλ «κερασιού» ή «φιλίας ειρήνης» κ.λπ. τα οποία στην πράξη είναι μια ωμή προπαγάνδα προς την μουσουλμανική μειονότητα ώστε να την εκτουρκίσει ακόμη περισσότερο.

Ίσως δεν «βλέπουν» την εμμονή για αγορά περιουσιών από τον δικό τους πληθυσμό, δηλαδή τη ΔΙΚΗ τους περιουσία προς αύξηση της περιουσίας του άλλου στοιχείου.

Ίσως δεν «βλέπουν» την ξαφνική αλλά πάντα επιλεκτική οικονομική πρόοδο επαγγελματιών προερχόμενων από την μειονότητα. (Σημείωση: Η επιχειρηματική πρόοδος πολιτών προερχόμενων από τη μειονότητα σαφώς και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με εχθρότητα ή καχυποψία, κάθε άλλο η Θράκη έχει ανάγκη οικονομικής ανάπτυξης και πρέπει να συμμετέχουν όλοι, όμως όταν η επιλογή γίνεται από εξωγενείς παράγοντες και για συγκεκριμένους κατά πάσα πιθανότητα λόγους αυτό πρέπει να ελέγχεται).

Ίσως δεν «βλέπουν» τα παράνομα νηπιαγωγεία (!) που λειτουργούν κοντά ή δίπλα στα σπίτια τους!

Ίσως δεν «βλέπουν» τις διάφορες εκδηλώσεις, γιορτές των μειονοτικών συλλόγων οι οποίες θυμίζουν γιορτές του τουρκικού κράτους. Μια σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας πείσει.

Ίσως δεν «βλέπουν» τα σύμβολα και τις σημαίες που αναρτώνται στο εσωτερικό των κτηρίων αυτών των συλλόγων. Επίσης μια σχετική έρευνα στο διαδίκτυο θα σας αποζημιώσει.

Ίσως δεν «βλέπουν» εκλεγμένους θεσμικούς παράγοντες προερχόμενους από την μειονότητα που έχουν γεμίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες από «επίσημες» συναντήσεις και εκδηλώσεις με παράγοντες του τουρκικού προξενείου, ή ακόμα χειρότερα με μέλη του τουρκικού κράτους!

Ίσως δεν «βλέπουν» ότι έχουν γεμίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες εμβλήματα του ισλαμοτουρκοφασισμού. Αυτά κοινοποιούνται από τον διπλανό τους! Επίσης το αποτέλεσμα μιας αναζήτησης στο διαδίκτυο θα σας αφήσει έκπληκτους, όταν θα δείτε τι κοινοποιούν αυτοί με τους οποίους λέτε καθημερινά καλημέρα! (ασφαλώς και όχι όλοι).

Ίσως δεν «βλέπουν» να κυκλοφορούν γύρω τους καθημερινά δύο παράξενοι τύποι που φέρουν επάνω τους θρησκευτικά σύμβολα έτσι απλά επειδή τους κάπνισε(;).

Ίσως δεν «βλέπουν» την καθημερινότητα που βιώνουν ή δεν θέλουν!

Ίσως όμως βλέπουν ως μεγάλο κάδρο το ιδιωτικό τους συμφέρον με το οποίο πιστεύουν ότι τελικά θα γλιτώσουν.

Αργά ή γρήγορα θα μπορέσουν να δουν. Θα ξυπνήσουν. Δυστυχώς όμως άλλοι θα έχουν επιλέξει τον τρόπο. Είτε με αεροπλάνα ή είτε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κάποιου δημοψηφίσματος ως αποτέλεσμα κάποιας «γνήσιας» δημοκρατικής έκφρασης του λαού της περιοχής.

Και τότε θα καταλάβουν ότι ο στόχος ήταν οι ίδιοι ένας ένας προσωπικά.

Δυστυχώς τότε θα είναι αργά…

Καλή φώτιση!!!

Σιτάλκης
Τουρκικά Νέα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]