Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Κανένα project στην Αν. Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία


Κανένα project που αποκλείει την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχει πιθανότητες να εφαρμοστεί, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια δηλώσεων του μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Τουρκία δεν επεδίωξε ποτέ περιφερειακή ένταση, υποστήριξε ο Ερντογάν και έκανε έκκληση "να μετατρέψουμε την Μεσόγειο σε πεδίο συνεργασίας όχι σύγκρουσης". Αναφερόμενος στον αγωγό Turkish Stream έκανε λόγο για ιστορικό αγωγό για τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία στην ενέργεια.

"O στόχος των ερευνών μας στην ανατολική Μεσόγειο είναι η προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου᾽᾽ σημείωσε και πρόσθεσε: "Στην ανατολική Μεσόγειο από διπλωματική, νομική και οικονομική άποψη, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επιβίωσης σχεδίου αν δεν περιλαμβάνει την Τουρκία. Φυσικά η Τουρκία θα έχει δικαίωμα λόγου για κάθε σχέδιο στην ανατολική Μεσόγειο αφού έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή".

Είχε προηγηθεί η συνάντησή του Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν η οποία διήρκησε σχεδόν δύο ώρες κατά την διάρκεια της οποίας οι δύο ηγέτες αναμενόταν να συζητήσουν, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις των δύο μερών, την ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Χασάν Σουλεϊμανί, καθώς και το ζήτημα της Συρίας και την κρίση στη Λιβύη.


Οι δύο ηγέτες ξεκίνησαν τις συνομιλίες τετ-α-τετ παρουσία διερμηνέων, ενώ δεν είχαν παρουσία τα μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης τους επρόκειτο να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, επίκαιρα διεθνή ζητήματα όπως και την κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη.

Πριν από την έναρξη των συνομιλιών ο Ερντογάν υποδέχθηκε τον Πούτιν στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου Χαλίτς. Εν συνεχεία και οι δύο ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο, στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο ηγετών. Στην κατ’ ίδιαν συνάντηση, εφόσον εκρίνετο αναγκαίο, θα συμμετείχαν στη συνέχεια οι αρμόδιοι υπουργοί που συμμετείχαν στις δύο αντιπροσωπείες.

Τη ρωσική πλευρά στις συνομιλίες αυτές εκπροσωπούν ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου για την Συρία Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ, ο υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ , ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο επικεφαλής της Rosatom Αλεξέι Λιχατσόφ και άλλοι.

Μετά τη συνάντηση οι δύο ηγέτες πέρασαν στην αίθουσα της τελετής για τα εγκαίνια του αγωγού Turkish Stream με τον οποίο θα μεταφερθεί το ρωσικό αέριο στην Ευρώπη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]