Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Χαφτάρ δέχθηκε την κατάπαυση του πυρός


Ο Λίβυος πολέμαρχος Χαλίφα Χαφτάρ, διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) που πολιορκεί την Τρίπολη και προσπαθεί εδώ και εννέα μήνες να την καταλάβει, ανατρέποντας την Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης που εδρεύει εκεί, ανακοίνωσε ότι δέχεται την ρωσοτουρκικής έμπνευσης κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο εκπρόσωπός του, Αχμέντ Αλ Μισμάρι, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο σεβασμός της εκεχειρίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Χαφτάρ, θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο αυτή θα τηρηθεί και από τις δυνάμεις του προέδρου του προεδρικού συμβουλίου και πρωθυπουργού της Λιβύης Φαγέντ Αλ Σαράτζ.

Η κυβέρνηση της Τρίπολης είχε καλωσορίσει νωρίτερα την πιθανότητα εκεχειρίας.


Βασικός υποστηρικτής του Χαφτάρ είναι η Ρωσία, ενώ άμεσα ή έμμεσα o Λίβυος στρατηγός στηρίζεται από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και τη Γαλλία.

Κύριοι υποστηρικτές της Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης (GNA) του Σαράτζ, πέραν της διεθνούς αναγνώρισής της από τον ΟΗΕ, είναι επισήμως η Δύση, αλλά σε πρακτικό επίπεδο η Τουρκία και το Κατάρ.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλάντιμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν, παρά το γεγονός ότι υποστηρίζουν διαφορετικά στρατόπεδα στη Λιβύη, είχαν καλέσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα σε κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]