Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Παραιτήθηκε και επισήμως η κυβέρνηση Ζάεφ


Ο πρωθυπουργός των Σκοπίωνς Ζόραν Ζάεφ υπέβαλε στη Βουλή την παραίτηση της κυβέρνησής του, ενόψει του σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να αναδειχθεί αργότερα σήμερα.

Καθήκοντα υπηρεσιακού πρωθυπουργού αναμένεται να αναλάβει ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών, Όλιβερ Σπάσοφσκι, ο οποίος έλαβε πριν από λίγο από τον Πρόεδρο της χώρας, Στέβο Πεντάροφσκι, την σχετική εντολή για τον σχηματισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Ο Όλιβερ Σπάσοφσκι, ο οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης του Ζόραν Ζάεφ και είναι αντιπρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος θα παρουσιάσει αργότερα σήμερα στη Βουλή τη σύνθεση και το πρόγραμμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα μέχρι τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 Απριλίου και το σχηματισμό νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από αυτές.


Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση θα συμμετάσχουν και δύο υπουργοί από το κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE. Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση θα αναλάβει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Όλιβερ Σπάσοφσκι αναμένεται αργά το βράδυ να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των Σκοπίων, 100 ημέρες πριν από τις εκλογές, δηλαδή σήμερα 3 Ιανουαρίου πρέπει να σχηματιστεί μία υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 12ης Απριλίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]