Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας στην πορεία μα όχι στην Πρεσβεία και άλλες ιστορίες για αγρίους


Της Νίκης Ζορμπά

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; ή ο Αλέξης Τσίπρας στην αμερικανική Πρεσβεία ανήμερα της 46ης επετείου του Πολυτεχνείου; Τίποτα. Για αυτό και δεν συνόδευσε το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία έως την αμερικανική πρεσβεία.

Γεγονός που σχολιάστηκε αρκούντως στα κοινωνικά δίκτυα αλλά όχι μόνο. Η Ν.Δ εξέδωσε χθες το βράδυ ένα φαρμακερό σχόλιο - όχι για την επιλογή του πρώην πρωθυπουργού να συμμετάσχει στην πορεία- για την επιλογή του να εγκαταλείψει το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ κάπου εκεί στο Σύνταγμα, διανύοντας πρακτικά περί το μισό χιλιόμετρο πορείας.

Διαβολικά καλός

Είναι προφανές από την εξαιρετικά "νευρική" αντίδραση της Κουμουνδούρου, ότι το ειρωνικό σχόλιο της κυβερνώσας παράταξης περί τουρίστα Τσίπρα που δεν τόλμησε να φτάσει ως την Πρεσβεία, "πόνεσε" το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καθόλου περίεργο, αν συνυπολογίσει κανείς ότι πάτησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην αχίλλειο πτέρνα του: Ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ "απογείωσαν" τη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Μέχρι "άφεση" στον Τραμπ έφτασε να δώσει ως πρωθυπουργός τότε ο Α. Τσίπρας επισκεπτόμενος τον αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο, λέγοντας την αλήστου μνήμης φράση ότι κάποια πράγματα που κάνει ο Ντ. Τραμπ φαίνονται διαβολικά αλλά... είναι για καλό.


Η προσγείωση της κυβερνώσας αριστεράς (μαζί με ΑΝΕΛ τότε) στην πραγματικότητα, ήτοι, η πρόσκρουση με τον ρεαλισμό και τη συνθηκολόγηση, δε συνάντησε πολλές αντιστάσεις ούτε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, φερ ειπείν από την "μπαρουτοκαπνισμένη" αριστερή πτέρυγα που θεωρητικώς τραβάει σήμερα τον κ. Τσίπρα από το αριστερό μπατζάκι. Δεν δεν παύει όμως να αποτελεί "μαύρη τρύπα" του κόμματος, σήμερα, που επιχειρεί επανασύνδεση με τα "Κινήματα".

Συμμετοχή

Από κει και πέρα, στην Κουμουνδούρου έχουν λόγους να είναι ικανοποιημένοι από την χθεσινή συμμετοχή της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία.

Ήταν από τις πιο μαζικές συμμετοχές σε πορεία, για το κόμμα, το οποίο συνήθως αποτελείτο από διαδηλωτές "τρεις κι ο κούκος".

Δεδομένου ότι στην Κουμουνδούρου βρίσκονται σε διαδικασία κομματικής ανασυγκρότησης και διεύρυνσης , επόμενο είναι, η εικόνα του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του Πολυτεχνείου, να έδωσε ανάσες αισιοδοξίας στην ηγεσία, τη στιγμή μάλιστα που ο "μετασχηματισμός" του κόμματος πηγαίνει με τον αραμπά.

Τα παρατράγουδα με τη σημαία

Πέραν της κόντρας που ξέσπασε με τη Ν.Δ για τον "τουρίστα Τσίπρα" , τα κυρίως παρατράγουδα ακούστηκαν παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου, όταν κατέλαβε το ΚΙΝΑΛ μια περίεργη ανησυχία για το πού βρίσκεται η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου και αν έχουν πάρει από την ΠΑΣΠ το "λάφυρο" που κρατά εδώ και δεκαετίες.

Σε τέτοιον βαθμό η "ανησυχία" που άγγιξε υστερικά ανακλαστικά με σενάρια μέχρι του ότι ο κ. Τσίπρας θα ...ζωστεί το λάβαρο και θα κατέβει στην πορεία μ αυτό, αφού προηγουμένως, με τη βοήθεια ΠΑΣπίτη της ΑΣΟΕΕ που αυτομόλησε κομματικά προς την Κουμουνδούρου, το έκλεψε από τον ... νόμιμό του ιδιοκτήτη.

Σενάρια που διαψεύστηκαν προφανώς, έχοντας στο μεσοδιάστημα δώσει μυθιστορηματικό υλικό, όπως συμβαίνει στα παραμύθια με ( ή και χωρίς), δράκους.

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]