Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι αστοχίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον χειρισμό των “8”


Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης 

Το 2016, μετά το “αποτυχημένο” πραξικόπημα εναντίον του Ρ.Τ . Ερντογάν είχαμε επισημάνει σε μία πρώτη ανάγνωση του ιστορικού,εκείνου, συμβάντος ότι Η Ελλάδα καλείται να αναλύσει άμεσα τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία και να προετοιμασθεί για να αντιμετωπίσει τα συνθετικά στοιχεία του υβριδικού πολέμου όπως ειναι η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση, η άσκηση πολιτικής πίεσης και η έμμεση ή άμεση υποστήριξη σε εξτρεμιστικούς πολιτικούς σχηματισμούς στο εσωτερικό της Χώρας από διάφορες «παράλληλες δομές»!

Στις 11.15 το πρωί της 16ης Ιουλίου του 2016, όταν το ελικόπτερό τους προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης οκτώ (8) (κατά άλλους 9) επιβάτες ξεκίνησε ένα ακόμη κεφάλαιο στις ελληνοτουρκικές “σχέσεις” εγκαινιάζοντας την “διπλωματία των ομήρων”.  Να θυμήσουμε ότι στις 3 Μαρτίου 2018 , λίγα 24ωρα από τη σύλληψη των Μητρετώδη και Κούκλατζη στα σύνορα είχε πάρει θέση ο αρχηγός της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν που συνέδεσε την υπόθεση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς με αυτή των 8 Τούρκων που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.

Οι αρχικοί χειρισμοί της Ελληνικής Κυβέρνησης (που μάλλον ήταν ανενημέρωτη για τις βαθιές εξελίξεις στην γείτονα) εκινούντο σε μία κατευναστική/ενδοτική ως προς τις τουρκικές απαιτήσεις λογική: Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 16 Ιουλίου του 2016, η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωνε ότι «Θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το Διεθνές Δίκαιο, ωστόσο λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη ότι οι συλληφθέντες, στη χώρα τους κατηγορούνται για παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας».


Μία άπειρη περί των διπλωματικών θεμάτων κυβέρνηση και χωρίς την συνδρομή εμπειρογνωμόνων με ειδίκευση στην μάχιμη στρατιωτική, αστυνομική και “κατασκοπευτική” διπλωματία κίνήθηκε στο γράμμα του νόμου που προβλέπει το διεθνές δίκαιο δίνοντας ερείσματα για τις μελλοντικές τουρκικές διεκδικήσεις και αιτιάσεις. Εν συνεχεία στο ίδιο πνεύμα υπήρξε η συνομιλία Τσαβούσογλου-Κοτζιά όπου σύμφωνα με στελέχη της τότε αντιπολίτευσης επέκριναν τους χειρισμούς του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά στην περίπτωση των “8”

Οι φήμες που τότε κυκλοφόρησαν και σήμερα είδαν ακόμη μία φορά το φως της δημοσιότητας ανέφεραν πως ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης είχε προτείνει να τους ναρκώσουν και να τους βάλουν σε μια βάρκα είτε τον Έβρο είτε στο Θρακικό πέλαγος και να ειδοποιήσουν τους Τούρκους να τους παραλάβουν.Ναρκωμένους επάνω σε μια βάρκα θα επέστρεφε η κυβέρνηση Τσίπρα τους «8» Τούρκους πραξικοπηματίες φυγάδες αν δεν επενέβαιναν οι ΗΠΑ (διακυβέρνηση Ομπάμα) ανάβοντας «κόκκινο» στην παράδοσή τους στην Τουρκία και συνέστησαν (διέταξαν καλύτερα) τις ελληνικές αρχές να τους μεταφέρουν άμεσα από την Αλεξανδρούπολη διότι κινδυνεύουν. Οπερ και εγένετο…

Να υπενθυμίσουμε ότι από το καλοκαίρι του 2016 απήχθησαν πολλοί Τούρκοι αντιφρονούντες και στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Μαλαισία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γκαμπόν, η Ουκρανία και η Μολδαβία, ενώ το πιο γνωστό περιστατικό σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου Μαρτίου στο Κόσοβο, όταν η αστυνομία της Πρίστινα συνέλαβε έξι άτομα και τα οδήγησε στο αεροδρόμιο της πόλης, όπου τα παρέδωσε σε πράκτορες της ΜΙΤ που περίμεναν με αεροσκάφος τουρκικής οικοδομικής και τουριστικής επιχείρησης με έδρα την Άγκυρα. Το ίδιο αεροσκάφος εθεάθη δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν και στη Γερμανία -τη μία στις 18 Φεβρουαρίου του 2017 στο Μόναχο, στη διάρκεια της διεθνούς συνόδου για την ασφάλεια και στις 27 του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο – τη μέρα που ο Ερντογάν βρισκόταν στη γερμανική πρωτεύουσα.

Οι Τούρκοι πράκτορες απήγαγαν ως τώρα 80 άτομα από 18 διαφορετικές χώρες κάνοντας χρήση τοπικών δικτύων μαφίας και οργανωμένου εγκλήματος που συνεργάζονταν με τις τουρκικές υπόγειες δομές.

Η Ελλάδα δεν εξαιρέθηκε από τους σχεδιασμούς των Τούρκων και καλλιεργήθηκε ένα ανάλογο κλίμα κατατρομοκράτησης κατευθυνόμενο από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής όπως είχαμε επισημάνει και σε σχετικά μας άρθρα τότε ,ενώ δεν παρέλειψε και ο ωμός εκβιασμός προς τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό του οποίου τον πολιτικό ανδρισμό είχαν αμφισβητήσει με δηλώσεις τους Τούρκοι αξιωματούχοι ακόμη κι επί ελληνικού εδάφους.

Στις παραπολιτικές και “παρα”αστυνομικές ειδήσεις κυκλοφορούσαν φήμες ότι το τουρκικό παρακράτος θα ενοικίαζε τις υπηρεσίες μαφιόζικων δικτύων για να απαγάγουν τους “8” και άλλα στελέχη της FETO που δρούσαν (κατά τις εκτιμήσεις των Τούρκων) στην Χώρα μας.

Εκ του αποτελέσματος τίποτα από τα παραπάνω δεν τελεσφόρησε , χωρίς βεβαίως να γνωρίζει κανείς τις πιθανές μελλοντικές κινήσεις του προαιώνιου εχθρού των Ελλήνων…

Η Ελληνική Κυβέρνηση ορθώς επισημαίνει ότι «H πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών δεν επιθυμεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο επί του δημοσιεύματος, το οποίο αφορά τον τότε υπουργό Εξωτερικών και την προηγούμενη κυβέρνηση, που έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σχετικά με την ακρίβεια ή μη των όσων αναφέρονται από το Nordic Monitor» .

Άλλωστε, η Ελλάδα δεν έχει να αντιμετωπίσει τον “καλό” ή “κακό” Τούρκο, αλλά τον τουρκικό εθνικισμό και τις μονομερείς διεκδικήσεις του σε βάρος του Ελληνισμού και του ΕΘνικού Συμφέροντος της Χώρας μας!

KomotiniPress



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]