Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανία: Επιχειρήσεις της αστυνομίας εναντίον "ισλαμιστικών κύκλων"


Αστυνομικές επιχειρήσεις διεξήχθησαν σήμερα στη Γερμανία εναντίον "ισλαμιστικών κύκλων" που θεωρούνται ύποπτοι ότι σχεδίαζαν επίθεση στη χώρα, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθούν συλλήψεις, ανακοινώθηκε από τη γενική εισαγγελία του Βερολίνου.

Αυτές οι "έρευνες" αφορούν "πρόσωπα τσετσενικής καταγωγής" που συνδέονται "με τους ισλαμιστικούς κύκλους" και είναι ύποπτα ότι σχεδίαζαν μια "σοβαρή βίαιη ενέργεια που θα έθετε σε κίνδυνο το κράτος", διευκρίνισε η εισαγγελία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η επιχείρηση, στόχος της οποίας ήταν να "αποσαφηνισθεί το κίνητρο" των υπόπτων, επέτρεψε στους ερευνητές να κατάσχουν "μετρητά", "αγχέμαχα όπλα" και "υλικό πληροφορικής", σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας και της εισαγγελίας.

Ωστόσο δεν εντοπίσθηκε προς το παρόν κανένας "συγκεκριμένος κίνδυνος επίθεσης", υπογραμμίζουν οι αρχές, οι οποίες δεν κάνουν λόγο για συλλήψεις. Επίσης δεν διευκρίνισαν αν οι ενδιαφερόμενοι βρίσκονταν επιτόπου στη διάρκεια των ερευνών.


"Ηλικίας από 23 έως 28 ετών", οι ύποπτοι φέρεται ότι "έκαναν αναγνωρίσεις" πιθανών στόχων με προοπτική "να οργανώσουν μια επίθεση με ισλαμιστικά κίνητρα", εξηγούν η εισαγγελία και η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, οι ενδιαφερόμενοι είχαν στόχο μεταξύ άλλων μια συναγωγή στο Βερολίνο. Η αστυνομία βρήκε βίντεο με τη συναγωγή στις κατοικίες τους, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Οι ύποπτοι έκαναν επίσης αναγνωρίσεις γύρω από εμπορικά κέντρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του περιοδικού, που δεν επιβεβαιώθηκαν από τις αρχές.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα Βερολίνο, αλλά επίσης στα κρατίδια του Βραδεμβούργου, της Θουριγγίας και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Συνολικά πήραν μέρος 180 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σε μια συντονισμένη επιχείρηση που έχει γίνει κάτι συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία και που σπάνια συνοδεύεται άμεσα από συλλήψεις.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Να γνωστοποιηθει οτι η γερμανικη αστυνομια μεχρι σημερα (Γεναρης του 2020) κανει ελεγχους στα

    ελληνικα διαβατηρια αμεσως μολις βγαινουν οι επιβατες απο το αεροπλανο.

    Μαλιστα ενας προσπαθουσε να δει την γνησιοτητα του δικου μου διαβατηριου προσπαθωντας να δει

    κατι εχοντας το υψωμενο κοντρα στο φως!

    Τον κοιτουσα καλα-καλα τον μαλακα και δεν αντεξα να μην δειξω το χαμογελο μου!

    Ειχε πολυ πλακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]