Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αρχηγός λιβυκού στόλου: Έχω εντολή να βυθίσω τα τουρκικά πλοία


«Όταν απελευθερωθεί η Τρίπολη θα πετάξουμε το μνημόνιο στην τουαλέτα» τόνισε ο Φαράζ Αλ Μαχτάουι

Ανεβαίνουν οι τόνοι στο εσωτερικό της Λιβύης μετά την υπογραφή μνημονίου ανάμεσα στην Τρίπολη και την Τουρκία, καθώς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του Στρατηγού Χαφτάρ, εμφανίζονται αποφασισμένα να μην προχωρήσει η συμφωνία.

Ενδεικτικό είναι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Λιβύης Φαράζ Αλ Μαχτάουι, σε συνέντευξή που παραχώρησε αποκλειστικά στο Open TV προειδοποιεί την Τουρκία αλλά και τον Επικεφαλής της φιλοτουρκικής κυβέρνησης λέγοντας πως «όταν απελευθερωθεί η Τρίπολη θα πετάξουν το μνημόνιο στην τουαλέτα».

«Εγώ έγραψα την αλήθεια. Τι θα γίνει. Η αλήθεια που θα γίνει. Σε λίγες μέρες αυτή τη συμφωνία που έκαναν οι Τούρκοι με τον Σάρατζ, θα την σκίσουμε εμείς. Να μην ανησυχείτε. Αυτή η συμφωνία σε λίγες ημέρες θα είναι στην τουαλέτα». Όπως τόνισε: «Η Τουρκία ξέρει ότι ο Σάρατζ, έχει λίγες ημέρες εδώ στη Λιβύη. Θα φύγει ο Σάρατζ. Θα τον διώξουμε εμείς». Στέλνοντας ακόμη ένα βροντερό μήνυμα, με το ύφος ενός αξιωματικού βγαλμένου από το φυτώριο των ηγετών της παγκόσμιας ναυτοσύνης, είπε ότι «Δεν φοβάμαι τους Τούρκους. Μόνο τον Θεό».


Η πατρίδα του Ελ Μαχντάουι Φάρατζ σπαράσσεται από τον εμφύλιο. Αυτές τις ημέρες δίνονται καθοριστικές μάχες για την απελευθέρωση της Τρίπολης, εξέλιξη που θα ακυρώσει και τη συμφωνία του Χαφτάρ - Ερντογάν.

Μιλώντας για τα χρόνια που έζησε στην Ελλάδα, ο Λίβυος Ναύαρχος είπε χαρακτηριστικά: «Δεκαοχτώ χρονών μπήκα στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Πέντε χρόνια μου έδειξαν κάτι, το στρατιωτικό ήθος. Σπούδασα σαν Έλληνας και έχω πάρα πολλούς φίλους από τη ΣΝΔ. Τους συμμαθητές μου δεν τους ξεχνάω. Μέναμε στην Σχολή σαν αδέρφια». Όπως υποστήριξε, μετά την απομάκρυνση του Σάρατζ θα αναπτυχθούν ξανά οι σχέσεις Ελλάδας Λιβύης.

Νωρίτερα μιλώντας στον Alpha τόνισε πως εάν εμφανιστούν τουρκικά ερευνητικά πλοία στα ανοιχτά της Λιβύης, έχει εντολή να τα βυθίσει. «Έχω διαταγή. Αν έρθουν τα ερευνητικά πλοία των Τούρκων, θα έχω μία λύση, να τα βουλιάξω εγώ».

Ακόμη πρόσθεσε πως ο στρατηγός Χαφτάρ θα αντιδράσει στη συμφωνία και εξαπέλυσε πυρά κατά της «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» και του «πρωθυπουργού» Σαράτζ, για τη συμφωνία: «Αυτή τη συμφωνία έγραψαν οι Τούρκοι και ο Σαράτζ την υπέγραψε. Τα έγραψαν οι Τούρκοι όπως ήθελαν αυτοί. Είναι πάρα πολύ κακή η συμφωνία. (…) Αυτή η συμφωνία που έκαναν οι Τούρκοι με τον Σάρατζ είναι λάθος και θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα, την Λιβύη, την Αίγυπτο και την Κύπρο. Ο Σάρατζ είναι Τούρκος, δεν είναι Λίβυος. Ο παππούς του είναι από την Τουρκία γι’ αυτό δεν είχε καμία αντίρρηση σε αυτή τη συμφωνία».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]