Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επιμονή του Α. Τσίπρα στην υποψηφιότητα Π. Παυλόπουλου


Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

Πιέζει διαρκώς ο Α. Τσίπρας τον Κ. Μητσοτάκη να δηλώσει ξεκάθαρα αν θα στηρίξει η όχι την υποψηφιότητα του Π. Παυλόπουλου για την Προεδρία την Δημοκρατίας.

Απορεί μάλιστα, γιατί αδυνατεί τάχα να καταλάβει τι αρνητικό έχει να προσάψει στον Π. Παυλόπουλο ο Κ. Μητσοτάκης και δεν στηρίζει δημόσια την υποψηφιότητά του.

Δεν ξέρω αλήθεια τι θα κάνει ο Κ. Μητσοτάκης και ποιός θα είναι ο εκλεκτός του.
Δεν με ενδιαφέρει άλλωστε.

Ξέρω όμως γιατί δεν θα ήθελα να είναι αυτός, ο Π. Παυλόπουλος.

Ίσως όμως θα ήταν και πιο χρήσιμο, αν μας εξηγούσε ο ίδιος ο Α. Τσίπρας γιατί στηρίζει με τόση θέρμη την υποψηφιότητά του.

Το 2015 τον στήριξε για λόγους σκοπιμότητας, πιστεύοντας ότι έτσι θα δημιουργούσε εσωτερικό πρόβλημα στην τότε ηγεσία της ΝΔ, αλλά και για να τον ανταμείψει για την ανοχή που επέδειξε σαν υπουργός δημόσιας τάξης απέναντι στους μπαχαλάκηδες το 2008, όταν αυτοί έκαιγαν ανενόχλητοι για μια εβδομάδα την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Μια ανοχή που ίσως να ήταν εκείνη που ενθάρρυνε και «νομιμοποίησε» τις μετέπειτα πράξεις βίας των μπαχαλάκηδων και της κάθε λογής συλλογικότητας.


Σήμερα στηρίζει πάλι την υποψηφιότητά του πηγαίνοντας κόντρα στο σκληρό πύρινα του ΣΥΡΙΖΑ, για τους ίδιους λόγους, αλλά και έναν ακόμα πιο σημαντικό.
Υποστηρίζει την υποψηφιότητά του θέλοντας να τον ανταμείψει για την στήριξη που του παρείχε όλα αυτά τα χρόνια στα πολιτικά του παιχνίδια, που τόσο στοίχησαν στην χώρα.
Ζητά ο Α. Τσίπρας να τοποθετηθεί δημόσια ο Κ. Μητσοτάκης, τι ήταν αυτό που δεν έκανε καλά κατά την διάρκεια της Προεδρικής του θητείας ο Π. Παυλόπουλος.

Ίσως θα ήταν πιο κατατοπιστικό να μας πει ο ίδιος ο Α. Τσίπρας γιατί επιμένει τόσο πολύ στην υποψηφιότητα ενός ανθρώπου που σε τελική ανάλυση δεν ανήκει και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί τόσος καημός;
Γιατί τόση πρεμούρα;
Δεν έχει η αριστερά, η κεντροαριστερά, η αυτό που πιστεύει ότι είναι ιδεολογικά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη άξια και ικανά γι' αυτό το αξίωμα και τα ψάχνει στην δεξιά;
Η μήπως είναι κάτι άλλο πιο βαθύ που τους ενώνει;

Μήπως γιατί έμενε αδρανής και σιωπηλός στα εγκλήματα που διέπραξε ο Α. Τσίπρας σε βάρος της χώρας και του λαού της, σ’ εκείνο το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο της «πρώτης φοράς αριστερά» που έβαλε την χώρα πιο βαθειά στην κρίση, της φόρτωσε ένα επιπλέον χρέος 100 δις και φτωχοποίησε τον λαό της;

Μήπως γιατί σαν πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και καθηγητής διοικητικού δικαίου, ανέχθηκε επί τέσσερα χρόνια τους αντισυνταγματικούς νόμους που ψήφιζαν στην βουλή οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και τους ακύρωνε αργότερα η ολομέλεια του Σ.Τ.Ε;

Μήπως γιατί επέτρεψε και έδωσε την συγκατάθεσή του να διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα παρωδία χωρίς λόγο και σαφές διακύβευμα, που δίχασε ανεπανόρθωτα τον Ελληνικό λαό;

Μήπως γιατί ανέχθηκε την Συνταγματική εκτροπή του Αλέξη Τσίπρα που είχε σαν αποτέλεσμα την ακύρωση της ετυμηγορίας του Ελληνικού Λαού σε αυτό το δημοψήφισμα;

Μήπως γιατί σαν πρώτος πολίτης αυτού του τόπου και εγγυητής του Συντάγματος, σε μια αγαστή συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια και το Σύνταγμα και την Δημοκρατία και ακύρωσαν εκλογικό αποτέλεσμα;

Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο, ανεπτυγμένη, υποανάπτυκτη η τριτοκοσμική, που ο Πρόεδρος της με τον πρωθυπουργό μαζί, η κάθε ένας από αυτούς ξεχωριστά, να έχουν αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα του λαού της εκτός από μία.
Αυτή της «πρώτης φοράς αριστερά», με πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα και πρόεδρο τον Π. Παυλόπουλο.
Αυτό είναι που τους δένει.
Το νήμα της συνενοχής είναι πιο ισχυρό από αυτό της αθωότητας.
Μόνο έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί η επιμονή του Α. Τσίπρα στο πρόσωπο του Π. Παυλόπουλου.

Και μια πολιτική εκτίμηση....

Η επιμονή του Α. Τσίπρα στην υποψηφιότητα Π. Παυλόπουλου με σκοπό να δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα στην ΝΔ ίσως να του γυρίσει μπούμερανγκ..
Να το προσέξει αυτό.
Το τελευταίο διάστημα ότι έχει επιχειρήσει πολιτικά, τίποτα δεν του έχει βγει.

Με τρανταχτό παράδειγμα τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις που παρ’ όλη την βεβαιότητά του ότι θα τις κερδίσει, τις έχασε.
Το ίδιο μπορεί να συμβεί και τώρα, που επιχειρεί να παίξει με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, προσπαθώντας να δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα στην ΝΔ, γιατί πιστεύει ότι μια άλλη υποψηφιότητα από τον Κ. Μητσοτάκη δεν θα έχει την πλήρη αποδοχή από τους βουλευτές του.

Πρέπει να έχει υπ όψιν του ότι μέχρι την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας που θα γίνει τον Μάρτιο, η ΝΔ παρέα όπως φαίνεται με το ΚΙΝ.ΑΛ, θα έχουν ψηφίσει τον καινούριο εκλογικό νόμο καταργώντας αυτόν της απλής αναλογικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχοντας αυτό σαν όπλο στα χέρια του ο Μητσοτάκης και με αφορμή ενδεχομένως κάποια αναστάτωση που μπορεί να προκαλέσει στην ΝΔ μια άλλη υποψηφιότητα από αυτή του Παυλόπουλου, ίσως αποφασίσει να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.

Με αυτή την κίνηση, θα καταφέρει να ακυρώσει στην πράξη τον νόμο της απλής αναλογικής του ΣΥΡΙΖΑ και να ξεφύγει η χώρα από την ακυβερνησία, χωρίς να περιμένει γι' αυτό το τέλος της τετραετίας.

Η πρώτη εκλογική αναμέτρηση θα γίνει φυσικά με την απλή αναλογική, που σημαίνει ότι θα υπάρξει αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης γιατί κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς την συμμετοχή και των δύο κομμάτων, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει, έτσι θα οδηγηθούμε αμέσως σε δεύτερες εκλογές με τον καινούριο πια εκλογικό νόμο που ήδη θα έχει ψηφιστεί από την βουλή.

Αυτές οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν με λίστα και όχι με σταυρό, δίνοντας έτσι την ευχέρεια στον Μητσοτάκη να καθαρίσει από τους αντιρρησίες το κόμμα του.

Κάτι που αυτή την στιγμή μάλλον δεν συμφέρει τον Τσίπρα γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα, έχει μεγαλώσει κι άλλο η ψαλίδα της διαφοράς του από τον «Κούλη» που τώρα πια, έχει γίνει Κυριάκος...

Ξέρει πάρα πολύ καλά, ότι με τέσσερες διαδοχικές ήττες στην πλάτη του, τελειώνουν οριστικά οι βλέψεις του όχι μόνο για την μελλοντική πρωθυπουργοποίησή του, αλλά και για την παραμονή του στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά ακόμα και αν καταφέρει μέσα στην παραδοξότητα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει αρχηγός του, θα είναι ένας αρχηγός χωρίς πυγμή, χωρίς αξία, χωρίς προοπτική και χωρίς σεβασμό.

Μην ξύνεται λοιπόν συνέχεια στην γκλίτσα του τσοπάνη προκαλώντας με την υποψηφιότητα του Π. Παυλόπουλου, γιατί το πάνω χέρι αυτή την στιγμή δεν το έχει ο ίδιος, αλλά ο Κ. Μητσοτάκης.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]