Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία προμηθεύει με Leopard 2 τους τζιχαντιστές


Η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογκάν παρέδωσε γερμανικά τεθωρακισμένα LEOPARD 2 σε μία υποστηριζόμενη από τους Τούρκους «αντάρτικη ομάδα» που πολεμά στη Βορειοανατολική Συρία, παραβιάζοντας τη συμφωνία προμήθειας που είχε συνάψει με βάση το γερμανικό δίκαιο εξαγωγής όπλων.

Συγκεκριμένα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προμήθευσαν άγνωστο αριθμό τεθωρακισμένων LEOPARD 2 στον Συριακό Εθνικό Στρατό (SNA), μία ομάδα ανταρτών αποτελούμενη από ακραίους ισλαμιστές, η οποία έχει κατηγορηθεί για τη διάπραξη σωρείας εγκλημάτων πολέμου. Αυτό μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα BILD.

Οι υποστηριζόμενοι από τους Τούρκους τζιχαντιστές φέρονται να έχουν χρησιμοποιήσει ήδη γερμανικά τεθωρακισμένα στη Βορειοανατολική Συρία εναντίον των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οι οποίες είχαν τη στήριξη τόσο των ΗΠΑ όσο και των ιδίων των Γερμανών.

Το δημοσίευμα της BILD αναφέρει:

«Από το 2016, όταν ο τουρκικός στρατός έχει χρησιμοποιήσει το γερμανικό LEOPARD 2 στο συριακό πόλεμο. Όμως: Ύστερα από έρευνες της BILD, αποκαλύπτεται ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει επίσης προμηθεύσει τεθωρακισμένα LEOPARD 2 σε Σύρους αντάρτες – παρανόμως!»
Ο Χαμσά Μπιρακντάρ, Εκπρόσωπος Τύπου του υποστηριζομένου από τους Τούρκους SNA, επιβεβαίωσε στη γερμανική εφημερίδα ότι χρησιμοποιούν πλέον προηγμένα τεθωρακισμένα.

«Η Τουρκία μας προμήθευσε στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων και τεθωρακισμένων», δήλωσε ο Μπιρακντάρ.

«Έχουμε παραλάβει τρία βαριά εξοπλισμένα οχήματα και οχήματα μεταφοράς προσωπικού», προσέθεσε ο Μπιρακντάρ, επιβεβαιώνοντας ότι ο SNA έχει εκπαιδευτεί στη χρήση των LEOPARD 2.

Αυθεντικό το βίντεο

Πρόσφατα, ο Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA) δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει ένα LEOPARD 2 να πυροβολεί εναντίον ενός χωριού στη Βόρειο Συρία.

Ο Τομπίας Λίντνερ, ένας αμυντικός αναλυτής του κόμματος των Πρασίνων, δήλωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για την αυθεντικότητα του βίντεο. Ο ίδιος κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα σε αυτούς τους ισχυρισμούς.

«Αν η Τουρκία έδωσε όντως LEOPARD 2, αυτό πρέπει να έχει σοβαρές συνέπειες! Οποιοσδήποτε παραβιάζει τέτοιες συμφωνίες και παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία δεν πρέπει να λαμβάνει γερμανικούς εξοπλισμούς ή οποιαδήποτε άλλη στρατιωτική υποστήριξη», είπε ο Λίντνερ στη BILD.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]