Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη 176 στρατιωτικών


Τούρκοι εισαγγελείς διέταξαν να συλληφθούν 176 στρατιωτικοί τους οποίους βαρύνουν υποψίες ότι συνδέονται με το δίκτυο που η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί πως βρισκόταν πίσω από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος πριν από τριάμισι χρόνια, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι φερόμενοι ως οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν, ισλαμιστή ιεροκήρυκα που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, βρίσκονται στο επίκεντρο της παρατεταμένης εκστρατείας καταστολής μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στα μέσα του Ιουλίου του 2016, όταν σκοτώθηκαν 250 άνθρωποι. Οι επιχειρήσεις των αρχών εναντίον του δικτύου, ή θρησκευτικού τάγματος, που αποκαλείται Χιζμέτ ("Υπηρεσία") είναι ως ακόμα και σήμερα συχνές.

Η νέα επιχείρηση της αστυνομίας συντονίστηκε από τη Σμύρνη (Ιζμίρ) και είχε στο στόχαστρο στρατιωτικούς σε 49 τουρκικές επαρχίες, ανέφερε το Ανατολή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι 143 λοχαγοί, ανάμεσά τους 97 εν ενεργεία, και 33 υπολοχαγοί, 11 εν ενεργεία.


Έξι χειριστές μαχητικών αεροσκαφών F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας συγκαταλέγονται στους ανθρώπους που διατάχθηκε να τεθούν υπό κράτηση, κατά την ίδια πηγή.

Ο Γκιουλέν, αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ από το 1999, διαψεύδει πως είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στην απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν.

Στις εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα φυλακίστηκαν περίπου 80.000 άνθρωποι ενόψει των προσαγωγών τους σε δίκες, ενώ περίπου 150.000 δημόσιοι λειτουργοί, στρατιωτικοί, δικαστικοί, ακόμα και δημοσιογράφοι και εκπαιδευτικοί αποπέμφθηκαν, αποτάχθηκαν, ή απολύθηκαν από τις θέσεις τους.

Σύμμαχοι της Τουρκίας στη Δύση και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επικρίνει επανειλημμένα το εύρος των εκκαθαρίσεων, που για πολλούς μετατράπηκαν σε εκστρατεία πάταξης κάθε αντίστασης ή διαφωνίας στον Ερντογάν· ενώ η κυβέρνηση στην Άγκυρα αντιτείνει πως τα μέτρα που λαμβάνει είναι απαραίτητα για να αντιμετωπιστεί η απειλή για την τουρκική εθνική ασφάλεια.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]