Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διεθνές Συνέδριο Γαλάζιων Πολέμων στην Ανατολική Μεσόγειο


Απειλές και τελεσίγραφα από τον τζουτζέ της Άγκυρας προς τους Ελληνοκύπριους…

Στη Βόρεια Κύπρο φιλοξενείται ένα σημαντικό διεθνές συνέδριο. Άρχισε στο πανεπιστήμιο Μπαχτσεσεχιρ της Κύπρου στην Κερύνεια, το συνέδριο με τίτλο “Μεταβαλλόμενη Παγκόσμια Τάξη: Διεθνές Συνέδριο Γαλάζιων Πολέμων στην Ανατολική Μεσόγειο”. Η εκδήλωση αυτή στην οποία μετέχουν πολύ ακαδημαϊκοί από χώρες όπως Τουρκία, βόρεια Κύπρο Ρωσία, ΗΠΑ, Συρία και Πακιστάν, έχει ως στόχο να θέσει επί τάπητος τον ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο όπως και τα δικαιώματα που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο, για Τουρκία και βόρεια Κύπρο.

Μιλώντας στην εκδήλωση αυτή ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Βόρειας Κύπρου Χασάν Τατσοι είπε: “Εμείς στις 15 Νοεμβρίου ως τουρκοκυπριακός λαός γιορτάσαμε με μεγάλη χαρά την 36η επέτειο ίδρυσης του κράτους μας. Αλλά οι Ελληνοκύπριοι προέβησαν σε μία άσχημη επίθεση προς τη σημαία μας, που είναι το πιο πολύτιμο σύμβολο των λαών. Το ΕΛΑΜ το οποίο στην ελληνοκυπριακή πλευρά θεωρείται ¨πολιτικό κόμμα¨, για μας είναι μία τρομοκρατική οργάνωση γνωστή για τις ρατσιστικές της δράσεις και προβοκάτσιες κατά των Τούρκων. Προειδοποιώ τον Eλληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη, πως θα βρεθούν κάτω από τις εντάσεις που δημιουργούν”.


Ο υπουργός Τατσοι, είπε πως την ώρα που αυξάνονται οι εξοπλισμοί στη νότια Κύπρο η διεθνής κοινότητα έχει στο στόχαστρο τις εγγυήσεις της Τουρκίας και συνέχισε λέγοντας: “Χτες η εφημερίδα Πολίτης δημοσίευσε μία εντυπωσιακή είδηση. Αναφέρει ότι σε κάθε σπίτι Ελληνοκύπριου αντιστοιχεί και ένα όπλο. Οι Ελληνοκύπριοι καταγράφονται ως οι πλέον εξοπλισμένοι άνθρωποι στον κόσμο. Είναι σημαντικό ότι η εφημερίδα Πολίτης δημοσίευσε μία τέτοια είδηση μετά από αυτήν την δράση του ΕΛΑΜ. Οι Ελληνοκύπριοι ενώ εξοπλίζονται συνεχώς κάτω από την της ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις κάνουν εκκλήσεις προς τα εμάς για άρση των εγγυήσεων από την πλευρά της Τουρκίας. Αυτή τη διπλοπρόσωπη τακτική για μία ακόμη φορά θέλω να την καταγγείλω από εδώ. Όπως στο παρελθόν οι Τουρκοκύπριοι είχαν την ¨Τουρκία μου, έτσι και στο μέλλον θα υπάρχει η ¨Τουρκία μου¨. Ο τουρκικός στρατός θα μείνει αιώνια σε αυτό το νησί.

Δεν θα υπάρξει ποτέ αλλαγή γνώμης για τις εγγυήσεις. Δείτε, σας δείχνω ως παράδειγμα την τελευταία δημοσκόπηση. Επειδή ακούγεται πολύ η φωνή μιας μειονότητας, μην τους πιστεύετε. Το 90% των Τουρκοκυπρίων λένε ¨ΝΑΙ¨ στις εγγυήσεις της Τουρκίας και στην παραμονή του τουρκικού στρατού στο νησί. Λένε πως αν δεν υπάρχουν αυτά δεν θα πούνε ¨Ναι¨ στην λύση. Αυτό είναι μια ιστορική αλήθεια που δεν αλλάζει. Αν χρειάζεται να πω κάτι, να προσθέσω το εξής: “Επειδή υπάρχει η Τουρκία μας, οι ρατσιστές Ελληνοκύπριοι μπορούν και κάνουν δράσεις μόνο στη νότια Κύπρο”.

Σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός σχετικά με τις συνεχιζόμενες εργασίες γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε τα εξής: ¨Εμείς πάντα θέλαμε η ανατολική Μεσόγειος να είναι θάλασσα ειρήνης. Προς αυτή την κατεύθυνση κάναμε τα βήματά μας. Κινηθήκαμε με τάση για μοιρασιά και δίκαιη προσέγγιση. Αλλά οι Ελληνοκύπριοι γείτονές μας αυτό δεν το έκαναν. Στις έρευνες για φυσικό αέριο κάνανε μονόπλευρα βήματα. Παρακολουθούμε στενά τα βήματα που κάνουν οι Ελληνοκύπριοι, που έχουν πάρει δίπλα τους διεθνείς παίκτες. Εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς απέναντι σε αυτό. Και δεν το κάναμε.
Τα πλοία σεισμικών ερευνών και γεωτρήσεων πήραν τις θέσεις τους στην Ανατολική Μεσόγειο. Τώρα το πλοίο μας το Φατίχ θα κάνει τις απαραίτητες έρευνες. Αν υπάρχει φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Γαλάζια Πατρίδα, θα το βρούμε. Κανείς να μην αμφιβάλει για αυτό. Και οι διεθνείς εταιρείες θα πρέπει αυτή την περίοδο να φερθούν προσεκτικά. Μπαίνοντας στα παιχνίδια των Ελληνοκυπρίων, τα βήματα που θα κάνουν μπορεί να τους κοστίσουν ακριβά. Κανείς στην περιοχή δεν θα μπορέσει να αφαιρέσει τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Αυτό να μην το αγνοήσουν, διότι το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ.”…

Aydinlik
Τουρκικά Νέα




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]