Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν ο Ρετζέπ συνάντησε τον Ντόναλντ


Όταν ο Ρετζέπ συνάντησε τον Ντόναλντ, μπροστά στις κάμερες, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν τόλμησε να ψιθυρίσει ούτε λέξη επικριτική στον Τούρκο ομόλογό του

Μπήκε όρθιος στη δίνη του κυκλώνα, σε μια χώρα σχεδόν εχθρική, πήγε κόντρα στο βαθύ κράτος της Ουάσιγκτον που τον υποδέχθηκε ως φίλο του Πούτιν, αυταρχικό και γνωστό παραβάτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έφυγε όχι μόνο αλώβητος, αλλά νικητής.

Οταν ο Ρετζέπ συνάντησε τον Ντόναλντ, μπροστά στις κάμερες, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν τόλμησε να ψιθυρίσει ούτε λέξη επικριτική στον Τούρκο ομόλογό του. Από την αρχή φάνηκε να τον καλοπιάνει και δεν δίστασε να τον επαινεί σε κάθε ευκαιρία.

Δεν χρειάζεται να σταθεί κανείς στα όσα συμφωνήθηκαν ή δεν συμφωνήθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών ή στο απροσδόκητο μπλόκο στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η εικόνα και ο ήχος από την κοινή συνέντευξη Τύπου ήταν προσβλητικά για τον θεσμό του προέδρου των ΗΠΑ και για τα όσα η Αμερική πρεσβεύει: Ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου σε ρόλο φανατικού θαυμαστή από το φαν κλαμπ του Ερντογάν.


Από όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα και όσα ανακοινώθηκαν και διέρρευσαν στον Τύπο ο πρόεδρος της Τουρκίας κατάφερε να επιβληθεί σε ένα ραντεβού κορυφής και να ενισχύσει τη σχέση του με τον Αμερικανό ομόλογό του. Πέτυχε μια νίκη εκτός έδρας και πήρε όσα μπορούσε χωρίς να παραχωρήσει το παραμικρό.

Από τα βραδινά τοκ σόου και τις εκπομπές πολιτικής σάτιρας έως τα άρθρα στον αμερικανικό Τύπο ο Τούρκος πρόεδρος παρουσιάζεται ως ο κακός της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής που βρήκε τον τρόπο να μανιπιουλάρει τον Αμερικανό ομόλογό του, ο οποίος με τη σειρά του απέσυρε τις δυνάμεις των ΗΠΑ από τη Βόρεια Συρία, πρόδωσε τους Κούρδους και φρέναρε τις αμερικανικές κυρώσεις για τους S-400 και για την εισβολή στη Συρία.

Είναι ο κακός Ερντογάν ο πιο ισχυρός και πιο πανούργος ηγέτης που πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου ή έχει βρει τον τρόπο να χειραγωγεί έναν Αμερικανό πρόεδρο, του οποίου τα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν συμβαδίζουν με τα συμφέροντα των ΗΠΑ;

Ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και δεξί χέρι του Τραμπ επί 17 μήνες, δεν θα μπορούσε να το πει πιο καθαρά. Σε ομιλία του σε κλειστό κύκλο στο Μαϊάμι κατηγόρησε το πρώην αφεντικό του ότι έχει προσωπικά συμφέροντα στην Τουρκία, δείχνοντας την κόρη και τον γαμπρό του Τραμπ.

Σήμερα στην Αμερική υπάρχει μια σπάνια διακομματική συμφωνία σχεδόν σε όλο το πολιτικό φάσμα: κάποιος πρέπει άμεσα να σταματήσει τον Ερντογάν. Δυστυχώς υπάρχει μόνον ένας που μπορεί, αλλά αρνείται να το κάνει.

Σωτήρης Δανέζης
Έθνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]