Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Γεωτρήσεις σε Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα και Διεθνή Ύδατα


Την κλιμάκωση της έντασης επιλέγει ο Ταγίπ Ερντογάν και σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό μέσο της Τουρκίας χαρακτήρισε ως «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Αθήνα, απείλησε πως η Ελλάδα θα πληρώσει διεθνώς το τίμημα για τις ενέργειες της αυτές και προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις σε Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα ακόμη και σε Διεθνή Ύδατα. Προανήγγειλε μάλιστα και την αγορά ενός ακόμη πλωτού γεωτρύπανου.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο κρατικό κανάλι TRT χαρακτήρισε την απέλαση του Λίβυου πρεσβευτή από την Ελλάδα ως «διεθνές σκάνδαλο» με αφορμή τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, την οποία υπερασπίστηκε λέγοντας ότι κινείται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Στο σημείο αυτό υποστήριξε ότι η Αίγυπτος, για παράδειγμα, το παραβιάζει συνομιλώντας με την κυβέρνηση του Τομπρούκ και υποστηρίζοντας τον στρατηγό Καλίφα Χαφτάρ.


Στη συνέχεια ανέφερε ότι σύμφωνα με τη συμφωνία με τη Λιβύη μπορεί να γίνουν από κοινού έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι Αίγυπτος, Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος δεν μπορούν να προχωρήσουν σε δραστηριότητες στη Μεσόγειο χωρίς την συμφωνία της χώρας του. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν γραμμή μεταφορά φυσικού αερίου λόγω της συμφωνίας αυτής.

Ενεφανίσθη δε έτοιμος, όπως είπε, να προστατέψει τα συμφέροντα της πατρίδας του με οποιοδήποτε τίμημα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]