Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΕΕ απορρίπτει το τουρκικό σχέδιο για «ζώνη ασφαλείας» στη Συρία


Να τερματίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στη βόρεια Συρία καλεί την Τουρκία η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ απορρίπτει τα όποια τουρκικά σχέδια για δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» στην περιοχή για την εγκατάσταση προσφύγων, διαμηνύοντας πως δεν θα παράσχει βοήθεια γι' αυτήν.

Σε κοινό ανακοινωθέν των «28», αναφέρεται πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί την Τουρκία να σταματήσει την μονομερή στρατιωτική δράση».

Παράλληλα τονίζεται πως «είναι απίθανο η αποκαλούμενη "ζώνη ασφαλείας" στη βορειοανατολική Συρία, όπως την οραματίζεται η Τουρκία, να ικανοποιεί τα διεθνή κριτήρια για την επιστροφή προσφύγων».

Επιπλέον, η ΕΕ στέλνει μήνυμα στην Τουρκία πως «δεν θα χορηγήσει βοήθεια για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη σε περιοχές όπου τα δικαιώματα των τοπικών πληθυσμών αγνοούνται».


Νωρίτερα και ο Ζ .Κ. Γιούνκερ, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε ζητήσει τον τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, προειδοποιώντας ότι καμία ευρωπαϊκή χρηματοδότηση δεν πρόκειται να δοθεί «για μια ζώνη ασφαλείας» στην περιοχή.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε πως «η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν θα αποφέρει κανένα αποτέλεσμα. Και εάν το σχέδιο της Τουρκίας είναι η δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας, μην περιμένετε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]