Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόεδρος λιβυκής Βουλής: Ο Ερντογάν είναι ένας φασίστας δικτάτορας


Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων της Λιβύης Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, που πρόσκειται στον στρατάρχη Χαφτάρ. Κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην Αίγυπτο, ανέφερε ότι Τούρκος πρόεδρος είναι ένας "φασίστας δικτάτορας που χρησιμοποιεί τρομοκρατικές ομάδες για να στοχοποιεί αραβικές χώρες όπως η Λιβύη και η Συρία στο όνομα της θρησκείας”, προσθέτοντας ότι ο στόχος του είναι η αναβίωση αυτού που αποκαλείται "Οθωμανικό Χαλιφάτο”. Όπως αναφέρει η ahram.org, ο κ. Ίσα συμπλήρωσε ότι υπό αυτό το πρίσμα η Τουρκία κινήθηκε για να εκμεταλλευτεί την αποκαλούμενη κυβέρνηση της Τρίπολης για να πετύχει τους κακόβουλους στόχους της και για αυτόν τον λόγο οι Αδερφοί Μουσουλμάνοι πίεσαν τον Σάρατζ να υπογράψει τις συμφωνίες με την Άγκυρα.

"Ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι η Λιβύη είναι ένα Οθωμανικό κράτος και επιδιώκει την επιστροφή της Οθωμανικής αποικιοκρατίας για να αναβιώσει το επαίσχυντο καθεστώς τους στην περιοχή”, δήλωσε ο Λίβυος αξιωματούχος.


Όπως ανέφερε ο Ίσα, οι συμφωνίες Σάρατζ- Ερντογάν άνοιξαν την πόρτα για την εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη, όμως η κυβέρνηση της Τρίπολης άνοιξε διάπλατη την πόρτα στους τρομοκράτες.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος πρόεδρος της Βουλής Αμπτέλ Αλί Αάλ, τόνισε ότι χώρα του θα δώσει την πλήρη υποστήριξη της στη Λιβύη στο αγώνα κατά των παρεμβάσεων ξένων δυνάμεων και τρομοκρατικών οργανώσεων, οι οποίες απειλούν την ασφάλεια της Λιβύης και της Αιγύπτου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]