Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα και η Τουρκία πιο κοντά σε πολεμική σύγκρουση


Αυτό ισχυρίζονται “ανώνυμοι ειδικοί” σύμφωνα με το Al Jazeera

Δημοσίευμα του δημοσιογράφου John Psaropoulos στο κανάλι Al Jazeera, που επικαλείται απόψεις ειδικών, τους οποίους δεν κατονομάζει, σύμφωνα με τους οποίους η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονται πιο κοντά σε ένοπλη σύρραξη έπειτα από την απόφαση-έκπληξη της Τουρκίας για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με τη Λιβύη.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Fatih Donmez ανακοίνωσε ότι, μόλις η συμφωνία κυρωθεί και από τις δύο πλευρές, τα τουρκικά γεωτρύπανα θα αρχίσουν να ψάχνουν για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Αν και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν το επιβεβαιώνει, ούτε το αρνείται, δύο ειδικοί δήλωσαν στο Al Jazeera ότι η Ελλάδα έχει αποστείλει ναυτικές δυνάμεις στην διαφιλονικούμενη περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης σύμφωνα με το δημοσίευμα.


“Αν εμφανιστεί τουρκικό γεωτρύπανο, τα πλοία μας θα αναλάβουν δράση εναντίον του και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένοπλη αντιπαράθεση, επειδή αυτά τα πλοία συνοδεύονται από ναυτικά σκάφη. Και φυσικά αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε πόλεμο”, δήλωσε στο Al Jazeera ανώνυμα ένας βετεράνος διπλωμάτης.

Ο καθηγητής του διεθνούς δημοσίου δικαίου και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Συρίγος, επιβεβαιώνει επίσης ότι οι ελληνικές ναυτικές δυνάμεις έχουν αποσταλεί ως αποτρεπτικός παράγοντας.

“Δεν θα υπάρξει τουρκικό γεωτρύπανο. Έχει ανακοινωθεί στην Τουρκία ότι δεν θα ανεχθούμε καμία έρευνα στην περιοχή που η Ελλάδα θεωρεί ΑΟΖ”, δήλωσε ο κ. Συρίγος.

Αναφορά γίνεται επίσης στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο.

“Ήταν μια ανοικτή και ειλικρινής συζήτηση που δεν κατέληξε σε συμφωνία για οποιοδήποτε θέμα που τέθηκε”, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο Al Jazeera, λέγοντας ότι τα θέματα περιελάμβαναν και τις αυξημένες ροές προσφύγων από την Τουρκία στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

“Υπήρξε συμφωνία να συνεχιστούν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και να αποφύγουν οι δύο πλευρές να δυναμιτίσουν το κλίμα για να παραμείνει ανοιχτός ο διάλογος”, ανέφερε η πηγή.

Τίτλος του κειμένου: Greece and Turkey closer to armed conflict, say experts (ΕΔΩ)
HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]